- 31 Ocak 2025
- 182
- 59
- 13
- Konu Sahibi alamasemiaa
Kızlar çok fazla ultrasona girmek zararlı mı ? ne düşünüyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana da öyle söylendi çok gitme diye, ama ilk aylar düşük tehlikesinden dolayı neredeyse her hafta gidiyordum. İster istemez insan korkuyor teşekkür ederimDoktorum istersen gel her gun bakariz hicbir saglik acisindan zarari yok diyor :) o dusunce eskinin ultrasonlari icin gecerliymis sanirim, cunku annem ve kayinvalidem surekli gitme bebege zarar filan diyorlar![]()
Radyasyon değil ses dalgaları ile görüntü sağlandığı için zararlı olması söz konusu değilKızlar çok fazla ultrasona girmek zararlı mı ? ne düşünüyorsunuz
6/7/8.haftalarimda hep gittim, tedaviyle oldugu icin doktor cagirdi zaten,sonra iki haftada bire dusebildik asla ayda bire cekemedimBana da öyle söylendi çok gitme diye, ama ilk aylar düşük tehlikesinden dolayı neredeyse her hafta gidiyordum. İster istemez insan korkuyor teşekkür ederim![]()
İnşallah ben de çok gittim.zararlı diyen de çok oluyor ister istemez tedirgin oldum. Ben de hiç 1 aya indirmedim ayda 2-3 kez gitmişimdir:))6/7/8.haftalarimda hep gittim, tedaviyle oldugu icin doktor cagirdi zaten,sonra iki haftada bire dusebildik asla ayda bire cekemedimkorkmayin bir seycik olmaz insallah
![]()
Birşey sormak istiyorum bugün 2 li tarama testine giridm ve uzun sürüyormuş ısıyı hissettim o birşey yapmaz sanırım bebise sorun olmaz. Birde ben ilk defa bugün kusma oldu biraz fazla su içtim ondan oldu farkındayım ama afedersin bogurup zorlanıyor kasılıyor ya bebeğe birşey olmaz demi oksuurk bogurme felan aşırısı6/7/8.haftalarimda hep gittim, tedaviyle oldugu icin doktor cagirdi zaten,sonra iki haftada bire dusebildik asla ayda bire cekemedimkorkmayin bir seycik olmaz insallah
![]()
Yok korkmayin bir sey olmaz, 5 ay ogurdum ben yeni gecti :) su kaybetmemeye calisin kusarsaniz cok, besinden cok su onemli ilk uc ay ozellikeBirşey sormak istiyorum bugün 2 li tarama testine giridm ve uzun sürüyormuş ısıyı hissettim o birşey yapmaz sanırım bebise sorun olmaz. Birde ben ilk defa bugün kusma oldu biraz fazla su içtim ondan oldu farkındayım ama afedersin bogurup zorlanıyor kasılıyor ya bebeğe birşey olmaz demi oksuurk bogurme felan aşırısı
Çok teşekkür ederim bian tedirgin oldumYok korkmayin bir sey olmaz, 5 ay ogurdum ben yeni gecti :) su kaybetmemeye calisin kusarsaniz cok, besinden cok su onemli ilk uc ay ozellike
Bende ikili test yapmıştım,aynı test değil sanırım benim sadece kan alınmıştıBirşey sormak istiyorum bugün 2 li tarama testine giridm ve uzun sürüyormuş ısıyı hissettim o birşey yapmaz sanırım bebise sorun olmaz. Birde ben ilk defa bugün kusma oldu biraz fazla su içtim ondan oldu farkındayım ama afedersin bogurup zorlanıyor kasılıyor ya bebeğe birşey olmaz demi oksuurk bogurme felan aşırısı
Devlette yaptirdiysaniz sonuç kaç güne çıktı sizdeBende ikili test yapmıştım,aynı test değil sanırım benim sadece kan alınmıştı
Bir haftaya çıkmıştıDevlette yaptirdiysaniz sonuç kaç güne çıktı sizde
Bir haftaya çıkmıştı
Merhaba geçen hafta 11+5 de iken ikili tarama testi yaptırdım doktor ense kalınlığı normal bebek hareketli ve sağlıklı dedi bugün kan çıkmış yüksek mi çıkmış nedir anlayamadım çok tedirginim anlarsaniz bı bakabilir misinizBende ikili test yapmıştım,aynı test değil sanırım benim sadece kan alınmıştı
Zararlı değil tamamen yanlış bilgi. Doktorum ultrasonunda ev tipi fetal dopplerin de bir zararı olmadığını söylüyor. İlk haftalar düşük tehlikesi olduğundan neredeyse her hafta gittim şimdi ayda 1 çağırdığı için de Merak ettiğim anda fetal dopplerden kalbini dinliyorum çokta sağlıklı şükürKızlar çok fazla ultrasona girmek zararlı mı ? ne düşünüyorsunuz
Zararlı değil tamamen yanlış bilgi. Doktorum ultrasonunda ev tipi fetal dopplerin de bir zararı olmadığını söylüyor. İlk haftalar düşük tehlikesi olduğundan neredeyse her hafta gittim şimdi ayda 1 çağırdığı için de Merak ettiğim anda fetal dopplerden kalbini dinliyorum çokta sağlıklı şükürsizde sağlıkla kucaklayın inşallah
Merhaba ikili test hakkında pek fikrim yok ben nipt yaptırmıştım o yüzden ne söylesem yalan olur. Ama ense kalınlığı vs problemli değilse sağlıklıdır diye düşünüyorum. Stres yapıp bebişide stres altında bırakmayınMerhaba geçen hafta 11+5 de iken ikili tarama testi yaptırdım doktor ense kalınlığı normal bebek hareketli ve sağlıklı dedi bugün kan çıkmış yüksek mi çıkmış nedir anlayamadım çok tedirginim anlarsaniz bı bakabilir misiniz
Merhaba ikili test hakkında pek fikrim yok ben nipt yaptırmıştım o yüzden ne söylesem yalan olur. Ama ense kalınlığı vs problemli değilse sağlıklıdır diye düşünüyorum. Stres yapıp bebişide stres altında bırakmayınsağlıkla gelsin inşallah
Aminnn, ben de düşük tehlikesinden dolayı çok girdim, bebeğimi görmek iyi hissettiriyor :))Zararlı değil tamamen yanlış bilgi. Doktorum ultrasonunda ev tipi fetal dopplerin de bir zararı olmadığını söylüyor. İlk haftalar düşük tehlikesi olduğundan neredeyse her hafta gittim şimdi ayda 1 çağırdığı için de Merak ettiğim anda fetal dopplerden kalbini dinliyorum çokta sağlıklı şükürsizde sağlıkla kucaklayın inşallah