gebeyken radyasyona maruz kaldım galiba bilgisi olanlar lütfen yardım edin :(

Yesilboncuk

Kimseye yaranamazsın..
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
627
197
123
36
Selam kızlar.. Konuyu doğru yere açmıştırım inş..
Benim annem kanser hastası son evrede artık ve kemoterapi görüyodu
Bende hamile kalamıyodum rahatca onunla hastaneye gidip geliyodum
sonra hamile olduğumu oldum öğrendiğimde bebeğim 1aylıktı ve ondan sonra
daha hiç hastaneye gitmedim annemle o 1 aya kadar hep gitmiştim bilmediğim için
kemoterapisi bitti annemim artık yapılıcak bişey yok dediler sürekli eve gidip geliyodum annemim yanına
bugünde doktoru getirin muayene edelim tekrardan demiş özel bi hastanede kemo göruyodu ve bende kapının önüne kadar gittim
onunla yalnız bırakmak istemedim kapıda acil'in doktoru vardı ben buraya girebilirmiyim hamileyim dedim doktorun oraya kadar gidebilirsin
ama arka taraftaki büyük kapıdan girme orda radyasyon var burda durabilirsin dedi bende girdim doktoru beklerden içim rahat etmedi
sekreterine sordum biz buraya hamile çalışanlarımızı sokmuyoruz sakıncalı radyasyon gören hastalar var dedi hemen çıktım ama 1 saat beklemiştim zaten
içime bi kurt düştü çok korkuyorum bebeğime bişey olur mu diye çok aradım ben onu Şükürler olsun mevlam verdi ama şu anda çok kötüyüm bilgisi olan varsa
lütfen benimle paylaşır mı?

canım radyasyonu sen değil annen almış
sen zaten ilk 1 ay gittiğindede dışarda beklemedinmi
kemoterapi yapılan odaya almazlar zaten
içini ferah tut allahın izniyle sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecektir bebişin

dr.nuzla bunu paylaştınız mı ???
eğer paylaşmadıysanız muhakkak paylaşın çünkü tıp ilerledi bazı testler yapıp bebeğinizle ilgili sorun olup olmadığına bakabilir diye düşünüyorum:26:

yok canım annemde hiç radyasyon almadı sadece kemoterapi aldı ben doktoruma sordum kemoterapi alıyo annem dedim bişey olmaz dedi
radyoterapi alan hastalarda varmış annemin yanında hastalar yayıyomuş radyasyon ondan korkuyorum doktorumda tatilde soramıyorum

Annem hiç radyoterapi almadı canım kemoterapi alıyodu bıraktı dr sordum zaten bişey olmaz dedi
ama bugün doktorun kapısıın önünde beklerken radyoterapi alan hastalar radyasyon yayıyo dedi bana kız normalde biz hamile çalışanlarımızı sokmuyoruz dedi
1 satta bekledim gerçi ama korktum işte doktorumda atatilde soramıyorum

nasıl paylaşıcaz cnm özel msj mı atim?

radyasyonla işlem yapan cihazlar sadece işlem yaptıkları noktaya radyasyon verir
o odalara hamilelerin alınmamasının sebebi cihazlardan radyasyon kaçağı olma ihitmalidir
ki böyle bir durumda zaten kısabir sürede fark edilip cihaz kapatılır
yani herhangi bir kaçağa yakalanmış olma ihtimaliniz olduğunu sanmıyorum
bende radyasyon yayan cihazların bulunduğu ortamda çalıştım
hatta 5,5 aylık hamileyken bir cihazla 5 mertekare bi odada 1 saat bulundum
allaha şükür sağlıklı bir bebeğim var
ama içinizi rahatlatmak için bir dr a da başvurabilirsiniz

radyoterapi alan hastalarla ne yakınlıkta muhatap oldun

Çok Saol Canım birazda olsa içimi rahatlattın :)
Tabiki Allah'aa emanet ama işte insan gene endişeleniyor
Ben 1.5 sene tedavş gördüm olmadı tedaviyi bıraktım Annem
rahatsız diye kendiliğinden oldu o yüzden bıraz stresliyim:)
Teşekkür ederim..

ben hamıleyken bır tanıdık kemotrapı almıstı sonra tedavısı bıtınce bana gelmek ıstedıler ben tedırgın oldum ebeye sormustum oda bırsey olmaz demıstı kemoterapı alan bırının bebegı emzırmesıyle o radyasyon yayılabılır demsıtı senınde zaten bekledıgın yerde radyasyon olsaydı orda gırdıgın yerın kapısındada uyarı olurdu hamıleler gıremez falan dıye drda sana söylemıs zaten sekreterın lafıyla karkma bence ama yınede ıhmal etme olmadı baska bır kadındogumcudan randevu alıp bır danıs ıcını ferahlat ama ben bısey olcagını sanmıyorum ordakı hastalardan saan bulasmaz heralde

bende 2 senede hamıle kaldım ogluma o ara benımde gebelık yokken babam hastaydı hastanede oldum hep röntgen falan cekılcektı kapıya kadar gıttım hamıle degıldıma ma korunmuyoruz olmaz olmaz olcagı tutar dedım gırmedım ıcerı dayımla yollamıstım babamı hamıle kalamayanlarında dıkkat etmesı lazım umamdıgımız bıranda farkında olmadan kalmıs oladabılırız cünkü

radyoterapi alan hastalarla ne yakınlıkta muhatap oldun

Yok muhattap olmadım hastanede doktorun odasının önünde kapının önünde bekledim annemle
orda doktorun radyoterapi gören hastalarıda varmış sekreter bana git sen dedi onlar radyasyon yayıyor
abim geldi ben çıktım hemen 1 saat falan bekledim orda..

dokunmadıysan,sarılıp öpüşmediysen bişey olmaz
pire mi bu radyasyon onldarddan sana atlasın

anlıyorum seni ama sıkma canını
acele etmene gerek yok ulaşınca doktoruna sorarsın

Hamileler giremez diye yazmıyodu hiçbiyerde ama işte sekreter öyle söyleyince korktum ne bilim inşallah dediğiniz gibidir..
Saol canım rahatlattığın için..

dokunmadıysan,sarılıp öpüşmediysen bişey olmaz
pire mi bu radyasyon onldarddan sana atlasın

anlıyorum seni ama sıkma canını
acele etmene gerek yok ulaşınca doktoruna sorarsın

Yok canım ne sarılıp öpüşmesi yanlarına bile oturmadım:)
Saol canım ilgilendiğin için inşallah
Sağ sağlim bebeğimi kucağıma alırım..

Kızlar benım sormak ıstedıgım ben hamıleyım henuz yenı calısıyorum masa bası iş yerınde bılgısayar kasası masamın altında bacaklarıma cok yakın bunun sakıncası zararı olur mu masanın altında radyasyon cok fazla alırmıyım ?? nelere dıkkat etmem gerek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…