Gebelikten 3 Ay önce Içilen Folik Asit Ilaç

_DURU_24

BÜYÜK VE KÜÇÜK AŞKNA AŞIK
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
1.660
18
158
43
İstanbul
Slm Arkadaslar.gebelikten önce Folik Asit Ilaç Kullanan Varmi.gebe Kalindiginda Ne Gibi Yararlari Var Neye Yariyor Yani.birde Hangisini Kullandiniz.ne Kadar Zaman Kullandiniz.o Hapi Içerken Hamile Kalinirsa Bi Zarari Olurmu.birde Mesela Ben şimdi Baslasam 3 Ay Içsem Ama 1 Sene Sonra Hamile Kalsam Yine Tesiri Olurmu...

bende iki aya yakın oldu folic plus kullanıyorum doktorum hamile kalana kadar bi kullan sonrasını konuşuruz demişti. sanırım en az 3 ay kullanmak gerekiyor. yan etkisi, zararı falan yok. bebeğin özellikle omurilik oluşumu için folic asit çok gerekliymiş. bence ihmal etmemek lazım. bir tanıdığım omuriliğindeki rahatsızlık sonucu sakat kaldı ve doktor annesinin hamileyken folic asit eksikliği yaşamasına bağlamış rahatsızlığını.

ben hamile kalmadan önce 3-4 ay kadar kullandım hiç bir yan etkisi yok günde 1 tane iç yeter.

cnm hicbir zarari olmaz artik gebelik planlandıgında kullanılması gerek diyolar.omurilik gelisimi icin gerekli.

Kizlar Hamişmişim Bennnn.dün öğrendim 2 Haftalikkkk...folik Asitede Yeni Baslamistimmm Tammmm.ama 3 Ay Içicem Hamileykende

kızlar ben oncesınde hıc folık asıt kullanmadım bişi olurmuuuuuu suan hamişimm ((

canım verdiğin linki okudum da hamilelik öncesi günde 400 mikrogram diyo, bana dr günde bir tane FOLICplus tavsiye etmişti, kutusuna baktım da, 3 tanesi 400 mg içeriyomuş, ben az doz mu içtim bunca ay!!!:uhm:

Benim bildiğim kadarıylada omirilik ve sinir sistemi yapısı için çok faydalı...ayrıcaaaa bebeğin size tutunmasınıda daha kolaylaştırıyor...alınmasında çk fayda var...ve vücutta deposu tutulan birşey değil fazlada içseniz vücut idrarla atıyor...ama günlük doz 400 mg...içmeyen arkadaşlarda çok üzülmesin...olmazsa olmaz diye birşey değil....hamileliğin ilk aylarındada kullanılıyor..

Hamilelik planlayan ve hamile olan kadınlarda fetusun nöral tüp defektlerinin önlenmesi amacıyla kullanılır. Hamilelikten önce kullanılması çok önemlidir.gebe kalmadan en az 3 ay önce kullanılan folic asit gebeliğinde ilk 3 ayında kullanılması çok önemli.gebeliğin 3. ayından sonra farklı vitaminlere geçilir(elevit..vb)
piyasada 2 çeşit folic asit vardır.
folic plus :içerisinde atrıca demir ve d vitamini de bulunur.günde 3 adet yemekten sonra kullanılması uygundur.

folibol:sadece folic asit içerir.günde 1 adet tüketilir.

3-5 ay içinde gebelik planlıyan herkez güvenle bu vitaminlerden birine başlayabilir.1 yıl da tüketseniz hiçbir zararı olmaz.

bende folicplası hamile kalmadan içmeye başlamıştım
hamileliğim 3.ayına kadarda içmek gerekiyor günde 3 defa
hatta dr.bana unutursan 3.nü birden içebilirsin demişti...

tamam sayın uzman doktorum siz öyle diyorsanız öyledir.a.s.

Gebelikte bildiğim kadarıyla öğürmeleri arttıryor.
Ama şişmanlatmıyor dimi bende içiim şişmanlatmıyorsa

Gebelikte bildiğim kadarıyla öğürmeleri arttıryor.
Ama şişmanlatmıyor dimi bende içiim şişmanlatmıyorsa

HİÇ BÖYLE Bİ ETKİSİ YOKyasakkelime
KİLO FALAN DA ALDIRMAZ.jeyyar
HEM BENCE ARTIK KENDİMİZİ DEĞİL BEBEKLERİMİZİ DÜŞÜNMEMİZ GEREK.:mymeka:KİLO BİLE ALACAK OLSAN MUTLAKA FOLİC ASİT KULLANMALISINÇok üzgünüm çoook

canım ben folık plus kullanıyorum günde 1 adet daha hamiş değilim ama inşallah bu aydan umutluyum : ) bebeğin kemik gelişimi için etkiliymiş,önce başlanmalı ve hamile kaldıktan sonrada doktor yönlendirmesine göre 3-4 ay devam edilmeliymiş..

arkadaşım ben bebek istiyorum ama 3 ay beklemem mi lazım folik asite yeni başladım günde 3 tane folik plus yazıyor şimdi olsa birşey olur mu

bana da dr gebelik düşünüyorsan folik asite başla demişti folic plus vermişti günde 1 tane bir kutu bitti ben hamile kaldım 9 haftalık hamişim dr devam etmem için bişey söylemedi

bende folic plus kullanıyorum.günde 3tane.3.kutu yarıya indi bile.bende önceleri kilo yapmamıştı.ama özellikle 2.kutuya başladıktan sonra kilo almaya başladım.ama napcan herşey bebişlerimiz için.rejime başladım çok acıkırsam kepekli bisküvi falan yiyiyorum.
kesinlikle kullanılmalı.önemli olan onların sağlıklı olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…