Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlaçla şu an düşünebiliyorum. Umarım uzun süre bu şekilde idare edebilirim.Bende 19. Haftamdayım bir kaç gündür tansiyonum çok yüksek devam ediyor.
Siz kaç haftalık hamilesiniz? Bende acile gitmiştim yatışımı yaptılar kendi isteğimle çıktım hastaneden. Sürekli tansiyon kontrolü yapıyorum şimdi. İlaç falan vermediler bana ama serum taktılar. Bide 24 saatlik idrar tahlilini mutlaka yaptırmam gerekiyormuş. Şimdi dra muayeneye gidiyorum tahlili istiycem ama bakalım yapacakmı. Size kan ve idrar tahlili yapılmışmıydı? Bana yaptılar çok şükür onlar temiz çıktıİlaçla şu an düşünebiliyorum. Umarım uzun süre bu şekilde idare edebilirim.
Geçen hafta 16-10 olunca ve damarda direnç görülünce Dr biraz korkuttu beni.
22 haftalık hamileyim. 24 saat idrarda protein biraz yüksek çıktı, damarların tekinde de çentik çıktı. İstirahat raporu verdi, evdeyim. Tansiyonumu sürekli ölüyorum, düşmeye başladı i. Kötü bir şey düşündüğüm veya ağladığım an artıyor. Biraz da kafada bitiyor sanırım tansiyon işi. Tuzu, salçayı, zaytini, hazır olan herşeyi, tatlıyı, bana zevkten başka faydası olmayan herşeyi kestim.Siz kaç haftalık hamilesiniz? Bende acile gitmiştim yatışımı yaptılar kendi isteğimle çıktım hastaneden. Sürekli tansiyon kontrolü yapıyorum şimdi. İlaç falan vermediler bana ama serum taktılar. Bide 24 saatlik idrar tahlilini mutlaka yaptırmam gerekiyormuş. Şimdi dra muayeneye gidiyorum tahlili istiycem ama bakalım yapacakmı. Size kan ve idrar tahlili yapılmışmıydı? Bana yaptılar çok şükür onlar temiz çıktı
Bende 19 haftalık hamileyim. Üçüz gebelik benimki. Zaten risklerini en başından beri biliyordum ama belirtileri bu kadar erken başlayacağını düşünmemiştim. Bu tansiyon işinden sonra daha çok korkmaya başladım. Önceden böle değildim. Şimdi sanki her an bişi olucak die tetikte olmak çok zor. İnşallah 7. Aya kadar sıkıntısız atlatırım bu süreci. Banada dr kesinlikle tuz yok dedi. Şimdi herşeyi tuzsuz tüketmeye çalışıyorum. Ara ara düşüyor ama gene aynı. Bana ilaçda vermediler. Şimdi gideceğim dr ne diyecek bakalım.22 haftalık hamileyim. 24 saat idrarda protein biraz yüksek çıktı, damarların tekinde de çentik çıktı. İstirahat raporu verdi, evdeyim. Tansiyonumu sürekli ölüyorum, düşmeye başladı i. Kötü bir şey düşündüğüm veya ağladığım an artıyor. Biraz da kafada bitiyor sanırım tansiyon işi. Tuzu, salçayı, zaytini, hazır olan herşeyi, tatlıyı, bana zevkten başka faydası olmayan herşeyi kestim.
Çok teşekkür ediyorum. Peki daha sonrasında bu tahlili tekrarlamak gerekiyor mu ?Hastaneye yatmak gerekmiyor. Sabah ilk idrarı tuvalete ardından 24 saat boyunca tüm idrarı verdikleri kaba yapıyorsunuz. Ertesi gün de hastaneye teslim ediyorsunuz. 1 saatte sonuçlanıyor.
Dr. Gerekli görürse yaptırıyor ki zaten tansiyon yüksek giderse het türlü preklempsi riskine karşı tekrarlatıyor. Ben de birazdan kontrole gidicem, dua edin de herşey yolunda olsun arkadaşım.Çok teşekkür ediyorum. Peki daha sonrasında bu tahlili tekrarlamak gerekiyor mu ?
Nasıl geçti randevunuz son durumunuz nedir ? Allahım yardımcınız olsun neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum aynı duyguları yaşıyoruz inş bi problem olmadan bu süreci atlatırsınız. Sağlıcakla bebişinizi kucağınıza alırsınız inş. Bende salı günü perinatolojiye gidicem ayrıntılı ultrason içşn. 24 saatlik idrar sonucum çıktı dr idrar tahliline göre 300mg altında şimdilik sıkıntı yok ama tansiyon takibi şart dedi. Yükselme olursa acile gidicekmişim hdmen. 6 aydan sonra dahada artabilir dedi. Yolun yarısına gelmişsin diyor. İnşallah hayırlısıyla bir problem olmaz bana coraspirin verdi dr dün tansiyonum düşmüştü ama bugün gene arttı 15/7 çıkıyorDr. Gerekli görürse yaptırıyor ki zaten tansiyon yüksek giderse het türlü preklempsi riskine karşı tekrarlatıyor. Ben de birazdan kontrole gidicem, dua edin de herşey yolunda olsun arkadaşım.
Nasıl geçti randevunuz son durumunuz nedir ? Allahım yardımcınız olsun neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum aynı duyguları yaşıyoruz inş bi problem olmadan bu süreci atlatırsınız. Sağlıcakla bebişinizi kucağınıza alırsınız inş. Bende salı günü perinatolojiye gidicem ayrıntılı ultrason içşn. 24 saatlik idrar sonucum çıktı dr idrar tahliline göre 300mg altında şimdilik sıkıntı yok ama tansiyon takibi şart dedi. Yükselme olursa acile gidicekmişim hdmen. 6 aydan sonra dahada artabilir dedi. Yolun yarısına gelmişsin diyor. İnşallah hayırlısıyla bir problem olmaz bana coraspirin verdi dr dün tansiyonum düşmüştü ama bugün gene arttı 15/7 çıkıyor
Çok şükür canım benim. Amin inşallah Allah hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip eğlesinBu hafta ev istirahati, bir avuç ilaçla, günde 3 litre su, sıfır tuz, sıfır çay-kahve, sıfır ıvır zıvır ile tansiyonumu dengeledim şükür. Tansiyonu düşürünce sıkıntı kalmaz dedi Dr.umuz. Bebek de şükür şimdilik iyi.
İnşallah hepimizin hamileliğimiz de doğumumuzda sorunsuz geçer canım.
Küçük tansiyonunu çok iyi. Suyu kesinlikle çok tüketin, 2 şifreyi geçsin. Dışarda yemeyin mümkünse. Ben de şu an evde dinleniyorum. İştekiler rahat bırakmaz da Çalışmaya başlarsam ne olacak hiç bilmiyorum. Telefonla aradıklarında Bike zıplıyor tansiyonumNasıl geçti randevunuz son durumunuz nedir ? Allahım yardımcınız olsun neler hissettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum aynı duyguları yaşıyoruz inş bi problem olmadan bu süreci atlatırsınız. Sağlıcakla bebişinizi kucağınıza alırsınız inş. Bende salı günü perinatolojiye gidicem ayrıntılı ultrason içşn. 24 saatlik idrar sonucum çıktı dr idrar tahliline göre 300mg altında şimdilik sıkıntı yok ama tansiyon takibi şart dedi. Yükselme olursa acile gidicekmişim hdmen. 6 aydan sonra dahada artabilir dedi. Yolun yarısına gelmişsin diyor. İnşallah hayırlısıyla bir problem olmaz bana coraspirin verdi dr dün tansiyonum düşmüştü ama bugün gene arttı 15/7 çıkıyor
Az önce bi baktım 16/7 e çıkmış hemen sarımsak yedim 13/8e düştüKüçük tansiyonunu çok iyi. Suyu kesinlikle çok tüketin, 2 şifreyi geçsin. Dışarda yemeyin mümkünse. Ben de şu an evde dinleniyorum. İştekiler rahat bırakmaz da Çalışmaya başlarsam ne olacak hiç bilmiyorum. Telefonla aradıklarında Bike zıplıyor tansiyonum![]()
İlaç olarak coraspirin verdi doktor onun dışında bi ilaç vermedi. Az önce mesaj yazdım durumu anlattım bakalım belki bi ilaç verir. Sarımsağın bir zararı olur mu acaba bilemedim. Limonlu su içiyorum ara sıra. Tansiyonumu da ara sıra ölçüyorum sadece yüksek çıktığında panik yapıp düştümü acaba diye bakıyorum bir kaç kez. Resmen kafayı yedim yaİlaç kullanıyor muydunuz? Ben alfamet kullanıyordum o eh işte idare ediyordu i,10 gündür adalat crono ve dikkatle biraz daha iyiyim. Bol limonlu ve sade su iç. Sürekli değil sadece belli saatlerde tansiyon ölçümü yap. 16-10 du geçen hafta benimki. Çok şükür dikkat edince düşüyor. Resmen diyet yapıyorum. Panik yapma, internette sürekli kötü olasılıkları okuma ve iyi düşün lütfen.
Çocuk için çalışmak zorundayım :)