• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte yeni yol: Doğurganlık aşısı yolda

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
123
2 aşamada yapılıyor

“Uygulama iki aşamada gerçekleştiriliyor. İlk aşamada tedaviye alınacak kadınlara âdetlerinin 16-18’inci günleri arasında rahim içini kuvvetlendirmek için ‘Granulosit koloni-uyarıcı Faktör’ denilen ve bağışıklık sistemi dengelemesi yapabilen bir sıvı veriliyor. Sonra tüp bebek tedavisine başlanıyor. Yumurta toplanması sırasında alınan kandan ayrıştırılan ‘özel onarım’ hücreleri laboratuvar ortamında çoğaltılıyor. ‘Gebelik aşısı’nda kullanılan teknikten farklı olarak gelişme ortamına beyinden salgılanan Kortikotropin Saldırıcı Hormon (CRH) ilave ediliyor. Böylece rahim içi zarı kuvvetleniyor sağlıklı embriyoyu içine kolaylıkla alabilecek bir hale geliyor, gömülgenlik kazanıyor.”

peki üceti nekadar nerde yapıyolarmış
Klinikle görüştüm SGK yaralanabilniyormus ama 5 yıllık sigortalı olma şartı varmış 9000 is günü primli olmak gerkiyormus rapor çıkartmak için 300 tl ücret gerekiyormuş raporsuz tup bebek 5994 lira raporlu olursa da 3900 sanırım net hatırlamıyorum ama 350 lira muayene ücreti 6 ay gecerliymis birde ilaçlar 800 ile 2000 arasında degisiyormus raporlu olursa yüzde 60 devlet geri ödeme yapıyormuş bire aşı ücreti 400 lira klinikle 3 doktor varmış ucu de durum hakkında bilgi sahibi oluyormuş ucude takibi yapabiliyomus yumurta toplama ve transferde aynı klinikle oluyormuş

ahsen su teşekküredrim bilgi için sen yaptıracakmısın.Ben ikinci tüpüde Başkent ünüv. yaptıracagım dr ıyı oldugu ıcın ama orda yok galıba gebelık asısı

ahsen su teşekküredrim bilgi için sen yaptıracakmısın.Ben ikinci tüpüde Başkent ünüv. yaptıracagım dr ıyı oldugu ıcın ama orda yok galıba gebelık asısı
Canım ben Kocaeli de oturuyorum bana arkadaşlar söyledi tv de görmüşler bende merak ettim ama merkez hakkında pek olumlu yorumlar yok burada ki arkadaşlardan duydum isteyene aşıyı mı gönderiyorlarmış ne tam bilgim yok öyle yazanlar vardı ben özele pek güvenemiyorum maddi olarak çok sömürüldük çünkü şuan üniversite hastanesine gidiyorum.

Gebelik aşısını bende son tedavimde yaptırdım. Benden aldıkları kanı lab da işleyip transferden iki gün önce rahimden bana geri verdiler. 4. tüp bebek tedavim. Çok şükür olumlu sonucu ilk kez aldık. Allah kucağımızada almayı nasip etsin. En kısa zamanda hepinizin haberlerinide alalım inşallah

Yanlış hatırlamıyorsam 750 tl ye yaptırdım- umut bahçeci tüp bebek merkezi

Yanlış hatırlamıyorsam 750 tl ye yaptırdım- umut bahçeci tüp bebek merkezi
İnşallah rabbim herkesin yardımcısı olsun ben bu merkeze gitmeyi çok istiyorum ama eşimin iş yoğunluğu engel oluyor bu aşıyı sadece ankara da ki merkez yapıyor sanıyordum ne güzel sizin sorun neydi acaba bizde sebepsiz kısırlık olduğu söylendi bilindik sorun olarak benim haşimato oluşum eşimin varikoseli var ama engel değil dediler.
Sadece umut tüp bebek merkezi haşimatoya engel gözüyle bakıyor aslında gitmeyi istiyorum ama maddi olarak da tükendim

İnşallah rabbim herkesin yardımcısı olsun ben bu merkeze gitmeyi çok istiyorum ama eşimin iş yoğunluğu engel oluyor bu aşıyı sadece ankara da ki merkez yapıyor sanıyordum ne güzel sizin sorun neydi acaba bizde sebepsiz kısırlık olduğu söylendi bilindik sorun olarak benim haşimato oluşum eşimin varikoseli var ama engel değil dediler.
Sadece umut tüp bebek merkezi haşimatoya engel gözüyle bakıyor aslında gitmeyi istiyorum ama maddi olarak da tükendim
Allah büyük istemekten ve mücadele etmekten hiç vazgeçmeyin. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Gittiğim merkez drları çalışanları gerçekten işinin ehli insanlar. Memnun kalmayan kişi görmedim. Benim dr um selen hanım kesinlikle tavsiye ederim. Merkezden yana tek sıkıntı muayene için gittiğinizde aşırı bekletiliyor olmanız. saatinizdede gitseniz 3 saatten fazla beklediğiniz bile oluyor :( Maddi kısmında haklısınız ama ailenizden eşinizin ailesinden destek isteseniz olur mu. Bizim sıkıntımız sp. sayısı azlığı ve hareketsizliği

Allah büyük istemekten ve mücadele etmekten hiç vazgeçmeyin. İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız. Gittiğim merkez drları çalışanları gerçekten işinin ehli insanlar. Memnun kalmayan kişi görmedim. Benim dr um selen hanım kesinlikle tavsiye ederim. Merkezden yana tek sıkıntı muayene için gittiğinizde aşırı bekletiliyor olmanız. saatinizdede gitseniz 3 saatten fazla beklediğiniz bile oluyor :KK43: Maddi kısmında haklısınız ama ailenizden eşinizin ailesinden destek isteseniz olur mu. Bizim sıkıntımız sp. sayısı azlığı ve hareketsizliği
Kısmet artık rapor alabilirsem giderim alamazsam üniversite hastanesinde denerim aslında tüp bebek ücreti hazırdı ama gittiğimiz özeller tahlil muayene aşılama iğne tedavisi derken bizi bitirdi.
Aileden yardım istemek en son yapacağım hatam olur.

benim doktorumda yapmak istedi bugün görüştüm ... hayırlısı inşallah bana da 750 tl fiyat verdi

Back
X