Gebelikte vajinal mantar belası

Merhaba peki Doğumdan sonra bebeğe birşey oldu mu ben de de mantar var fena doktor birşey vermedi korkuyorum yani bebeğe birşey olur diye
Yok canım hiç birinde sorun yasanmadi rahat ol bir çok kadın bunu yaşıyor zaten :))

Kızlar 11 haftalık gebeyim vajinal mantar var siz hamilelikte bu beladan nasıl kurtuldunuz. Doktor bana ilaç vermedi onun yerine probiyotik fitil veya hap kullan dedi ama bahsettiği probiyotikler 250 TL. Diğer doktorum fitil vermem ama evde mantar kremin varsa onu kullanabilirsin demişti. Siz ne kullandınız yada nasıl geçirdiniz 😔

Düzenleme 21.08.2019 kızlar 3 gündür her tuvaletten sonra sirkeli suyla yıkıyorum ve sirkeli suyu biraz da giriş kısmına sürüyorum belirgin bir fark oldu. Benim gibi ilaçsız kalanlara tavsiye ederim gerçekten işe yarıyor

Benim de hamileligimin başından beri var. Doktor ilac veremem dedi. Enfeksiyon da vardi onun icin fitil ve antibiyotik verdi ama o da geçmiyor. Sirke oranin florasini bozmaz mi

Benim de hamileligimin başından beri var. Doktor ilac veremem dedi. Enfeksiyon da vardi onun icin fitil ve antibiyotik verdi ama o da geçmiyor. Sirke oranin florasini bozmaz mi
Canım sirke fermente bi gıda olduğu için içinde faydalı bakteriler var yoğurt gibi yani. Zaten orada mantar olması faydalı bakterilerin azalması sonucu oluyor yani oranın florasına faydalı sirke

Selam kızlar ben de 11 haftalık hamileyim ve crinone jel kullandığım için sonunda mantar oldum. Çok aşırı bir durum yok. Ama başladı kaşıntı hissediyorum bunu... Daha önce de çok sıklıkla geçirdiğim çok tanıdık bir durum. Fitiller vs çok kullanmıştım en sonunda gebe değilken fucan isimli tek doz hap geçirmişti.. Bir de gynoflor isimli vajina flora düzenleyici tabletler var fitil şeklinde... Benim sormak istediğim ben kendi yöntemlerimle (krem ve sirkeli su) idare etsem ve crinıne jeli kullanmaya devam etsem sizce bir sakıncası olur mu yani mantarı artırır mı jel kullanımı? (progesteron jel kullanyorum bu arada tüp bebek olduğu için)

gebeliğimin 8. haftası biraz kaşıntı ve yeşil renk akıntı olduğu için doktor direk fitil verdi. fakat ilk 3 ayda fitil kullanımının zararlı olduğunu okuyorum. sirkeli su işe yararmı yoksa , ilk 3 ay öncesinde fitil kullanan varmı aranızda :(

gebeliğimin 8. haftası biraz kaşıntı ve yeşil renk akıntı olduğu için doktor direk fitil verdi. fakat ilk 3 ayda fitil kullanımının zararlı olduğunu okuyorum. sirkeli su işe yararmı yoksa , ilk 3 ay öncesinde fitil kullanan varmı aranızda :KK43:

Sirkeli su ve sirkeli su ile yıkanmış bezler ise yarıyor kesin. Bir defa fitil kullanın tekrar ederse bu kez sirkeli su deneyin bence.

Back
X