- 3 Ekim 2021
- 45
- 12
- 8
- 24
- Konu Sahibi mimozacicegim213
-
Teşekkür ederim. Dediğim gibi ancak ayın 30 una randevü düşürebildim . Doktorum sağlık ocağındanda alabilirsin dedi ama sağlık ocağındaki aile hekimimiz suriyeli ve gerçekten hiç birşey anlamıyor güvenemiyorum sanırım mecburen beklemek zorunda kalıcam15 gün beklesen birsey olur mu bunun cevabını biz veremeyiz ama Gebelik takibini yapan ya da yapacak olan Dr a danısmalısın.
Gebelıkte tiroit sıkıntılı bir durumdur beklememekte fayda var.
Kontrol altına alınmalı biran evvel.
Sağlıklı gebelıkler dilerim
Beklemeyin ,özele gidin,cok tehlikeliMerhaba hanımlar . Henüz hamileliğimin ilk aylarındayım dün kan vermiştim bugü TSH 5.95 çıkmış . Dahiliye doktoruna randevu aldım ayın 30 una en erken düşüyor . Sizce 15 gün beklesem bi zararı olurmu ?
Ultrasona girmiştim 3 4 ay oluyor benim evlenmeden öncede varmış hamileliğimden önce düzelmişti ama yeniden yükselmiş .Eğer devlete aldıysan en az bir 15 günde ultrason için sıra veriliyor sen bilirsin yakınlarında özel varsa görün. Benimde yüksek çıktı ama kontrol altında tuttuk sonra düzeldi
Hamilelikte yükselebilir ama tekrar isterler ultrasona girmeniziUltrasona girmiştim 3 4 ay oluyor benim evlenmeden öncede varmış hamileliğimden önce düzelmişti ama yeniden yükselmiş .
Kendi kadın doğum doktorunuz size bı kağıt versin çok yüksek olduğuna dair dahile size erken den bakarMerhaba hanımlar . Henüz hamileliğimin ilk aylarındayım dün kan vermiştim bugü TSH 5.95 çıkmış . Dahiliye doktoruna randevu aldım ayın 30 una en erken düşüyor . Sizce 15 gün beklesem bi zararı olurmu ?
T3T4 değerleriniz Aralık'ta ise korkacak bir şey yok. Prof Dr yeşim Erbil'in videolarını izleyin. İçinizi ferah tutun. Tsh değil korku size zarar verirMerhaba hanımlar . Henüz hamileliğimin ilk aylarındayım dün kan vermiştim bugü TSH 5.95 çıkmış . Dahiliye doktoruna randevu aldım ayın 30 una en erken düşüyor . Sizce 15 gün beklesem bi zararı olurmu ?
Saglık ocağında yaptırmadım takibimin yapıldığı doktorun bulunduğu hastanede yaptırdım dediğiniz gibi beklemedim özele gittim leviteron 50 mg başlandı bakalım 1 ay sonra tekrar gidicemTahlili nerede yaptırdınız? Aile hekimliğinde yaptırdıysanız çok takmayın o sonuçları. Benimde tsh normal t4 çok düşük çıktı. Gebelik takibimi yapan doktor dahiliyeye yönlendirdi. Tekrar tahlil verdim değerlerim normal çıktı. İdrar tahlili de vermiştim asmde iltihap çıktı hastanede temiz çıktı. Doktor asmde kan ve idrar beklediği için yanlış sonuçlar çıkmış olabilir dedi. Eğer durumunuz varsa özel bir hastaneye gidip tekrar tahlil verin
Malesef burdaki hastane o konuda çok düşüncesiz doktorum çok iyi söylesem ilgilenir ama dahiliye doktorlarını tanıyorum hiç biri öncelik vermez . Neyseki özele gittim ilaç başlandı beklemek istemedim doktorumuzda iyiydi fazla yüksek değil korkma dedi inşallah düzene girer . Teşekkür ederim yorumunuz düşünceniz içinKendi kadın doğum doktorunuz size bı kağıt versin çok yüksek olduğuna dair dahile size erken den bakar
Merhaba, bu değerle nasıl gebe kaldınız peki? Benim ki de hep 3-4 arasıydı, bugün 5,54 çıktı ve bu yüzden gebelik olmuyor. Bu arada 1 ayda 12den 3e düşmesi çok iyi, sizce benim 5den 1e inmesi ne kadar sürer? 1 olursa gebelik olur diye ümit ediyorum.Korkmayın. Benimki 12. Haftada 12ye kadar yükselmişti. Hemen ilaç dozumı değiştirdik i, ancak 1 ayda düşebildi 3-4 seviyesine. Bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım çok şükür. İhmale gelmez evet ama panik olmayın özele gidin hemen.
Merhaba, benim tsh 5,54 ama t4 1,29 yani dediğiniz gibi aralıkta. Tsh nin bukadar yüksek olması gebeliğe engel midir normal bir t4 değerine rağmen? T3 değerini nedense ölçmediler ne sağlık ocağında ne devlet hastanesinde.T3T4 değerleriniz Aralık'ta ise korkacak bir şey yok. Prof Dr yeşim Erbil'in videolarını izleyin. İçinizi ferah tutun. Tsh değil korku size zarar verir
Gebe kaldığımda yüksek değildi, 1 civarıydı hep. Benim tiroid bezim yok tiroid kanseri geçirdiğim için alındı. O nedenle sık sık baktırıyorum kan değerine. Ama 5ten 1e çabuk düşer diye tahmin ediyorum, çok iyi bir doktora görünmenizi tavsiye edebilirim.Merhaba, bu değerle nasıl gebe kaldınız peki? Benim ki de hep 3-4 arasıydı, bugün 5,54 çıktı ve bu yüzden gebelik olmuyor. Bu arada 1 ayda 12den 3e düşmesi çok iyi, sizce benim 5den 1e inmesi ne kadar sürer? 1 olursa gebelik olur diye ümit ediyorum.
Anladım, tşkler. Size de çok geçmiş olsun.Gebe kaldığımda yüksek değildi, 1 civarıydı hep. Benim tiroid bezim yok tiroid kanseri geçirdiğim için alındı. O nedenle sık sık baktırıyorum kan değerine. Ama 5ten 1e çabuk düşer diye tahmin ediyorum, çok iyi bir doktora görünmenizi tavsiye edebilirim.
Genelde doktorlar engel olmadığını söylüyorlar. Fakat düşmesini istiyorlar. Tsh neden yükseliyor asıl önemli olan o . Yani tek başına tsh yüksek olması engel değil fakat östrojen ile ilgili veya prolaktin ile ilgili bir sıkıntı varsa birbirlerini etkiliyorlarsa engel olmuş oluyor. O yüzden tsh neden yüksek onu çözmek gerekiyor. Bazen stresle bile anlık yükseliyor. Ve biliyorsunuz sürekli stres gebeliğe engel olabiliyorMerhaba, benim tsh 5,54 ama t4 1,29 yani dediğiniz gibi aralıkta. Tsh nin bukadar yüksek olması gebeliğe engel midir normal bir t4 değerine rağmen? T3 değerini nedense ölçmediler ne sağlık ocağında ne devlet hastanesinde.
Prolaktin ve östrojen normal ama dediğiniz gibi çok fazla stres yapıyorum. Cevabınız için tşklerGenelde doktorlar engel olmadığını söylüyorlar. Fakat düşmesini istiyorlar. Tsh neden yükseliyor asıl önemli olan o . Yani tek başına tsh yüksek olması engel değil fakat östrojen ile ilgili veya prolaktin ile ilgili bir sıkıntı varsa birbirlerini etkiliyorlarsa engel olmuş oluyor. O yüzden tsh neden yüksek onu çözmek gerekiyor. Bazen stresle bile anlık yükseliyor. Ve biliyorsunuz sürekli stres gebeliğe engel olabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?