Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım benim bildiğim tetenoz var 2 kez mis.
ben ilkini yarın olucam ve 21.haftamdayim.
diğeri ne zaman hakkında bilgim yok ilk gebeliğim çünkü.
Bu arada sağlık ocağına gebelik takibi baslattiginda onlar arıyor zaten diyorlar aşı olman lazım şu gün gel die bu arada ücretsiz
Bana şu zamana kadar tetanoz yapıldı. Tek doz. doktorum tek doz yeterli demişti. Sağlık ocağındaki doktor yaptırmasanda olur demişti.
bana dokorum tetanozu kesinlikle vurulman lazim dedi. hadi seni gectim bebek icin vurulman lazim dedi. bebek ne alaka dedim, gobek bagini kesiyoruz e dogal olarak o da risk altina girmis oluo. tedavisi de yok tetanozdan bebek ölur dedi. bende yaptirdim hamileligimde. garantiye almak lazim bazi meslektaslarim yaptirmayin dio ben onlari anlayamiorum dedi. e icinde bebek olunca korktum vuruldum gecen hafta.
Tetanos aşısı yapılıyor 2 kez. 21. Haftamda falandi sanırım ilkini oldum. Diğeri için 1 ay sonra cagiriyolar 2.dozu 1 ay sonra oluyosunuz. Doğumdan sonra 5 doz tamamlarsaniz hayat boyu koruyuculuk sağlıyor. Sağlık ocağına gidip hamile olduğunuzu belirtin gebelik takibi baslatiyolar kan tahlilleri aşılar için düzenli olarak çağırıyolar hepsini ücretsiz yapiyolar mutlaka gidip hamile olduğunuzu söyleyin
teşekkürler cevaplarınız için hemen yarın gidip sağlık ocağına kaydımı yapayım o zaman ..bu arada tetanoz aşısı tek seferde uzun süre koruyor diye biliyorum neden iki doz yapıyorlar ki acaba ..Kan uyusmazligi var biz de bennyarin onun asisini olmaya gideceğim
canım çok önemli değil artık kan uyuşmazlığı bir iğne yapıyorlar geçiyor sıkma canınıKan uyusmazligi var biz de bennyarin onun asisini olmaya gideceğim
aslında ömür boyu değil :) tetanoz aşısı doğumdan sonra bebeğe 3 doz yapılır ve İlkokula kadar yapilan asilamalarla pekistirilerek 20 yaşına kadar koruma sağlar. Hamilelik döneminde de hem aşılar kesin olarak yapıldı mi bilinmediginden hemde pekiştirme amaçlı 2 doz sonraki dönemde de 3 doz aşı yapılır. Her aşı yaklaşık 10 yıl koruyuculuk sağlar ve böylece ömür boyu koruma sağlanmış olur. Ama ilk 2 dozu mutlaka yaptırın ki bi 5 yıl koruyucu olsun. Devamı pekiştirme asisi olarak geçiyor yani aslında 10 yılda bir aşılama yapılması gerekli.teşekkürler cevaplarınız için hemen yarın gidip sağlık ocağına kaydımı yapayım o zaman ..bu arada tetanoz aşısı tek seferde uzun süre koruyor diye biliyorum neden iki doz yapıyorlar ki acaba ..
mecbur yapacağız yani:) yapalım o zamanaslında ömür boyu değil :) tetanoz aşısı doğumdan sonra bebeğe 3 doz yapılır ve İlkokula kadar yapilan asilamalarla pekistirilerek 20 yaşına kadar koruma sağlar. Hamilelik döneminde de hem aşılar kesin olarak yapıldı mi bilinmediginden hemde pekiştirme amaçlı 2 doz sonraki dönemde de 3 doz aşı yapılır. Her aşı yaklaşık 10 yıl koruyuculuk sağlar ve böylece ömür boyu koruma sağlanmış olur. Ama ilk 2 dozu mutlaka yaptırın ki bi 5 yıl koruyucu olsun. Devamı pekiştirme asisi olarak geçiyor yani aslında 10 yılda bir aşılama yapılması gerekli.
teşekkürler cevaplarınız için hemen yarın gidip sağlık ocağına kaydımı yapayım o zaman ..bu arada tetanoz aşısı tek seferde uzun süre koruyor diye biliyorum neden iki doz yapıyorlar ki acaba ..
sağlıkla uğraşan insanların bir uygulamayı neden yaptığını bilmemesi ne garip ..prosedür de ne oluyor?güvenemiyorum ben aslında sağlık ocaklarına o yüzden kayıt yaptırmayı düşünmedim..bi ara tahlil için kan vermeye gittim kadın bi damar bulana kadar canımı çok acıttı. biraz da geç durdu kanım ..el mahkum artık mecbur gidicez.. bi gidip bakayım şu sağlık ocaklarında neler dönüyor bi öğreneyimCanim bak ben bugun tetenoz oldum bana 24 nisan ikinci doz vueulacakmis neden dedim iki sefer yapıyoruz dedi prosedür Muş
sağlıkla uğraşan insanların bir uygulamayı neden yaptığını bilmemesi ne garip ..prosedür de ne oluyor?güvenemiyorum ben aslında sağlık ocaklarına o yüzden kayıt yaptırmayı düşünmedim..bi ara tahlil için kan vermeye gittim kadın bi damar bulana kadar canımı çok acıttı. biraz da geç durdu kanım ..el mahkum artık mecbur gidicez.. bi gidip bakayım şu sağlık ocaklarında neler dönüyor bi öğreneyim