Geç kalma

Rahat olun ,genelde makine muhendisligi 4 senede bitmiyor ex sevgilim ,10 senede mezun olmustu okulu bitirip askere gidip gelmesi ,bir ise baslamasi ile 30 yasini buldu ,simdi gayet iyi bir yerde ar ge muhendisi ,
Tavsiyem okula devam ederken ,cizim programlarini iyice ogrenin ,
Muhakkak ingilizceniz olsun,imkan olursa almanca ogrenin ,
Bol sans

Hayır kendinize azini layık görmeyin başkası ne diyecek diye. Benum sınıfımda 40 yaşında biri vardı. 32, 28, 25 diye yasitlariyla aynı sınıfta olmayan 40 kişilik sınıfta 7 kişi vardı. Sizin de olabilir.Hiç olmayadabilir. Kaldı ki yaş daha 22 :)
İnsanlar zaten 18-19 da liseyi bitiriyor, ilk yıllarında kazanamayanlar o yaşları buluyor. 1-2 yaş için hayalinizden vazgeçmeyin.
Makina mühendisi olup bir idealiniz var mi? Aklınızda bi şey? Bazen üniversite okumakta şartları iyileştirmiyor malesef. Bence bu konuya odaklanin yaştan ziyade. Aradığınızı bulacağınız ve emeğinizin degecegi bir planlama yapın. O zaman yaşta gözünüzde bu kadar büyümez.

İdealim yurt dışında yüksek lisans yaparken aynı zamanda çalışmak. Alanımı da seviyorum. Zaten ailemin işinde teknik işlerle felan da hep ben ilgilenirim. Sadece kendimi geç kalmış hissediyorum.
Sebeplerimi sıralasamda dönüp dolaşıp aklım takılıyor.
Aslında dedikleriniz doğru, amaç samimi ise bu tarz etkenler görmezden gelinmeli.

Ben 22 yaşındayım. Ve Makina Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum. Hazırlık ile 5 yıl ediyor. Hazırlığı geçmeye çalışacağım ve büyük ihtimalle geçerim de fakat yine de geriye 4 yıl kalıyor. Yani mezun olduğumda 26-27 yaşında olacağım. Bu sürede bir dil daha öğrenmek yarıca vakit bulabilirsem, yıl içinde hafta sonları tatil döneminde ise hafta içi olmak üzere çalışmayı planlıyorum. Ve bunun tek sebebi alanımda kendimi geliştirebilmek.
Yani, çok amacım var fakat yaş sorunu kafama çivi gibi çakılmış durumda. Sizce 4 yıllık bir bölüme başlamak için geç mi kaldım? Bunun yerine bir işe mi girmeliyim? Yoksa okula başlamalımıyım? Bir de yaş sıkıntı yaratır mı?

Yas sıkıntı degilde bölüm sikinti bence . Verdigin emege deymez

Ben 21 yaşındayım bu sene başlıyorum okuluma. Ve 7 yıl sonra mezun olacağım oldu sana 28 yaş. Bana çok fazla geliyor kafama takıyorum ama herkes boşuna taktığımı hiç de geç olmadığını söyleyip duruyor. Belki de şimdiden o yaşları çok gözümüzde büyütüyoruz, bence yine de değer. Okumak güzel.

Makine Mühendisliğini 4 yılda bitiren biriyle tanışmadım daha :))) Eşim de Mak. Mühendisi, okulu -hazırlık sınıfıyla birlikte- 7 yılda bitirmiş... :)

Aynen ben de hiç duymadım :D
Abim 7. senesine başlayacak bu sene, ben ve küçük kız kardeşim mezun olduk bile....

Konu sahibi siz yeter ki isteyin
Ha 22 ha 26 ne fark eder ki?
Ama size tavsiyem okurken ilgili bir büroda çalışarak yavaştan tecrübe edinmeniz. Mezun olduğunuzda cvnizi doldurup 22lik mezunlara yetişmeniz gerekir :)
Her şey gönlünüzce olsun ^^

25 Yaşında mezun oldum o yaz işe başladım 5 yıldır kesintisiz çalışıyorum emin ol geç deil ki kardeşim 28 yaşında yeni ikinci bir uni den mezun oldu ilk okuduğu uni 2 yıllıktı o işi yapmak istemedi istediği bi bölümü okuyp mezun olması 28ni buldu emin ol geç diye bşy yoktur

25 yaşındayım ve hukuk okumak istiyorum. Bu sene başlasam mezun olduğumda 29 yaşında olacağım + stajla beraber yaş olacak 30. Umrumda mı? Hayır. İsterse 40 yaşında olayım, içimde hukuk okuma aşkı oldukça pes etmeyeceğim. Hayallerinizin peşinden gidin.

Back
X