• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebeyken bunu yaşayan var mı (çok korkuyorumm) lütfen okuyun

kızlar sabah kurban falan kesildi et haricinde hiçbir sakatata dokunmadımm. fakatt biraz rahatsızlık gecirdim uyuşma gibi onun üzerine kaynanam dualar okuyarak elini yüzüme sürdü ama ondan 20dk falan önce dalak ciger falan dogramıstı. birşey iz falan cıkarmı nolur bişiler yazın.. sorduklarım senin dokunmanla olur diyor ama içim rahat etmedi

benim kafada nar tanesi var çok fena her nar zamanı kaşınırım dua et görünür yer olmasın

bana doktorum kurbanda etlerden uzak dur dedi elleme ve yememeye çalış dedi. ama sadece hastalık mikrop falan bulaşmasın diye. İz konusuna gelince gerçekten var mıdır yoksa hurafe midir bilmem ama hamile kalınca büyük olan ve başından hamilelik geçmiş herkes her konuda birşeyler söyler.

bu tarz hurefelere inanmamak lazım, olmaz tabiki de , et işte, dokunsan da sarılıpta yatsan bebeğe ne zararı olacak.

kızlar sabah kurban falan kesildi et haricinde hiçbir sakatata dokunmadımm. fakatt biraz rahatsızlık gecirdim uyuşma gibi onun üzerine kaynanam dualar okuyarak elini yüzüme sürdü ama ondan 20dk falan önce dalak ciger falan dogramıstı. birşey iz falan cıkarmı nolur bişiler yazın.. sorduklarım senin dokunmanla olur diyor ama içim rahat etmedi

Inşallah olmaz iyi düşün çünkü sen kalbine alsan kötü düşünsen bile olur tabi ben düşünmeden de oldu ama ben kırmızı dut yedim kızımın parmağında leke oldu dr. Gittik büyüdükçe geçer dedi gerçektende şimdi 10 aylık hafif bir iz kaldı sadece

Pardon canım ben sen dokundun sandım tabikide olmaz kayınvaliden dokunmus sonuçta

Buna göre hamile birinin dokunduğu şeylerin izi çocukta çıkıyorsa o zaman hepimizin elinde kaşık, çatal, çarşaf deseni (çiçekli çiçekli) olması gerekmez mi? Yada hamileyken çocuğun vücudunda çıkması için kendime çeşitli desenler yaparım doğuştan dövmeli olsun velet :51:

bir şeyi sakladığın zaman oluyormuş
kaynanam eşimde hurma saklamış göbeğinde hurma var görümceme hamileykende bacağına çay dökülmüş onu saklamış görümceminde o bacağının aynı yerinde izi kalmış şaştım kaldım
bende hurma saklamıştım ama eşim geldi sandım kapıya çıktım baktım mi,safirmiş ama bir şey olmadı bebeğimde hiç leke yok..

Birisi size dokunacak ve karnınızdaki bebeğin hücre çekirdeklerindeki DNA dizilimleri değişecek öyle mi? Çok mantıklı ve tutarlı gerçekten...

Tamamen hurafe yok öyle bir şey.
Eğer gerçek olmuş olsaydı neden başkasının eliyle değilde annenin eliyle olsun ki?
He gerçekten hamilelikte uzak durmanız gereken yiyeceklerden belkide eski zamanlarda yemesinler diye böyle korkutulmuşlardır
Ama gerçekle yakından, uzaktan alakası yok bunun

ben bu durumu şöyle biliyorum, diyelimki çilek yedin elini yıkamadan karnına sürdün sürdüğün yer bebeğin neresine denk geliyorsa orda çıkıyo benzer bir leke. yani bana kaynanam öyle dedi. inanmıyorum ama elimi yıkamadanda biyerime ellemiyorum yinede. arkadaşımın iki kaşının ortasında kocaman turuncu tıpkı habuç gibi bi çıkıntı vardı. allaha emanetiz tevekkül etmek, iyi beslenmek lazım ben daha bu hafta öğrendim hamile olduğumu bu arada. 9 senelik evliyim ve ilk çocuğum allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Canım hiç kafana takma böyle şeyleri, kurbanda ben de sakatatları, hayvanın her bölgesinden olan etleri elledim, doğradım. Allahın izniyle hiçbirşeycik olmaz. Kaldı k, sen kayınvalidenin dokunmasından korkuyorsun ki kadın elini yıkamadan sürmemiştir yüzüne eğer öyle olsaydı hijyen yönünden ıyyyyy yaniiii.

Benim bildiğim de ne kadar doğrudur tartışılır tabii , eğer ki birinden habersiz canının çektiği bir şeyi alıp bir yerine koyarsan hatta yerken suyu falan damlarsa orada o şeyin izinin çıktığı.

canim seni cok iyi anliyorum insallah korktugumuz sey olmaz. Ben de pismis cigere dokundum sonra yuzume dokundum sanirim bilemiyorum. Bebegimde leke olur mu kizlar :43:

bende ciğer yiyip bi yerine dokununca bebeğinde orda lekesi çıkar diye duymuştum benim bebeğiminde ensede gül var ama ben o ellerle orama dokunmam yani =)) bişey olmaz canım zannetmiyorum banada hurafe gibi geliyor

geçen sene kurban bayramında 6-7aylık hamileydim bütün etleri ben doğradım parçaladım dolaba yerleştirdim hiiiiç bişeyde olmadı.hatta hamileliğimin başlarında ciğerde yemiştim. boş şeyler bunlar.... korkma...

Hamileyken canınız bişey çekerse onu yiyemezseniz onun lekesi olur diye biliyorum ben. Annemin canı erik istemiş babannem bahçeden toplarken ama utanmis soyleyememis kardesimde erik şeklinde doğum lekesi var ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Teyzem de dut yiyemedigi için kuzenimin alnında dut şekli var.
Ama surmeyle bulaşan doğum lekesini duymadım

Back
X