Gebelikte yüksek şeker :(:(

mmuhasebeci

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
136
2
296
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Sabahtan beri canım çok sıkkın, sürekli ağlıyorum. Dün yapılan şeker yüklemesinin sonucu 201 çıktı ve bu değer çok yüksekmiş. Benimle aynı durumda olan var mı? Bir diyet listesi verildi ve her gün kendi kendime tokluk ve açlık şekerimi ölçmem gerekiyor. Umarım düzene girer ve insüline ihtiyaç kalmaz. Bebeğime bir şey olmasından çok korkuyorum. Dertlerin biri bitmeden diğeri başlıyor gerçekten de anneliğin ne kadar zor olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum :(

Arkadaşlar merhaba,

Sabahtan beri canım çok sıkkın, sürekli ağlıyorum. Dün yapılan şeker yüklemesinin sonucu 201 çıktı ve bu değer çok yüksekmiş. Benimle aynı durumda olan var mı? Bir diyet listesi verildi ve her gün kendi kendime tokluk ve açlık şekerimi ölçmem gerekiyor. Umarım düzene girer ve insüline ihtiyaç kalmaz. Bebeğime bir şey olmasından çok korkuyorum. Dertlerin biri bitmeden diğeri başlıyor gerçekten de anneliğin ne kadar zor olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum :(

Canım benimde eşimin kuzeninde cıktı yüksek şeker ve son aylarında iğne vuruluyodu hergün şuan 2 aylık bebeği ve gayet sağlıklı ikiside içini ferah tut Allahın izniyle sağ sağlim kucağına alırsın bebeğini inşallah

Arkadaşlar merhaba,

Benimde diyabete yatkın bir metabolizmam var. Pkos ve ailede diyabet öyküsünden ötürü. 22. ve 27. haftalarda iki kere 100lük yükleme yaptırmıştım yatkınlığımdan dolayı. Normal çıkmasına rağmen bana da diyet verdiler. Dikkat etmen gerekiyor. Allahın izniyle insüline falan gerek kalmaz inşallah...

Canım her şeyden once Allah beterinden korusun .Gebelite şeker sanıldığı kadar korkunç bir sey değilmiş diyetine dikkat ettiğin sürece ! Çok yakın arkadaşım doğum yaptı en son sizin durumunjzdaydı ve ciddi anlamda kendini strese soktu .ama diyetinede çok dikkat etti , sonuç kendi 5 kilo aldı toplamda kız
150 doğdu ve gayet sağlıklı maşallah.Benim çevremde bir hayli var gebe olupta diyet yapan.ve hepsi manken gibi doğuma gittiler .lütfen canıñı sıkma sa
Allah başka keder vermesin ìşallah.

Arkadaşlar merhaba,

canım üzme kendini benimde şeker yükleme sonucum 241 çıkmıştı.gebelik önceside insülin direncim yüksek olduğu için bana 7 haftalıkken yükleme yapıldı o zamanda beri evde bende kendim açlık tokluk şekerimi takip ediyorum.diyet ve yürüyüş yapıyorum çok dikkat ediyorum biraz yüksek çıkınca yürüyüşü arttıyorum hemen düşüyor şuan 27 haftalık oldum allaha şükür bebeğin kilosuda gebelik haftasıyla uyumuda normal çıkıyor.insüline başladan bu haftaya kadar getirdim. şimdi kadın doğumcum 28 haftalık olunca hastaneye yatırıp 2 gün şekerimi günde 10 kez ölçüm yapıp kendileri takip edeceklermiş evde kendi yaptığım ölçümlerde kaçaklar olabiliyor hemde çok erken dönemde yükleme yapılmış tekrar kontrol edelim dedi.kendimde diyet ve yürüyüş yaptığım için olsa gerek çok kilolu hamile kalmama rağmen 3 kilo aldım ama maşallah bebeğin kilosuna normal diyor doktorum.sende hiç korkup ağlayıp kendini strese sokma bu durumda yalnız olmadığımızı unutma ve bu durum kotrol altında olmazsak ve dikkat etmezsek tehlike yaratıyormuş onun için üzme kendini bebeğinde sende allaha emnanet olun

Benimde sekerim yuksek cikti 297, 4 kere igne vuruluyorum ve diyet nolacak allah dermansiz dert vermesin.sonucta gecici bir durum ve diikat edildigi surece sorun olmutor.ben sekere nasil olacak ne yapacam diyordum bebegimin kalbinde kitle saptandi simdi onu dusunuyorum.anne karninda yapacak bise yok diyor doktorlar.beterin beteri var yani.seker onun yaninda cok basit kaliyor.senin elinde en azindan dikkat edersen sana da bebegede bise olmuyor
bosuna uzme kendini allah bebegine saglik sihhat versin yeterki her seey hallolur.

Arkadaşlar merhaba,

İkiz gebeligimde benimde yukseldi. Cok uzuldum ama iyi dusunursen bunu avantaja donusturebilirsin.

Diet yaptim. Bu beni korkuttu. Bebekler gelisemezse diye, ama diyet listesinde sadece sana ve bebege gerekenler var. Bebekler kilo aldi cok sukur bense ikiz gebelikte toplam 15 kilo aldim. Dogumdan sonrada kilo kalmadi. Diet yapmasam kapidan sigmazdim heralde:-)

Yiyemediklerini dusunme. Yediklerinle mutlu ol. Dondurma seviyorsan yogurt icine meyve kat dondur. Kizarma seviyorsan, cok az yag koy firinda pisir. Bulgur pilavi ye. Kepek ekmegi ye. Tatli yiyeceksen az ye yaninda tarcinli sut ic. Her gece 1 bardak tarcinli yesil cay ic. Diet yaparsan, birazda yuruyus yada egzersiz insulinede gerek kalmaz. Benimde yuksekti insuline gerek kalmadi. Olcerkende stres yapma sakin buda etkiler.

Herkese ve her bebege saglikli hayirli dogumlar... Allah yardimciniz olsun...

Birde dertlerin biri bitiyor biri basliyor diye uzulmeyin, Allah korur insaallah, hamileligimde neler yasadigimi yazsam okurken yorulursunuz, Rabbim dermansiz dert vermesin, her kisin ardi bahardir insaallah

benim 50qr lık yüklememin sonucu 175 çıkınca doktor bi de 100qr lık yükleme istedi.
hamileliğimin en kötü ve en zor qünüydü.saat 3' e kadar aç kaldım ve 4 tüp kan alındı.delik deşiğim.
bakalım 100 qr' lık yüklemenin sonucu umarım iyi çıkar.:18:

benim 50qr lık yüklememin sonucu 175 çıkınca doktor bi de 100qr lık yükleme istedi.
hamileliğimin en kötü ve en zor qünüydü.saat 3' e kadar aç kaldım ve 4 tüp kan alındı.delik deşiğim.
bakalım 100 qr' lık yüklemenin sonucu umarım iyi çıkar.:18:

canım benim de 50 grlık sonucum 158 çıkmıştı.. 100 mglık normal çıktı stres yapma sıkıntı olacağını sanmam..

Ben 20. haftadan beri insülin kullaniyorum ve yediklerime cok dikkat ediyorum. Simdi 30. haftadayim. Sekerim bazen cikiyor rayindan. ama cok sükür Bebegin gelisimi haftasiyla uyumlu suyum da normal. Stres cok
Büyük etken ben stres yapinca firliyor hep seker. Ama insanin elinde degil korkuyor yinede birsey olurmu diye.

selam kızlar. benim de 50lik yükleme 173 çıktı. açlık 93

100lük yüklemenin 1saatlik tokluğu 196 çıktı. diğer ölçümler normal dedi.

beni dahiliyeye sevk etti. o da yalnızca 1 saatlik tokluk şekerimin yüksek olduğunu ama abartı bir sonuç olmadığını söyledi. 1 hafta boyunca yasaklı gıdaları alma, yemekten 1 saat sonra ölç dedi. 140ın üzerine çıkmasın dedi. ben dikkat ettiğim sürece değerim hep 103-110 arası çıktı. arada kaçamak yaptığımda en fazla 148 oldum onda da beyaz ekmek yedim çok fazla.onun dışında hiç 120nin bile üzerine çıkmadım desem pek de yalan olmaz.

sabah kontrolüm var. bakalım ne dicek.

canım benim de 50 grlık sonucum 158 çıkmıştı.. 100 mglık normal çıktı stres yapma sıkıntı olacağını sanmam..

Haklı çıktın arkadaşım, 100 gr' lık yükleme değerlerimden sadece bi tanesi normalin azıcık üstünde çıktı.
Doktorum abartılacak bişey yok dedi, diyet falan vermedi.
Ama o kadar çok yiyeceği yasakladı ki yiyecek hiç bişey bulamıyorum :43:

Ben de 24. Haftami doldurdum gebelik sekerimi olcturmek icin saglik ocAğını gittim. Cok ac degildim once iki tüp kan aldılar sonra 50gr seker yüklemesi yaptılar.
1saat sonra 206
2saat sonra 98 cikti. Doktor da ebede şaşırdı. kendi doktorumu aradim yarin sabah dahiliyeye git dedi.

Arkadaş lar sizce neden böyle olmus olabilir yanlış ölçüm olabilir mi yarin tekrar yükleme yaparlar mi acaba

Ben de 24. Haftami doldurdum gebelik sekerimi olcturmek icin saglik ocAğını gittim. Cok ac degildim once iki tüp kan aldılar sonra 50gr seker yüklemesi yaptılar.
1saat sonra 206
2saat sonra 98 cikti. Doktor da ebede şaşırdı. kendi doktorumu aradim yarin sabah dahiliyeye git dedi.

Arkadaş lar sizce neden böyle olmus olabilir yanlış ölçüm olabilir mi yarin tekrar yükleme yaparlar mi acaba

canm durumun nasıl şuan?

OTE="hayalperi, post: 39309193, member: 593637"]canm durumun nasıl şuan?[/QUOTE]
Canim su an gayet iyiyim bebeğim sağlıklı normal dogumla 3, 5 kilo doğdu o da sağlıklı. Seker dogumdan hemen sonra düştü zaten simdi tatli yiyorum ve yukselmiyor. Ben doguma kadar sekerimi hep diyetle kontrol ettim ve düşürdüm yükselmesine izin vermedim hic. Diyetle normale dönen bi gebelik şekerin varsa endise etme bir kac ay dişini sık allah sabrını da veriyor ben 3ay diyetle gecirdim ama sonucunda her sey yolunda cok şükür

canım üzme kendini benimde şeker yükleme sonucum 241 çıkmıştı.gebelik önceside insülin direncim yüksek olduğu için bana 7 haftalıkken yükleme yapıldı o zamanda beri evde bende kendim açlık tokluk şekerimi takip ediyorum.diyet ve yürüyüş yapıyorum çok dikkat ediyorum biraz yüksek çıkınca yürüyüşü arttıyorum hemen düşüyor şuan 27 haftalık oldum allaha şükür bebeğin kilosuda gebelik haftasıyla uyumuda normal çıkıyor.insüline başladan bu haftaya kadar getirdim. şimdi kadın doğumcum 28 haftalık olunca hastaneye yatırıp 2 gün şekerimi günde 10 kez ölçüm yapıp kendileri takip edeceklermiş evde kendi yaptığım ölçümlerde kaçaklar olabiliyor hemde çok erken dönemde yükleme yapılmış tekrar kontrol edelim dedi.kendimde diyet ve yürüyüş yaptığım için olsa gerek çok kilolu hamile kalmama rağmen 3 kilo aldım ama maşallah bebeğin kilosuna normal diyor doktorum.sende hiç korkup ağlayıp kendini strese sokma bu durumda yalnız olmadığımızı unutma ve bu durum kotrol altında olmazsak ve dikkat etmezsek tehlike yaratıyormuş onun için üzme kendini bebeğinde sende allaha emnanet olun
Umarım mesajımı görürsünüz. 7 haftalıkken açlık kan şekeriniz nasıldı acaba? 7 haftadan önce glukoz ölçümü yaptırmış mıydınız?

Back
X