Gebelikte vücut kaşıntısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ecsc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım karın ve sırt bölgesi çok kaşınır deri gerildiği için sanırım ,bir yakınım karnını fazla kaşıma şimdi belli olmaz ama Doğumdan sonra çatlak kalır demişti

Canım karın ve sırt bölgesi çok kaşınır deri gerildiği için sanırım ,bir yakınım karnını fazla kaşıma şimdi belli olmaz ama Doğumdan sonra çatlak kalır demişti

Karnım hariç vücudum kaşınıyo:)

Valla ben 3 haftalığım bende de var kaşıntı. Ama kremler kullanmaya başladım nemlendirmek için o zaman rahatlıyorum. Sanırım mevsimsel de olabiliyor havalar soğudu kalın giyiyoruz derimiz nefes almıyor ve oksijene ihtiyaç duyuyor. Kremler iyi gelebilir.

Benim de sonuçlar normal çıktı. Acaba dediğin gibi ben de mi yumurtaya karşı alerji geliştirdim. Bu arada kaç haftalık iken doğum yaptın canım?
38.haftaydı sanırım,doğuma iki hafta kalmıştı.o kadar çok kaşınıyordumki geceleri özellikle,artık doktora yalvardım sezeryanla aldı bebeği.

38.haftaydı sanırım,doğuma iki hafta kalmıştı.o kadar çok kaşınıyordumki geceleri özellikle,artık doktora yalvardım sezeryanla aldı bebeği.

Bazen dayanılmaz oluyor artık bitsin diyorum ben de. Hap verdi doktor ama kullanmadım hiç. Bakalım ne kadar daha böyle devam edecek

Kızlar 34 haftalık hamileyim sürekli vücudum kaşınıp duruyor. Bir ben miyim bu durumu yaşayan? Aranızda böyle sorunla karşılaşıp çözüm Bulan var mı acaba?
kronik ürtikerim (kurdeşen) ve cilt kuruluğum var, yani hamilelik dışında da tüm hayatımı kaşınarak geçiriyorum "excipial lipo" kullanıyorum, doktorunuzdan rica edebilirsiniz, ya da eczaneden alabilirsiniz.

Kaşıntıya kremle çözüm buldum ben de ama yatarken özellikle ellerim çok uyuşuyor.Uyanıyorum el nerde falan parmakların her biri ayrı bir şekle bürünmüş

Elimden geldiğince direniyorum :) ama karnımdan ziyade vücudum kaşınıp duruyor, kolum, bacağım, sırtım... bebe yağının bir sakıncası mı varmış acaba
War bende kipkirmizi etti ayaklarimi falan bırakınca da 1haftada geçti kasimadan. Kasidicka yayıldı. Zor oldu yabi:))) doğal yağlar ii susam yağı zeytin Wè badem yağı aynı ölçek koy karıştı r kullan cnm

Cildiye ye gittim tahlil falan yapıldı. Losyonlar biraz yatıştırıyor. Kendi doktorum da gebelik kolestazı olabilir demişti. Doğuma kadar nasıl dayandın çok şiddetli miydi kaşıntın?
Çok şiddetliydi kaşıntılar göbeğimde kocaman ir yaraya sebep oldu. Kaşımak, kanaması vs. vs..... Sonra dr um bir ilaç vermişti. O biraz sakinleştirdi ama krem yada losyon hiçbiri fayda etmedi. Uyuyamıyordum ve çalışıyordum aynı zamanda günlük hayatımıda felç etti. Şuan 2. gebeliğim ve ilkinde gebelik kolsteazı yaşayanalar ikincide de %50 yaşama imkanı var. Korkuyorum açıkçası yaşamaktan.. Umarım yaşamam ama çokta hayati bişey değil bebeğimi ve benim hayatımı riske sokacak bir durum olmadı. Buna da şükürrrr

Kızlar 34 haftalık hamileyim sürekli vücudum kaşınıp duruyor. Bir ben miyim bu durumu yaşayan? Aranızda böyle sorunla karşılaşıp çözüm Bulan var mı acaba?

Çok geçmiş olsun.
Ben ilk hamileliğimde yaşadım, bilirim ne kadar berbat olduğunu.
Doktorunuza danıştınız mı?
Muhakkak söyleyin doktorunuza, hem size uygun krem verecektir, hem de tahlil isteyecektir.
Safranın kana karışmasından da oluyor bu tarz kaşıntılar malesef.
Benim durumumda sorun buydu zaten ve doğumdan 4 ay sonra safra kesesi ameliyatı olmuştum...

İnşallah sizin durumunuz bu değildir ve sorunsuz atlatırsınız gebeliğinizi.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

Çok teşekkür ederim. Doktorum cildiyeye görünmemi söyledi o da dediğiniz gibi tahliller yaptı geçen hafta iki losyon bir tane de hap verdi. Losyonlar geçici olarak dindiriyor kaşıntıyı. Hapı da yutmadım dayanabildiğim kadar yutmayacağım :) benim de ilk gebeliğim az kaldı Allahtan. Genelde doğumdan sonra geçiyor diyorlar Umarım benimki de o türden bir durumdur.

kronik ürtikerim (kurdeşen) ve cilt kuruluğum var, yani hamilelik dışında da tüm hayatımı kaşınarak geçiriyorum "excipial lipo" kullanıyorum, doktorunuzdan rica edebilirsiniz, ya da eczaneden alabilirsiniz.

Allah sabır versin. Insan bu kaşıntı yüzünden psikolojik olarak da yoruluyor. Losyon verdi ama sizin dediğinizden değil. Onu da denerim doktora danıştıktan sonra.

Bu yağları kullanınca azaldı mı kaşıntılar? 2

Ben de hap kullanmıştım, kullanmalısın.
Çünkü tedavi amaçlı verilen bir ilaç o, seni anlıyorum bebeğe zararı olmasın diye yutmuyorsun.
Fakat onu yutmadığın taktirde bunu tetikleyen sorunu engelleme şansın yok.
Bu daha çok bebeğine zarar verecektir.

Şanslısın, kaşıntılar deri yüzeyinde.
Bir de bunun deri içinde olan versiyonu varmış, benim de deri yüzeyindeydi.
İhmal etmeyin derim. doğumdan sonra da muhakkak tahlil yaptırın.

Sağlıklı doğumlar dilerim.

merhaba cok gecmiş olsun öncelikle benimde kaşıntım var sürekli kaşınıyorum uzun yıllardır ve bebek düşünüyrm bende şuan hamilesin nasıl başa çıkkıyorsun bu kaşıntıyla ilaç olarak ne kullanıyorsun,bu arada saglıklı bir sekilde kucagınada almak nasip etsin Allahım bebeğini.

O açıdan hiç düşünmemiştim doğrusu. Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Bu yağları kullanınca azaldı mı kaşıntılar? 2
Hiç kalmadı ki . Kaşınma kizarma sebebi bebek yağı işte .zararlı demekki. Kimyasal wr bisürü . 4gun kasimafim bebek yağı Wè bişi surmedim geçti snra bu yağlara basladm bisi olmadı vücut daha güzel cekio bu yağları

O açıdan hiç düşünmemiştim doğrusu. Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
WALLA dr bana da laps die hap krem werdi kullanmadim hemen snra geçti dedim demek bundan mis.ayrıca bide ben Dr sordm oda bebeği etkilemez demişti sen de bi sor bnce.ama hap etkiler yani önce neyin dokunduğunu kendin bulmaya çalış neyden snra oldu.hele 3ayliktan kucukse gebelik. Bnm akrabamfa da wrdi doğum bitene kdr gecmedi kasindi kizardi doğumdan sra geçti Dr normal gebelikte okur dedi.oda krem kullandı falan da bi işe yaramadı belki kasintisino alır.

34 haftalık şu an. Doktor da normal diyor ama dayanamıyor bazen insan. Dediğin gibi o yağları deneyeyim. Karnım kaşınsa diyeceğim ki gerildiği için kaşınıyorum. Ama benim vücudum kaşınıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…