Geç mi kaldım...

melek_law

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
518
20
Merhaba hocam önceden çikolata kistimin olduğunu ameliyat mı tüp bebek mi diye size sormuştum. Tüp bebek önermiştiniz. Tüp bebek düşüncesiyle kendi kadın doğum Dr. um bazı testler faydalı olabilir düşüncesiyle yaptırdı. Test sonuçlarıma göre şansım olup olmadığını veya ne kadar sürem olduğu konusunda yardımcı olurmusunuz.. ( 3 - 5 ay beklemeyi düşünüyordum çünkü )
36 yaşındayım, 6yaşında bir çocuğum var. 5 cm lik çikolata kistiyle yumurta takibi sonucu hamile kalmıştım. Şuanda kistim 6 cm olmuş, fsh 13.75 , AMH 0.88, 15.gün folikul sayımı 5 tane, rahim filmim sonuçta: sol unikornuat rahim deniliyor sol tüp açık ama ordada 6 cm lik çikolata kistim var...

Merhaba hocam önceden çikolata kistimin olduğunu ameliyat mı tüp bebek mi diye size sormuştum. Tüp bebek önermiştiniz. Tüp bebek düşüncesiyle kendi kadın doğum Dr. um bazı testler faydalı olabilir düşüncesiyle yaptırdı. Test sonuçlarıma göre şansım olup olmadığını veya ne kadar sürem olduğu konusunda yardımcı olurmusunuz.. ( 3 - 5 ay beklemeyi düşünüyordum çünkü )
36 yaşındayım, 6yaşında bir çocuğum var. 5 cm lik çikolata kistiyle yumurta takibi sonucu hamile kalmıştım. Şuanda kistim 6 cm olmuş, fsh 13.75 , AMH 0.88, 15.gün folikul sayımı 5 tane, rahim filmim sonuçta: sol unikornuat rahim deniliyor sol tüp açık ama ordada 6 cm lik çikolata kistim var...
merhabalar :Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Yumurtalık rezervini azaltan diğer faktörler arasında: yogun sıgara ıcımı, genetık faktorler, yumurtalık amelıyatı gecırmek , endometrıoma( çıkolata kıstı ) varlıgı veya endometrıoma(çıkolata kıstı) cerrahısı gecırmıs olmak sayılabılır. Sızın durumunuzda 36 yaşında olmanız, endometrıoma(çıkolata kıstı ) varlığı, fsh yukseklıgı ve amh dusuklugu düşük yumurtalık rezervıne işaret etmekte . Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. fsh duzeylerı 10 mlU/ml nin üstüne cıktıkca over rezerv azalmasına işaret etmektedir.Bu baglamda 36 yaşında olmanız ve fsh hormon duzeyınız 13.7, amh hormon duzeyı 0.88 olması nedenı ıle zaman sızın ıcın oldukça onem kazanmaktadır. Gebelık elde etmemız sızden yumurta almamıza ve embrıo olusumuna baglıdır. Bu baglamda adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına gore gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız. Şayet muayene ve usg ıle baslamaya uygun ıse tekrar eden tüp bebek denemelerde embrıo saklanması yontemı ıle kalıtelı embrıo elde edılmesı ıle embrıo transfer işlemınız planlanacaktır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.