Gebelikte Yatış Pozisyonları!!

Baradiel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
144
2
96
39
İzmir
Gebelik sırasında anne adayının alışık olduğu sırtüstü ve yüzüstü yatış pozisyonlarını terketmesi gerekmektedir.Yüzüstü yatış şekli bebeğe baskı yapar. Sırtüstü yatış şekli ise cava adı verilen ana toplar damara baskı yapıp kanı bacaklardan kalbe getirir, bu da annede bunaltı ve nefes alamama hissi yaratır. Vücudun bütün ağırlığı sırt ve bel bölgesine yüklendiği için bel ağrıları artar, dolaşım ve solunum bozulur. Gebelikte en doğru yatış pozisyonu sol taraf üzerine yatıp bacakların arasına yastık sıkıştırmaktır. Yalnızca anne için değil bebek için de en rahat pozisyondur. Bebeğe kan akışı artar, besin geçişi hızlanır ve annenin böbrek fonksiyonlarında da artma sağlanacağından şişlik ve su toplamalar en aza iner. Sonuç olarak gebelikte sırtüstü ve yüzüstü yatış pozisyonları yerine sağ veya sol taraf üzerine yatmak tercih edilmelidir. Başlarda zor gelecek olan yeni yatış pozisyonları anne ve bebek için daha sağlıklı olacaktır

yüzüstü karnım ağırıyo..yan yatsam omuzum tutuluyo,göğüs kafesimde ağrı oluşuyo..sırtüstü tehlikeli..ayakta uyuyucam artık..son aylar napcaz bilmem..

hep yüzüstü yatardim. ama hamile oldugumu ögrendigimden beri kendimi alistirdim sirt üstü yatiodum gecenlerde duydum oda sakincali diye..ben alistim valla yan yatmaya ama omzum sürekli uyustugundan gece boyunca uyanip omuz degistiriyorum..

benim sol yanim tutmuo artik sola yatcam die:D benim annem hamileligin son gunlerini koltukta gecirmis bende ole yapcam herhalde ayakta uyuma mumkun olmiycagi icin:) gercekten 30;haftadan sonra gebelik cok zor gecio -tatlicadiarzu-

yapmayın arkadaşlar...ben 20. haftadayım diyorum ki zorluklar bitecek rahatlıcam.yoksa hiç dayanamam.........bulantım olmasın da ayakta da uyurum:)

benim şimdiden sol yanıma yatsam sol yanım acıyo sağğıma yatmaya pek alışkın değilim bakalım sabah zaten aşırı bir bel ağrısıyla uyanıyorum bu gidişte bende koltukta uyusam daha iyi olucak olsun bebişlerimiz için ayakta bile uyuruz ne olacak:ecrin_bebek:

benım hamılelıgım kolay gecıcek o zaman :))

fol yok ymurta yok daha ama kaydirigubbakcemile3

hep soluma yatarım nadıren de sagıma ..sırt ve yüz üstü yatamam hıc kaydirigubbakcemile4

ilk gebeligimde hep sırtüstü yattım ve çok bel ağrısı çektim.Meyse bunanmdış.Ama bildim ya artık sag ve sola uyurum.

ben de hep sol tarafıma yatıyorum ilk aylardan beri.bu şekilde daha sağlıklı olduğunu biliyorum.gece tuvalete kakltığımda bazen sırt üstü yattığımı farkedip hemen düzeltiyorum kendimi.son iki ayım kaldı , bebeiş doğunca da uyuyamıcaz .ee artık olsun o kadar, bir can doğuyor :))

bende hep sluma yatıyorum
yuzustu yatmayı sırt ustu yatmayı ozledım,
ılk aylar sagımada yatamazdım
sımdı alahtan sagımada yatıyorum
soluma daha cok agırlık werıyorum ama
bu ara grıp we faranjıt olmusum
geceler kabus oldu yamafoldumben

aslind abu tualete kalkma uyanma olayi bizlere alistirma oluyor bebek dopguncada nasil olsa agliycak:) ve kalkicaz yani cok zorlanmayiz artikin :emir_bebek:

Ah ah bu dertten muzdarip arkadaşlarım valla artık aglamak istiyorum sağa yatıyorum kaburgalarım batıyo sola yatıyorum yine aynısı hele bide mide yanması ve ekşimesi cekenler varsa beni anlayacaklardır üstelik sabah 6 da uyanıp işe gitmek zorundayım ..bazen uykusuz gidiyorum . .Allahım bebeklerimizi sağlıkla sabırla bagışlasın ama hiç kolay degilmiş :) :(

Son düzenleme:
babyroze..seni cok iyi anliyorum öyle bi mide yanmasi cekiyorumki sinirden agliycak gibi oldum dün gece...uyuyamiyorum benimde tek sorunum o mide yanmasi bulantim olmadi diye seviniyordum ama bu mide yaanmasi dahada betermis...

babyroze..seni cok iyi anliyorum öyle bi mide yanmasi cekiyorumki sinirden agliycak gibi oldum dün gece...uyuyamiyorum benimde tek sorunum o mide yanmasi bulantim olmadi diye seviniyordum ama bu mide yaanmasi dahada betermis...

Arkadasım şu an işyerindeyim ve aglamamak için kendimi tutuyorum hatta ölmek istiyorum heryerim uyuşuyo acıdan kıpıdamaya korkuyorum sarsılıp midem çalkalanacak diye sabit duruyorum inan..patronumda şöyle ağlak ağlak durma diyo .. diyorum tabi senın mıdene tekme atan yok tabi içimden .. :))))

benım hamılelıgım kolay gecıcek o zaman :))

fol yok ymurta yok daha ama kaydirigubbakcemile3

hep soluma yatarım nadıren de sagıma ..sırt ve yüz üstü yatamam hıc kaydirigubbakcemile4

benimde kolay geçer sanırım çünkü ben sırtüstü haytta uyuyamam sol yanıma döner uyurum
şimdi sag yünümede alıştım rahatım şimdilik

arkadaslar kacıncı haftalardan sonra yatıs pozisyonu onemlı acaba? ben 13 haftalık hamıleyim, yuz ustu yatıyorum fark eder mi ki??

bende soluma yatmaya ozen gosterıyorum fakat uyandıgımda ya sagımda ya da sırt ustu yatmıs vazıyette buluyorum..sırt ustu yatsam nefes alamıyorum ve belım agrıyo.en cok soluma yatıyorum bu sefer kolum uyusuyor.bır sag bır sol ıdare edıp gıdıyoruz artık :)))

ben yüz üstü uyurdum hep ama hamile kalınca onu bırakmak baya bir zor oldu uyuyamadım ikl başlarda.şimdi hep sağ sol tarafıma yatıyorum en çok sol tarafıma.bacaklarınızın arasına yastık koyarsanız daha rahat edersiniz.

bende napıcam bilmıyorum 30 haftadan sonra benide koltuk bekliyo galiba
yüz ve sırtüstü yatmam ben normaldede sol tarafıma da yatamıyorum burnumda sorun var sol tarafımda nefes alamıyorum sag tarafımda rahat edıyorum ama simdi sırt agrılarım basladı off offff

Back
X