- 14 Kasım 2016
- 199
- 56
- 48
- Konu Sahibi dendendeniz
-
Merhaba. Geçmiş olsun. Bebeğinizin başı henüz asaya inmedi galiba?
Bende oyle siddetli agrilar cektim ikici gebeligimde birde iki yasinda surekli kucak isteyen kizim vardi ondan dolayi oldugunu da dusunuyordum aynen cikacak gibiydi bebek korkuyodum 35.haftada dogum yaptim bence de doktorunuzu degistirinMerhaba hanımlar ;
27 haftalık hamileyim ancak son zamanlarda vajinal ağrım çok oluyor yürürken merdiven çıkarken vs bebeğim tersti hareket ettiğinde sanki eli falan çıkacak sanıyordum.şuan o ağrım komple kalçama yayıldı sanırım .belimden bir ağrı vuruyor kramp gibi ve bununla birlikte baş ağrısıdoktoruma söylediğimde geçiştirip duruyor ilk hamileliğim endişe ediyorum.sağolsun doktorum beni aydınlatmak yerine her gittiğimde ne kadar olumsuz şey varsa söyleyip iyice endişelenmeme sebep oluyor bir sonraki kontrolde herşey normal diyor doktorumu değiştireceğim ancak benim gibi böyle problemler yaşayanlar varmıydı acaba size doktorunuz ne dedi normal mi bu yaşadıklarım ya da bir sorun mu teşkil ediyor delireceğim
Şuan normale dönmüş başı aşağıda
Bende oyle siddetli agrilar cektim ikici gebeligimde birde iki yasinda surekli kucak isteyen kizim vardi ondan dolayi oldugunu da dusunuyordum aynen cikacak gibiydi bebek korkuyodum 35.haftada dogum yaptim bence de doktorunuzu degistirin
24. haftamdan itibaren vajinal ağrım vardı, görünürde hiçbir sorun yoktu ama ağrıdan yatakta bir taraftan öteki tarafa dönemediğimi bilirim. Çatı ağrısı dedi doktor, bazı hamileler fazla hissedebiliyormuş. Doğumun ertesi günü hiçbir şey kalmamıştı ağrıdan geriye. Ancak bir arkadaşımın buna benzer ağrısının sebebi vajinal varis çıktı, vajinal muayenede anlaşılıyor varis olup olmadığı. O da tehlikesiz bir hamilelik yaşadı ama doğumdan sonra ağrıları devam etti, varis için tedavi gördü. Bence dediğiniz gibi doktorunuzu değiştirin. Zaten hamilenin psikolojisini bozan doktorun aklından şüphe etmek lazım.
Doktorunuz bir sorun görmüyorsa endişelenmeyin boş yere. 27 haftalık hamilesiniz artık son 3 ayınız. Doğum yaklaştıkça vücut pelvisi esnetmek için özel bir hormon salgılamaya başlıyor ki kemikler açılabilsin. Çektiğiniz ağrı pelvik ağrısı, bebe tombikleştikçe de artıyor. Kemiğe baskı yapıyor sonuçta. Eğer çok kilo aldıysanız veya gün içinde çok hareket, ağır egzersiz vs yapıyorsanız bu da tetikliyor olabilir. Kemikteki baskıyı hafifletmek için karın çevresine sarılan elastik bantlar var, doktorunuza sorun isterseniz. Belki faydası dokunur.
Ekleme: Genel anlamda doktorunuzla olan iletişiminizden memnun değilseniz doktoru değiştirin bence. Sizi huzursuz eden biri doğurtmasın bebeğinizi.
etkisi vardır canım sürekli oturuyorsan işten çıkınca yarım saat olsun yürüyüs yapmaya calıs benceteşekkür ederim keşke bunları doktorum da söyleyip içimi rahatlatsaydı ya da gerekli bir test görüp yaptırsaydıişim masa başı olduğu için sürekli oturuyorum bundan dolayı da olabilir sanırım değil mi
Pelvik ağrı mecburen olacak. Yani gerçekten yapacak pek bir şey yok. Bazı kadınların pelvik kemiği daha zayıf olduğundan daha çok ağrı yaşanabilirmiş. Fazla yorulmamaya ama hafif yürüyüşler yaparak da aktif kalmaya çalışın bence. Hem hareket etmek doğumunuzu da kolaylaştırır. Madem panik atak hastasısınız mutlaka nefes egzersizleri öğrenin, imkanınız varsa hamile yogası derslerine katılın. Doktor kontrollerinizi aksatmadan sağlıkla tamamlarsınız hamileliğinizi merak etmeyin, panik olacak bir durum yok :)teşekkür ederim keşke bunları doktorum da söyleyip içimi rahatlatsaydı ya da gerekli bir test görüp yaptırsaydıişim masa başı olduğu için sürekli oturuyorum bundan dolayı da olabilir sanırım değil mi
Merhaba belki cvplarsiniz bir umut doğum kaçıncı haftada oldu aynı durumu yaşıyorum erken doğum riski mı?Merhaba hanımlar ;
27 haftalık hamileyim ancak son zamanlarda vajinal ağrım çok oluyor yürürken merdiven çıkarken vs bebeğim tersti hareket ettiğinde sanki eli falan çıkacak sanıyordum.şuan o ağrım komple kalçama yayıldı sanırım .belimden bir ağrı vuruyor kramp gibi ve bununla birlikte baş ağrısıdoktoruma söylediğimde geçiştirip duruyor ilk hamileliğim endişe ediyorum.sağolsun doktorum beni aydınlatmak yerine her gittiğimde ne kadar olumsuz şey varsa söyleyip iyice endişelenmeme sebep oluyor bir sonraki kontrolde herşey normal diyor doktorumu değiştireceğim ancak benim gibi böyle problemler yaşayanlar varmıydı acaba size doktorunuz ne dedi normal mi bu yaşadıklarım ya da bir sorun mu teşkil ediyor delireceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?