gebelikte yapılan aşılar

immortallove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
45
0
36
Kocaeli
arkadaşlar birde şunu soracaktım.sağlık ocakları hamileyken bazı aşılar yapıyormuş.ilk hamileliğim olduğu için bu konuda bir bilgim yok.etrafımda yaptır diyende var sakın yaptırma diyende.bana yardımcı olabilir misiniz bu aşılar nedir ve neden yapılıyo bir sakıncası var mı?

arkadaşlar birde şunu soracaktım.sağlık ocakları hamileyken bazı aşılar yapıyormuş.ilk hamileliğim olduğu için bu konuda bir bilgim yok.etrafımda yaptır diyende var sakın yaptırma diyende.bana yardımcı olabilir misiniz bu aşılar nedir ve neden yapılıyo bir sakıncası var mı?

sağlık ocağından tetenoz aşısı için arıyorlar, sağlık bakanlığının kararıymış, doğum anında nolur nolmaz diye sanırım 2-3 doz olarak yapılıyor...
ben 3 sene önce tek doz yaptırmıştım tetenoz aşısı ve beni 2 gün mahfetmişti, ateş, halsizlik onun için korktum yine aynısı olur diye yaptırmadım çünkü bu durum bildiğim kadarıyla bebeğin gelişiminide etkiliyor ama aralık annelerinden tetenoz aşısı olup hiç etkilenmeyende var sadece kolu acıyanda, sanırım herkesin bünyesine göre değişiklik oluyor....
doktorum bana yaptır demişti ama ben yaptırmadım seçim senin dedi...
e artık 21. yüzyıldayız hemde özelde doğum yapıcam tetenoz olucamı zannetmiyorum....
inşallah olmam :27:

Back