Gebelikte yememiz gereken besinler nelerdir??????????*

Gaz problemin varsa gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalısın. Kişiye göre değişebilir bu yiyecekler.

Ama mutlaka balık, yumurta, ceviz, ıspanak (gibi yeşil yapraklı bitkiler) yemelisin. Günde 2 bardak da süt içmelisin.
Süt ve süt ürünlerini ne kadar çok tüketirsen o kadar çok artısı olur. Peynir, yoğurt ye.
Ben bunlar dışında aşırıya kaçmıyorum yiyeceklerde.
Bu kadar yeter, fazla da abartma :D

Gaz problemin varsa gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalısın. Kişiye göre değişebilir bu yiyecekler.

Ama mutlaka balık, yumurta, ceviz, ıspanak (gibi yeşil yapraklı bitkiler) yemelisin. Günde 2 bardak da süt içmelisin.
Süt ve süt ürünlerini ne kadar çok tüketirsen o kadar çok artısı olur. Peynir, yoğurt ye.
Ben bunlar dışında aşırıya kaçmıyorum yiyeceklerde.
Bu kadar yeter, fazla da abartma :D

teşekkürler cnm,ayrıca bişi sorcam bikaç kişi sütü şekersiz içmemi söyledi sen nsl içiyorsn

canım bende 7 haftalık hamileyim sütü ben bir bardağa koyuyorum azcık ısınınca içiyorum yani ılık ve şekersiz. yine haftada bir balık mutlaka yiyorum. kuru baklagil çok yiyorum. meyve ve sebze olabildiğince yemeye çalışıyorum. ayrıca kuru incir bi tane bi kaç kayısı bi kaç ceviz kuru üzüm bunları ara öğünde yoğurtla yiyorum. ve çok çok su iç en önemlisi o günde 8 bardak su içmeye çalışıyorum. kabızlık yaşarsan ıkınma. ve bol bol yürüyüş ama kendini yormadan ben böyle yapıyorum faydalı oluyor. ama aşırı açlık hissi hiç bitmiyor tabi :16: allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

hayırlı ve sağlıklısıyla kucağınıza evladınızı alırsınız inşallah ceviz ve balık mutlaka yemelisiniz.meyvelerdende nar ayva ve elma. aşırı kahve çay içmekten kaçının.

hayırlı ve sağlıklısıyla kucağınıza evladınızı alırsınız inşallah ceviz ve balık mutlaka yemelisiniz.meyvelerdende nar ayva ve elma. aşırı kahve çay içmekten kaçının.

amin inşlh....çay ve kahve yi hiç içmiyorum,,,fakat balık yemiyorum ben 13 yıldr falan,çok tiksiniyorm,,,ama bebiş için mecbur yiycem,kokmayan balıklardan alayım bari....

Back
X