Konuşma Problemleri geç konuşan çocuğu olanlar

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Doktora gitmenizi öneririm. Benim kardeşim konuşamıyordu (hala tam olarak konuşamıyor) gittik ve otizmli olduğunu öğrendik. Sizinkide otizmli diye bişey yok ama ihmal edilmemeli..

ALLAH korusun ...
hiç mi konuşamıyordu
baba ve dede dışında hiçbirşey söylemiyordu. Çocuğunuz birşeyden korkmuş ve bu yüzdn konuşamıyor olabilir. Kuzenim 5 yaşına kadar konuşamamış şimdi bülbül. 11 yaşına kadar konuşamamış birini de tanıyorum. Bence korkmayın ama doktora gidin ihmal etmeyin Allah yardımcınız olsun

bebek kanallarını kapatın, kitap okuyun hayal kurmasına, soru sormasına teşvik edin çözüm olmazsa doktora gidin

ben çalışan bir anneyim bunlar bazen ister istemez hayatımıza giriyor 20 - 30 arası kelimemiz var söylediği

Tv tamamen yasak .3boyutlu şekilli kitaplar var .Okuyun çok işe yarıyo.Sağlıklı olsun yeter ki:KK19:

Konuşmasa da siz onu bir şekilde anlıyorsunuz ya anlamamazlıktan gelin. Israrla ne istediğini anlatmasını isteyin. Bol bol kitap okuyun.

ben çalışan bir anneyim bunlar bazen ister istemez hayatımıza giriyor 20 - 30 arası kelimemiz var söylediği
maalesef bu tarz televizyon cep telefonu iletişim açısından cocukları tek taraflı iletişime zorluyor.Televizyon izleyen cocuk televizyonun onun yerine konustuğunu düşünüp konuşmamam gerek yok diye düşünüyor
3 yaş çok geç değil,benimde yeğenim 2.5 yaşında yeni yeni konuşuyor.Yani normal

şimdiki bakıcımız ççok iyi o da bizimle birlikte uğraşıyor ilk 2 yıl ki bakıcımız tv çok izletmişti

Doktora gidin, ama öylesne bir doktora değil, iyi bir doktora. İstanbul da bir doktor da önerebilirim. Çocuk geç konuşabilir, panik yapacak bir şey yok ama bir doktorun muhakkak görmesi gerekiyor. Bizim akrabamızın bir çocuğu var. Herkes anneyi rahatlatmak için normal, bazı çocuk geç konuşur diyordu, ta ki 3,5 yaşına gelene kadar. Ama aynı durumu yaşamış bir arkadaşı doktor önerdi. Doktor olabilecek pek çok şey saydı, otizm değil ama sorunlar var diye.. Eğer kardeşlerinin arasında kaynar, öğrenir denseydi, çocuk için şu anda çok kalınmış olacaktı. Anne çok uğraştı, kreşe verdi, izledi, iş güç bırakıp çocuğun üzerine eğildi ve şu anda çok şey değişti. Terapiye gerek kalmadı sonunda. 3,5 yaşına kadar baba, bak, anne gibi basit şeyleri söyleyebilen çocuk şu anda 5 yaşında ve rahat rahat konuşuyor ama hala kontrollerine gidiyor. Korkmayın ama bazı çocuk geç konuşur diyerek doktora gitmeyi ihmal etmeyin. İyi bir doktora gidin. Şu anda bu bahsettiğim akrabamız, ailesindekilere beni neden devamlı rahatlatmak yerine uyarmadınız diye kızıyor .

doktora gittik kelimelerini duyunca normal dediler insanın içi rahat etmiyor işte

Devamli ayni sarkiyi ninniyi soyle resimlerden ne oldugunu soyle sora kendi soylemesini iste bolca konusun ne yaptiginizi soyleyin is gorurken bile konusun benden cok tv izleyeni yoktur yatana kadar kapanmaz ses olmazsa kendimi kotu hissediyorum gurbette yanliz oluncada tvye yukleniyoz ama oglum cizgi filim haricu pek bakmiyor 25 aylik yemek yerken falan hep bakiyor ama cok konusuyor cunki ben hep konusuyorum bende bakiciniz ne kadar uzerine duser bilmiyorum ama bolca konussun ama sessizlikde dikkatini dagitan sesler olmadan bide tabi doktor onemli canini sıkma her cocuk ayni zamanda ayniseyi yapacak degil senin morelin iyi olacakki cocugunda uzulmesin canim

Merhaba, benim oğlum 3,5 yaşında ve o da konuşmuyor. Konuşma isteği var. Arada bir kelime çıkarıyor ama tekrar söylemesini istediğimizde söylemiyor. Özel rehabilitasyon merkezinde konuşma terapisine gönderiyorum, haftada bir saat konuşma terapisti ile, 1 saat okul öncesi eğitimci ile zaman geçiriyor. Diğer günler, devlet kreşine yarım gün gitmekte. Eylülden bu yana, yani okul açıldıktan sonra olumlu gelişmeler hissediyoruz. Bunun yanısıra, yastıklara çok düşkün. Ne olduğunu işaretle veya seslenerek soruyor, biz yastık deyinceye dek devam ediyor sormaya. O kadar çok tekrar ettiriyor ki, konuşmaya başlasın, yastık kelimesini ağzıma almayacağım.:) Ben çalışıyorum, bebekliğinden beri anneanne ilgilendi. Bu nedenle pedagoglar, uyaran eksikliği nedeni ile konuşması gecikmiş tanısı koydu. Tv yasaklandı ama biz açtık. İstiyor. Reklamlara ağladığı anlar oluyor, reklamdakileri söylüyoruz ama ağlama veya sinir geçmezse tv yi kapatıyoruz. Bazen de hiç böyle bir şey yapmıyor. Yastığı eline alıp ağzına götürüp dudaklarına vurarak mmm..gibi sevgi sesleri çıkarıyor. Öğretmenine sordum, 2 yaş çocuklarda konuşma öncesi davranışı bu endişe etmeye gerek yok dedi.

Benimd3 buyuk oglum 2yasinda sakir sakir sarki soylerdi kucuk simdi 5yasinda gec konustu halendaha tam sarki soylemez. Kulakburun bogaza goturduk ozele orada isitme testi yaptilar megerse kulaklari tikaliymis genizeti bademciklerini alip kulagina tikaniklik onleyici tup taktilar gecen sene 1kac ayda cocuk kendine geldi duyamadigi icin konusamiyormus tam anlamiyla. Simdi iyiyiz adam gibi bir kbb dr. Gotur baksinlar. Tupte 1yil sonra kendiliginden dusuyor kulagindan bizde 1i dustu digeri duruyor. Saolsun dr. Dan anladi yoksa bakmiyorlar

Merhaba benim 27 aylık oğlumda konuşamıyor. Bazı kelimeleri söylüyor Herşeyi bu ne diye soruyor.suan özel eğitim dil terapisi ve kres e gidiyor.tabi bunlar 1 ayın içersinde oldu. İnş faydasını görürüz krese 3 gündür gidiyor.tum testleri yapıldı çok şükür konuşma dışında bir sorun çıkmadı çok akıllı maşallah bilmediği hiç birşey yok.fakat elimde değil çok kafaya takıyorum. Birde etraftakilerin söyledikleri çok etkiliyor çok moralim bozuk anlayacağınız.

X