- 10 Mart 2010
- 1.236
- 1.712
- 333
- Konu Sahibi pembe tokam
-
Haziranda hemen hamile kalacaksın diye bir garanti yok. Oruç bir nevi detoks gibidir vücudu temizler sahur ve iftarda yediklerine dikkat edersen hiç bir sorun yaşamazsın.Kızlar konu biraz saçma mı bilemiyorum.haziran ayında hamilelik planları yapıyoruz.ramazan ayının başından beri de oruç tutuyorum.ama eşim artık sen tutma, yemene içmene dikkat et demeye başladı.çünkü iftarda da pek bir sey yemiyorum.kuş kadar yiyorsun çocuk vitaminsiz kalacak demeye başladı.tabiki seçim yine bana ait.ama aklım karıştı.oruç normalde sağlık açısından çok iyi ama hemen bitince hamilelik düşünüyorum.bilemedim açıkcası.
Bu arada lütfen işin dini boyutuna girmeyelim.benim gibi hamile kalmayı düşünenler yada bu ara bunun için uğraşanlar ne yapıyor merak ediyorum açıkcası.
Folik asit önemliKızlar konu biraz saçma mı bilemiyorum.haziran ayında hamilelik planları yapıyoruz.ramazan ayının başından beri de oruç tutuyorum.ama eşim artık sen tutma, yemene içmene dikkat et demeye başladı.çünkü iftarda da pek bir sey yemiyorum.kuş kadar yiyorsun çocuk vitaminsiz kalacak demeye başladı.tabiki seçim yine bana ait.ama aklım karıştı.oruç normalde sağlık açısından çok iyi ama hemen bitince hamilelik düşünüyorum.bilemedim açıkcası.
Bu arada lütfen işin dini boyutuna girmeyelim.benim gibi hamile kalmayı düşünenler yada bu ara bunun için uğraşanlar ne yapıyor merak ediyorum açıkcası.
Sizinle aramızda az var ben tutamıyorum denedim halsiz kaldım susuz kalmamak gerekiyormus doktora göründünüz mu?5+3 hamileyim. Bugun ramazanin 19. Günü. Hepsinide tuttum. İnsalllah bi sıkıntı olmaz.
Her kişinin bünyesine göre değişir bu durum .Oruçta öncelik sağlıktır ki islam hamilelikte orucu zorunlu tutmuyor sonradan kazasi yapılır. Cevabınız daha hamile kalmadan oruç tutmayacak kişiye ise haklisinizBenim eltım 8 aylık hamıle ydı orucunda tamamını tuttu.sonuc olarak 4 kilo çocuk doğurdu.vıtamınsızlık bunun neresinde oluyor şimdi.bu kadar erkenden bu kadar takılmayın .akısına bırakın bence.
Tabiki soruyu soran kişiye cevabım.ornek vererek söylemek istedim.Hamıleyken oruc tutmak herkezın kendi karar verebileceği birşey.tabıkı hamleler için dinimiz bir ayrıcalık tanıyor.Ben dini boyuta taşımak istemiyorum.vıtamınsız kalacağından endişe ettiği için böyle bir örnek verdim.bende 8 aylıkken oruc tutulması taraftarı değilim.ama vıtamınsız kalma gibi bir durumda olmuyor.Her kişinin bünyesine göre değişir bu durum .Oruçta öncelik sağlıktır ki islam hamilelikte orucu zorunlu tutmuyor sonradan kazasi yapılır. Cevabınız daha hamile kalmadan oruç tutmayacak kişiye ise haklisiniz
Gerçekten şimdiden vıtamınsız kalırım diye streslenmeyin.sanırım ilk gebelık olacak.canım.heyecanın korkunu anlıyorum.inşallah en kısa zamanda hamıle kalırsın.akısına bırakman ve tedirginliği üzerinden kaldırman hamileliğini daha kolaylaştıracaktır.Kızlar konu biraz saçma mı bilemiyorum.haziran ayında hamilelik planları yapıyoruz.ramazan ayının başından beri de oruç tutuyorum.ama eşim artık sen tutma, yemene içmene dikkat et demeye başladı.çünkü iftarda da pek bir sey yemiyorum.kuş kadar yiyorsun çocuk vitaminsiz kalacak demeye başladı.tabiki seçim yine bana ait.ama aklım karıştı.oruç normalde sağlık açısından çok iyi ama hemen bitince hamilelik düşünüyorum.bilemedim açıkcası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?