• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte yeşil akıntı

ebraarrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
1.298
425
38
21
Merhabalar bugün ilk defa iç camasirim da parmak ucu büyüklüğünde yeşil yapış yapış bı akıntı vardı ona ek olarak 2-3 gündür ağrıdan yürüyemiyorum bile belim çok ağrıyor arada kasıklarıma vuruyor sanki diyorum kalcamla belim birbirinden ayrılıyor özellikle oturup kalkarken ve yürürken ağrıdan zar zor adım atıyorum neredeyse bı bilgi verirmisiniz bana hastaneye gitmelimiyim

Merhabalar bugün ilk defa iç camasirim da parmak ucu büyüklüğünde yeşil yapış yapış bı akıntı vardı ona ek olarak 2-3 gündür ağrıdan yürüyemiyorum bile belim çok ağrıyor arada kasıklarıma vuruyor sanki diyorum kalcamla belim birbirinden ayrılıyor özellikle oturup kalkarken ve yürürken ağrıdan zar zor adım atıyorum neredeyse bı bilgi verirmisiniz bana hastaneye gitmelimiyim
Enfeksiyon olabilir canım

Enfeksiyon olabilir canım
Ya enfeksiyon değilde mantar vardı ilaç kullandım geçti diye biliyorum birden böyle olması normalmi bide 24.haftamda rahim ağzı gevsekliginden progestan başlamıştı şuan 28+3 hamileyim acaba ondan kaynaklı olabilirmi

Yarına randevu alsam çünkü eşim yanimda değil tek gidebileceğim bı bolgede degilim
anladım geçmiş olsun alternatif yarına ne kadar ne yapılabilir chatcpt ye sordum ;

Evde Yapılabilecekler (Sadece doktora gidene kadar):​

🔹 Vajinal bölgeyi temiz ve kuru tutun
🔹 Parfümlü sabun ve ürünlerden kaçının
🔹 Pamuklu iç çamaşırı giyin
🔹 Günlük ped kullanmayın ya da sık değiştirin

1.​

• Günde 1 kase sade yoğurt tüketmek, vajinal flora dengesine katkı sağlar.
  • Canlı probiyotik içeren yoğurtlar tercih edilmeli.

⚠️ Yoğurdu vajinaya sürmek gibi uygulamalar kesinlikle önerilmez — hele ki gebelikte!

2.​

• Vücuttan toksinlerin atılmasını destekler, enfeksiyonlarla savaşta yardımcı olur.

3.​

• Bağışıklığı güçlendirmeye destek olur.

4.​

• Yemeklerde kullanılabilir. Ancak sarımsağı vajinaya koymak gibi yöntemler tehlikelidir ve gebelikte risklidir.

5.​

• Hafif iltihap giderici özelliği olabilir, ama aşırı tüketimi önerilmez.

anladım geçmiş olsun alternatif yarına ne kadar ne yapılabilir chatcpt ye sordum ;

Evde Yapılabilecekler (Sadece doktora gidene kadar):​

🔹 Vajinal bölgeyi temiz ve kuru tutun
🔹 Parfümlü sabun ve ürünlerden kaçının
🔹 Pamuklu iç çamaşırı giyin
🔹 Günlük ped kullanmayın ya da sık değiştirin

1.​

• Günde 1 kase sade yoğurt tüketmek, vajinal flora dengesine katkı sağlar.
  • Canlı probiyotik içeren yoğurtlar tercih edilmeli.

2.​

• Vücuttan toksinlerin atılmasını destekler, enfeksiyonlarla savaşta yardımcı olur.

3.​

• Bağışıklığı güçlendirmeye destek olur.

4.​

• Yemeklerde kullanılabilir. Ancak sarımsağı vajinaya koymak gibi yöntemler tehlikelidir ve gebelikte risklidir.

5.​

• Hafif iltihap giderici özelliği olabilir, ama aşırı tüketimi önerilmez.
Teşekkür ederimmmm🌸

Back
X