Gebelikte toxoplasma geçiren varmı bebeğe bi zararı oldu mu

Halam gecirmisti bebegini kaybetti malesef :( bende bebegimi enfeksiyondan kaybettim doktor toxoplazmadan suphelendi. Hamilelikte cok riskli bir durum..

Böyle bir durumla mi karşı karsiyasiniz şu an ?

Insallah bi sıkıntı olmaz bebeginizi sag salim kucaginiza alirsiniz. Meyve sebzeyi sirkeli suda bekletmeden yemeyin birde sucuk sosis salam tuketmeyin.

Benim kuzenimin bebeğinde olmuştu 28 haftalıkkken toxoplazma ile enfekte olduğunu öğrendi fakat çocuğa geçip geçmediğini tespit edemiyorlar anne karnındeyken ilk 3 ay ve son 3 ay bulaşması riskli denmişti ilk 3 ay bebeğe geçme ihtimali az ama geçerse zarar verme olasılığı yüksek oluyormuş son 3 ayda bulaşırsa da çocuğa geçme ihtimali yüksek ama çocukta bırakacağı hasar oranı daha az oluyormuş ben tıp fakültesinde çalışıyorum tüm bu bilgileri profosör bir hocamdan edinmiştim (mikrobiyolog kendisi konunun uzmanı). Bunları sizi bilgilendrimek için yazdım. Bütün bunlar ihtimal tabiki ama şu an yeğenim 4 yaşında sağlıklı doğdu çok şükür ve sağlıkla büyüyor. Allahim tüm bebeklere sağlık versin ilacınızı kullanın ve içinizi rahat tutun, hep doktorunuzu dinleyin inşallah sizin meleğinizde sağlıkla doğar ve büyür.

Back
X