Gebelikten kaç hafta sonra sağlık ocağına gidilmeli..

verdahamra

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
27
2
6
Ankara
Merhaba arkadaşlar.. 7 haftalık hamileyim ve doktorum ilk ultrasyon muayenemden sonra sağlık ocağına gitmem istedi ve ben mide bulantısından dolayı evden çıkacak takaatim yok sizce ilk aşı ne zaman vurulyour ona göre gideyim kayıt ve aşıyı aynı günde yapayım diyorum..

Sağlık ocağı bişey yapmıyo kasma bu kadar. Ben 22. haftada gittim onu da tetanoz aşısı olmaya o da olmasa hiç gitmezdim bence gerek yok..Sen de gidersin kendini iyi hissettiğin zman..

Merhaba arkadaşlar.. 7 haftalık hamileyim ve doktorum ilk ultrasyon muayenemden sonra sağlık ocağına gitmem istedi ve ben mide bulantısından dolayı evden çıkacak takaatim yok sizce ilk aşı ne zaman vurulyour ona göre gideyim kayıt ve aşıyı aynı günde yapayım diyorum..

canım ben doktorum git dediğinde gittim hemen ilk haftalarımda ilk aşımı ağustosun 2sinde oldum 2.aşım haftaya olacak mutlaka git ihmal olacak bi konu değil çünkü seni ve bebeğini takip ediyorlar hiç gidemiyosan telefonla ara söyle

Sağlık ocağı kaydının sence yada bence diye bir şeyi yok bakanlıkta gebe kaydınızın oluşması gerekiyor gidemiyorsan telefonla ara canım 14. haftaya kadar kaydının yapılması gerekiyor sonra pat diye 21. haftada aşıya gidersen 14. haftayı geçince ceza yiyecekleri için bildirimin yapılmaz 10 dakikanı almaz kayıt.

bu haftalarda sadece kaydını alacaklar canım.bende çok zor gitmiştim. gün içinde kendini iyi hissettiğin bir saatte git kaydını yaptır.tetenoz aşısı zamanı çağıracaklar seni ya da gün verecekler

Sanırım bazı sağlık ocakları gebelik takibini sadece aşı boyutunda yapıyolar o yüzden insanlar da önemsemiyor. Benim kayıtlı olduğum sağlık ocağı gerçekten çok iyi. Hamile olduğumu öğrendiğimde gittim,kaydımı aldılar. Ufak bi eğitim verdiler gebelikle ilgili. Ondan sonr da düzenli olarak gün veriyolar gidiyorum. Her gidişimde tansiyon-kilo ölçülüyor,kayıt tutuluyor. Hastanede doktorumun yaptığı kan-idrar-ikili gibi testlerin fotkopisini alıyolar. Ve eğer bunları ve şeker yüklemesi gibi işlemleri hastaneye para vermek istemezsen sağlık ocağında yapıyolar. ben doktorumda yaptırıp sonuç fotokopisini götürüyorum şimdilik. Mesela son gidişimde bebeğin kalp atışını da dinledik sağlık ocağında. Aşımı oldum falan. İlgililer yani burda, ebeler de çok tatlı. Bence ihmal etme.

Back
X