Gebelikten hemen önce oruç

pembe tokam

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
1.236
1.712
333
Kızlar konu biraz saçma mı bilemiyorum.haziran ayında hamilelik planları yapıyoruz.ramazan ayının başından beri de oruç tutuyorum.ama eşim artık sen tutma, yemene içmene dikkat et demeye başladı.çünkü iftarda da pek bir sey yemiyorum.kuş kadar yiyorsun çocuk vitaminsiz kalacak demeye başladı.tabiki seçim yine bana ait.ama aklım karıştı.oruç normalde sağlık açısından çok iyi ama hemen bitince hamilelik düşünüyorum.bilemedim açıkcası.

Bu arada lütfen işin dini boyutuna girmeyelim.benim gibi hamile kalmayı düşünenler yada bu ara bunun için uğraşanlar ne yapıyor merak ediyorum açıkcası.

Vücudun için yeterli vitamin mineral lif v.s alamadığını düşünüyosan tutma. Gebelikte bebek senin bütün depolarını kullanıyo çünkü. İlk aylar mide bulantısından yiyemediğinide göze alırsan çok halsiz düşeceksin.
Şimdiden sağlıklı ve düzenli beslenmeye başla :)

Canım haklısın dini boyuta girmeyelim hemen
Ben de gebelik düşünüyorum her ay :))
Orucunu tut bence kesin kararım bu
Ben de tutuyorum
1 Aydan
Hatta ilk bir aydan kesinlikle bişey olmaz
Ramazan orucu acaip önemli
Oruçlu daha çok ibadet yaparsın Hem de
Sahurda ve iftarda vitaminli şeyler yemeye çalış
Ben de denicem

Yediklerine dikkat ettikten sonra oruç tutmanda bir sakınca Yok bence.ki hamile olup oruç tutan bayanlar bile var.ilk aylar bebek çok küçük her halükarda vitaminini anneden alıyor sadece sen kendin için sağlıklı beslenmelisin bu durumda.bebek için endişelenmene gerek yok.ben de gebelik düşünüyorum oruç tutuyorum bu arada.hamile olduğumu öğrendiğim an bırakırım ama

Haziranda hemen hamile kalacaksın diye bir garanti yok. Oruç bir nevi detoks gibidir vücudu temizler sahur ve iftarda yediklerine dikkat edersen hiç bir sorun yaşamazsın.

Hamileliğin ilk 3 ayında folik asit dışında vitamin kullanmıyorlar genel olarak hamileler, zaten bebek o kadar küçük ki... Orucun, eğer sağlıklı beslenir ve iftardan sonra folik asit almaya devam ederseniz herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum. Ve arkadaşlar da söylemiş bebeğin hemen olacağına dair bir kesinlik yok. Oruç tutan ve bunu önemseyen biri iseniz bence tutmamanız için bir sebep yok.

Bizde korunmuyoruz aylardır ama hiç aklımdan oruç tutmamak geçmedi .Kaldı ki ilk 3 ay bebek sizden beslenecek sizin depolarınızda 1 ay içinde oruç tutarak boşalacak değil. Ben doktor takibini bile bıraktım ramazan diye veren Allah

Oruç tutmayacaklarin içinde hamile kalmayı düşünenler yok malesef hamile olmuş olsaydınız susuzluk vs tutmayabilirdiniz. Tutmaniz en güzeli oruç tut sıhhat bul Herkes söylemiş ilk istediginiz ay tutma ihtimali kesin değil ihtimaller üzerinden de oruç tutmama kararı olmamalı

Folik asit önemli

Allah aşkına, henüz olmayan gebelikte hangi çocuk vitaminsiz kalacak?

Bir de Haziran’ın önemi nedir yani? Madem Ramazan’da vitamin değerlerinizin düşeceğini düşünüyorsunuz, temmuzda hamile kalın.

He tabi öyle istediğin ay hamile kalabiliyorsanız...

Benim eltım 8 aylık hamıle ydı orucunda tamamını tuttu.sonuc olarak 4 kilo çocuk doğurdu.vıtamınsızlık bunun neresinde oluyor şimdi.bu kadar erkenden bu kadar takılmayın .akısına bırakın bence.

Benim eltım 8 aylık hamıle ydı orucunda tamamını tuttu.sonuc olarak 4 kilo çocuk doğurdu.vıtamınsızlık bunun neresinde oluyor şimdi.bu kadar erkenden bu kadar takılmayın .akısına bırakın bence.
Her kişinin bünyesine göre değişir bu durum .Oruçta öncelik sağlıktır ki islam hamilelikte orucu zorunlu tutmuyor sonradan kazasi yapılır. Cevabınız daha hamile kalmadan oruç tutmayacak kişiye ise haklisiniz

Tabiki soruyu soran kişiye cevabım.ornek vererek söylemek istedim.Hamıleyken oruc tutmak herkezın kendi karar verebileceği birşey.tabıkı hamleler için dinimiz bir ayrıcalık tanıyor.Ben dini boyuta taşımak istemiyorum.vıtamınsız kalacağından endişe ettiği için böyle bir örnek verdim.bende 8 aylıkken oruc tutulması taraftarı değilim.ama vıtamınsız kalma gibi bir durumda olmuyor.

Gerçekten şimdiden vıtamınsız kalırım diye streslenmeyin.sanırım ilk gebelık olacak.canım.heyecanın korkunu anlıyorum.inşallah en kısa zamanda hamıle kalırsın.akısına bırakman ve tedirginliği üzerinden kaldırman hamileliğini daha kolaylaştıracaktır.

Ben 9 haftalik hamileyim ramazanin ilk baslarinda 2-3 gun tuttum sonra kontrole gittigimde problem cikti kalp atislarinda ama tuttugum orucla alakali degil dr 3 tane ilac verdi dikkat et dedi kesinlikle oruc tutma bu surecte dedi ondan sonra biraktim simdi inan birakmasamda dogru duzgun yemek yiyemiyorum canm hic birsey istemiyor ilaclarimi iciyorun zorla birseyler yiyorum. Simdi senn haziranda hamile kalacaginn bir garantisi yok ben planladiktan 6 ay sonra hamile kaldim yani iftar sahur normal yemegini ye golim asitini ic orucun sana hic bir zarari olmaz hatta vucudundaki toksinleri atarsin hamile kalmani kolaylastirir

Canim zaten az kaldı son günler , sen tut bence üstüne borç oluyor , benim bir tanıdığım , hamile iken bir gün tutup bir gün tutmamıştı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…