gebelikte ts3 hormonu düşük çıkan arkadaşlar lütfen yardım.....

nazar06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
137
12
46
Ankara
3 aylık hamileyim ts3 hormonum düşük çıktı doktor herhangi bi ilaç vermedi bugün tekrar kan verdim yarın alacagım sonucumu bu sorunla karşılaşanlar neler yaptı lütfen yazarsanız çok sevinirim çünki çok tedirginim...

bu hormonların ismi,TSH,serbestT3,serbestT4, BENİM T3 OLAN DEGERİM 3.63 ÇIKTI NORMALDE ATL SINIR 3.80 OLMASI GEREKİYOR

Tamam, Serbest T3le FT3 (freeT3) aynı şey.

t3le t4ten ziyade tsh daha önemlidir aslında gebelikte.
çok da düşük değil t3
ama bi endokrine görünsen iyi olur.
dahiliye uzmanları da anlar fakat, endokrin daha donanımlıdır tiroid için. zaten asıl endokrin bakar.
telaş yapma, iyi bi endokrin uzmanına görün.

canım tiroid hastası bir hamile olarak sana bildiklerimi aktarayım.
doktorlar gebelikte serbest tsh ı genel olarak 2 ila 2.5 arasında isterler.senin değerin bu aralıklardaysa sorun yok ayrıca t4 diye bir değer varki drlar serbest tsh kadar onuda önemser.çünkü beyne tsh üret uyarısını o hormon yaparmış.eğer imkanın varsa bir endokrin uzmanına görün ve seni takip etsin çünkü 3.aydan sonra bebeğin de tsh üretmeye başlayacak ona göre ilaç kullanırsın.ama tabiki sorun çıkması halinde inşallah hiç gerek kalmaz zaten tiroid ilacı ilaç değildir vucudun üretemediği durumlarda dışardan alınan bir hormon takviyesidir.yani bebeğe zararı dokunmaz.
herkese sağlıklı günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…