Geç yürüme...

Suleelifsu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
21
2
1
31
Merhaba yorgun emekci ama bir o kadarda tatlı anneler size bi sorum olucak beebeği geç yürüyen oldumu ????? bebeğimin 13ayı yarın bitip 14 ayna giricek yaklaşık 15 gündür ayakta çok güzel durabiliyo bir kaç adım atıyo fakat inanılmaz korkarak yürümüyo heveside pek yok Yürümesi için alıştırma mı yapmalıyım yoksa kendi halinemi bırakmalıyım?

ortopedik bir sıkıntısı yoksa bence sıkıştırma ama çokta ilgisiz bırakma

Sıkıntı etmeyin bence
Benim kızım da ilk dişini 14 aylıkken çıkardı, çocuktan çocuğu gel isimler degisebiliyor

Aslında genetik olduğunuda düşünmüyo değilim bende 14 aylıkken yürümüşüm. Dediğiniz gibi ortopedik değil sanırım eğer öyle olsaydı ayakta duramaz sıralayamaz adım atamazdı. Ama annelik işte bebişleri yürürken görünce hevesleniyorum:)

Benim kizim da çok tembel di. Oturduğu yerden kalkmaxdi. Emeklemezdi. Ayaga kalkınca dusucem diye korksrdi. 15 aylik birden yurumeye basladi

Benimkiside dediğiniz gibi birden yürüycek sanırım çok haraketli bi bebek olduğu için sürekli düştü sanırım düşmekten korktuğu için cesaret etmiyo ama takmıycam artık yürümesine çünki onu takana kadar bir sürü sorun var 14 aylık 9 kilo reflüsü var kilo aldıramıyrm ve sinirlerim çok fazla gerilmiş durumda nasıl kilo aldırıcam bilmiyprum yapmadığım şey kalmadı

Valla yürğmesini istiyorsanız bol bol elinden tutup dışarda yürütün biz öyle yapmıştık bizim orda göçmen bir teyze vardı o söylemişti evde değil dışarda yürütün diye bizde 1 ay kadar sabah akşam yürüttük 1 ayda yürüdü korkusu mu azaldı ayaklarımı alıştı bilemem ama çok işe yaradı.

Askbahçem yaz geldi artık dediğini yarın itibariyle uygulıycam ki zaten bugun bunu bende fark ettim parka götürdüm ananesiyle orda yürüyen koşan çocukları gördükçe heveslendi dikkatini cekti ve peş peşe 4 adım attı o an sanki dünyalar benim oldu rabbimin izniyle tabiki yüriycek inşallah ama heves işte öyle çok istyrm ki zamanı var beklıyorum tevekkül

Yemek sorunu benim kızımda da vardı. Ek gidaya geçince uyum sağlayamadı. Birde ben hamile kalınca 15 aylikken sütten de kestim. HicHbir şey yemiyordu. Bende zorlada olsa günde iki kere kaşık mamasi (aptamil gece-bebelac gece simdide herobaby ) verdim. Arada meyve olsun corba olsun tattirdim. Çok zayıf ti canım sıkılıyordu. 20 aylik ken birden hem boy atti hemde kilo almaya badladi. Cok şükür dimdi daha iyi.

Benimki tatlı olan hiç birşeyi yemez hemen öğürür bende gece mamaları tahıllı mamalar vermeyı cok ıstyrm ama onun tatlı tadını bastırıcak ne koyabılırım ıcıne dıye dusunuyrm

çocuktan çocuga değişir üstelemeyin bence. benim oğlumda geç yürüdü doktor uzun boyundan dolayı dengeyi kuramaz çok normal dedi ki zaten 55 cm doğdu :) cesaretini toplayınca yürür dedi aynen öyle oldu şükür

Bende büyük bi heyecan ve sabırla beklıyorum kendini hazır hissetmıyo suan bende üzerine çok gitmiyorum bazen yürütüyrm ellerinden tuttugumda cok guzel yuruyo basmakta adım atmakta sıkıntı yok dedıgınız gıbı zamanı var :)

Bazı çocuklar geç yürür. Kızımın iki tane yaşıtı geç yürüdü, ama erken konuştular. Daha 2 yaşına basmadan şakır şakır konuşuyorlardı. Benim kızım ise erken yürüdü, şimdi 2,5 yaşında ama daha cümle kuramıyor bazı kelimeleri söylüyor sadece. Gelişimler çocuktan çocuğa değişiyor, şimdilik endişe etmenizi gerektiren bir durum yok bence.

Evet benim bıdığımda konuşmaya çok meraklı al karşına konuş dakikalarca dinler aksama kadar bıseyler anlatmaya calısır susmaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…