Gebelikte Tonsilit,Sinüzit ve Bronşit....???

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
Merhaba doktor bey

15+2 hamileyim
Bundan yaklaşık bir hafta önce bademciklerim şişti ve doktora gittim.Tonsilit teşhisiyle birlikte antibiyotik, gargara ve ağrı kesici/ateş düşürücü verdi.

İlaç kullanmadım ve 2-3gün içinde bu rahatsızlığım geçti derken, bu defa şiddetli bir şekilde sinüzit başladı ve sürekli muayene olduğum kadın doğum doktorunu aradım. Bana verilen ilaçların isimlerini söyledim(aksef500,andorex,minoset)ve kullanabilirsin cevabını aldım.Gargarayı kullanmadım. Sadece antibiyotiği ve gerekli durumlarda minoseti kullandım.

Ancak dünden itibaren şiddetli kuru öksürük başladı. Özellikle akşam daha beter oldum. Sanki ciğerlerim sökülecek gibi ağrıyor. Bir de öksürmek beni o kadar çok yormuş ki, öksürmediğim zamanlar karın kaslarımın ağrıdığını farkettim.
Ve bu sabah da iltihaplı balgam çıkardım. Hala da devam ediyor. Bu durumda bana ne önerebilirsiniz? Ne yapmalıyım?

Not: Daha önce de bronşit geçirdiğim için,aynı şeyleri yaşıyorum. Ihlamur, ballı süt vs içiyorum. Ayrıca ciddi anlamda ateşim de yok

Çok geçmiş olsun
1. Önerilen tedavileri zamanında ve önerildiği şekilde kullanmalısınız. Tedavideki gecikme hastalıkları tedaviye daha dirençli hale getirmektedir.
2. Mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı tarafından da muayene edilin.
3. Bebeğinizle ilgili bir problem olmayacaktır, endişelenmeyin

Back
X