Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim hap önermedimi sana ?Selamlar ben 7 haftalık hamileyim ve troidim sınırın üstünde çıkmış 4.55 gbi ve doktor randevuma 2 hafta var korkuyorum ozamana kadar bişey olurmu
Hayır şimdi serbest t4 diye bir hormonda varya bu troidle bağlantılı o benim güzel çıktı doktorumda bu hormonum iyi çıktı diye dedi ki bebeği etkilemez ama bi endokrin doktoruna görün dedi ilaçta vermedi fakat aklımda hala strese girdim resmenCanim hap önermedimi sana ?
Zaten doktorum endokrine görünmemi söyledi benim doktorum biraz ilgili bi doktor her tahlillerimi yada neyden şüpheleniyosam hepsini bilmek istiyor kafama takılan bişey olduğunda bile hafta sonuda olsa muhakkak sor diyor. Serbest t4 diye bir hormon var oda tsh la alakalı zaten o iyi çıktı doktorum bana bebeği etkilemz bu değerin iyi dedi ama bn yinede endokrine görünücem ama önce sağlık ocağına gidip bi orayada göriniyim diyorumKadın doğumluk bir durum değil tiroid. Kadın doğumda hadi dahiliyeye git diyor.. Dahiliye randevusu alın ilaç başlasın 2 hafta beklemenize gerek yok bunun için
Çok çok yüksek değil birşey olmaz ama ihmal etmeyin .
Bendede oyle 1aylik ilaç yazdi doktor 25mg dozda tiroid ilaci yine kontrol edicez bitince çok olunca bebegin gelişimini durdura biliyormuş malesef dikkatli olmak lazimSelamlar ben 7 haftalık hamileyim ve troidim sınırın üstünde çıkmış 4.55 gbi ve doktor randevuma 2 hafta var korkuyorum ozamana kadar bişey olurmu
Yarın bi sağlık ocağına gidiyim diyorum ilaç verirse başlarım ama doktorum bana uygun görmedi sanırım kafam çok karışıkBendede oyle 1aylik ilaç yazdi doktor 25mg dozda tiroid ilaci yine kontrol edicez bitince çok olunca bebegin gelişimini durdura biliyormuş malesef dikkatli olmak lazim
Sağlık ocağı yazmaz.Yarın bi sağlık ocağına gidiyim diyorum ilaç verirse başlarım ama doktorum bana uygun görmedi sanırım kafam çok karışık
Özel hastanelerde endokronoloji bölümleri var medicalparkta mesela oraya gidiyim diyorum olmaz mı öyleSağlık ocağı yazmaz.
Kadın doğum da yazmaz.
Dahiliye yazar. Dahiliye duruma göre endokrinoloji ye yönlendirir. Endokrinoloji den direkt randevuda alamazsınz. Dahiliye yönlendirir.
Canım benim TSH değerim de 4-5 civarı çıkıyordu 4-5 haftalık hamileydim doktora gittiğimde bana direk ilaç başladı kadın doğum doktorum değer 2 buçuk üstündeyse hamilelikte sıkıntı dedi ve ben sürekli kullanıcsm bunu sana da gitmeni tavsiye ederimÖzel hastanelerde endokronoloji bölümleri var medicalparkta mesela oraya gidiyim diyorum olmaz mı öyle
Özelde olabilir yapabiliyorlar. Ama devlette yok.Özel hastanelerde endokronoloji bölümleri var medicalparkta mesela oraya gidiyim diyorum olmaz mı öyle
Sağlık ocağına hiç gitmeyin hele de tsh içinYarın bi sağlık ocağına gidiyim diyorum ilaç verirse başlarım ama doktorum bana uygun görmedi sanırım kafam çok karışık
Ben tiroid doktoruna gittim jinekologum mutlaka ona bakdir ihtiyac varsa yazicak demişdi 1aylik yazdi kucuk dozda cok yuksek cikmadigi icin 1 ay sonra yine test yap yuksek olursa bana bildir demişti sende yinede bakdirYarın bi sağlık ocağına gidiyim diyorum ilaç verirse başlarım ama doktorum bana uygun görmedi sanırım kafam çok karışık
Yarın için endokrinoloji doktorundan randevu aldım özel muananeli doktor bi baktırıcam muhtemelen o verirBen tiroid doktoruna gittim jinekologum mutlaka ona bakdir ihtiyac varsa yazicak demişdi 1aylik yazdi kucuk dozda cok yuksek cikmadigi icin 1 ay sonra yine test yap yuksek olursa bana bildir demişti sende yinede bakdir
Özel muayeneli endokrin doktorları var ondan randevu aldım bakalımSağlık ocağına hiç gitmeyin hele de tsh için
Burada başına gelen çok okumuştum benim de başıma geldi kendi bünyelerinde yaptıkları testlerin sonuçları yanlış çıkıyor kanlar beklediği için ayrıca sağlık ocağı doktoru bu konu için ilaç da yazmıyor mutlaka dahiliyeye gitmeniz gerek
Ben de 5. Haftamda öğrenmiştim tsh ın gebeliğe bağlı yükseldiğini doktora ulaşamayacağım bir yerdeydim o zaman kaldığım yerdeki otel doktoru ile görüşmüştüm sorun olmayacağını istanbula döner dönmez dahiliyeye gitmemi söylemişti
sonrasında gidip ilaç aldım başladım o zamandan beri kullanıyorum doğuma bir ayım falan kaldı
Her ay takip edeceksiniz ayrıca bu değeri her ay kan vermeniz gerek aynı yerde
Duruma göre ilaç dozu ayarlanıyor çünkü ben 50 mg ile başladım sonradan 25 e düşürdüler
Hamileyim ben zaten 7 haftalık bundan 15 gün önce baktırmıştım gayet iyiydi bu hafta bi daha baktırdım sınırın üstünde çıkmış ama randevu aldım ihmal etmicemÖzelde olabilir yapabiliyorlar. Ama devlette yok.
Mesela Devlette perinatoloji de öyle bazı alt bölümler direkt randevu vermiyor. Kadın doğum a gidiyorsun o seni perinatoloji ye yönlendiriyor sonra randevu açılıyor.
Değeriniz hamilelik düşünüyorsaniz ve hamilelik boyunca 2.5 altında olması lazım
Bundan dolayı aylık kan verip kontrol ediliyor.
İhmal etmeyin