Bebek Beslenmesi Gece beslenmesini bıraktırmak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysemeleksu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2025
65
8
1
30
2 yaşında kızım var saat kacta uyumuş olursa olsun gece beslenmesi için kalkıyor ne yiyip içtigi hiç önemli deil çünki yemeyi seviyor bebekliginden beri bnde bıraktırmak istiyorum artık kesintisiz uyku için ne yapabilirim

2 yaşindaki bebeğin gece beslenmesini çoktan bırakmış olması gerekirdi
Diş çürüğünden tutun reflüye kadar yolu var.
Artık sizi anlıyodur ona bişeyler yemek için sabahın olması gerektiğini anlatın.
Su verin, sadece bunu içebilirsin diyin
Bikaç gün çok huysuzlanır ağlar ama mutlaka bıraktırın

Saglıgımızda cok şükür bir şey yok ama tamda 2 yaş sendromlarıda oldugu için huysuzlukda hat safada su versemde gnede geri uyumaz meyve suyu yada süt fln veriyorum alışkanlık zati bzmki bunu anladım yatmadan önce de zaten karnı çatlayıncaya kdr yiyo o kdr kısa sürede acıkamaz

Anlatıyorum sbh yiyelim fln olmaz die bu sfrde bagırmaya başlıyor

Anlatıyorum sbh yiyelim fln olmaz die bu sfrde bagırmaya başlıyor
Bağırırak istediğini yaptırıyor
Ama siz verdiğiniz sürece yine yaptırır
Bırakın bağırsın ağlasın sonra sarılın sakinleştirin
Meyve suyu süt de olsa diş çürüğü yapar midesini yorar

Erkekler bz kadınlar kdr sakin kalamıyor işte cocuk bagırınca eşimde kızıyor ne istiyorsa ver fln tek yaşasam 1 haftamı almazda babalar öledir ya aglasınlar ister

Erkekler bz kadınlar kdr sakin kalamıyor işte cocuk bagırınca eşimde kızıyor ne istiyorsa ver fln tek yaşasam 1 haftamı almazda babalar öledir ya aglasınlar ister
Bu duruma babaların karışma hakkı var mı ya? Gece o mu uyanıyor 20 defa o mu emziriyor ? Ozaman 5-6 yaşına kadar emzirirsiniz artık hiç bir çocuk ben tamam emmiyorum artık demez hele 2 yaş hiç demez tam inat yaşı. Başka türlü uyumayı bilmiyor bi iki gün sabredeceksiniz o da alışacak onun yerine başka süt vs hiç bir şey koymayın bu sefer de onun için uyanır.

Kusura bakmayın da Çocuğunuzu emziren gece Kalkan yiyeceği steyince veren sıcacık yatağından kalkıp uğraşan Sizsiniz O yüzden ağladı diye erkekler sakin değil diye çocuğun gelişimine zararlı olacak çocuğun deliksiz uyumasını önleyecek ya da sağlığına dişlerine zarar verecek bir şeyi bıraktırmak için erkeklerden izin almayacağız kusura bakmayın

Ayrıca kızacağına kendi de uğraşsın İkiniz beraber oturun konuşun o çocuk sadece sizin değil böyle şeylere gerçekten sinirleniyorum Kusura bakmayın çocuğu Siz tek başınıza yapmadınız bütün huyları ile bütün inatlarıyla bütün bağırmalarıyla tek başınıza uğraşmak zorunda değilsiniz o çalışıyor Siz evdesiniz diye bir şey yok Siz de evde çalışıyorsunuz O çocuğun kahrını çeken Sizsiniz Bırakın da o da uğraşsın biraz Madem bağırıyor deyin ki o zaman sen alıştır bir şeyler yememeye gece deyin o uğraşsın bağırmasını istemiyorsa

Cogu erkekde böle sabahları işe gdyorlar die cocuk aglamalarına dayanamazlar emmeyi 2 ci hamileligimde bıraktım 1 50 yaşındayken yani emerken ble süt veriyordum ama normal mi deil mi bu yaşlarda halen dha gece beslenmesi blmiyorum

Aynen öle geceleri kac defa tartıştık bu yüzden cocuk yemek istiyor mızırdanıyo kocamda sususn die ver dio arada kalıyorum diretsemde sbh iç die bana msn demiyor

Bn doguma gittigimde ztn kızıma o baktı bir kac gece yoklugumda gene meyve felan yemişler cocukda artık onu da alışkanlık yapmış her gece babasını kaldırıyor adamda bn geldim die rahatlıga girmeye clştı ama nafile artık alışkanlık yaptırmış cocuga bn varken yer yatardı hemen

Gece beslenmesi normal değil gelişimi iyiyse doktorlar 8. Ayda bırakın diyor bende ilk kızımda bırakmadım hata ettim 19 aylıkken bıraktım eşim sizin gibi versen mi acaba dedi ağlayınca asla dedim. Vermedim ilk gece ağladı 2. Gece ağlamadı bile. Onların karışma hakkı yok. Şimdi oğluma hamileyim asla bu kadar geç kalmıcam tabi sağlık her şeyden önemli ama onlar aç olduğu için değil alışkanlıktan emiyorlar gece. Lütfen bir an önce tamamen emzirmeyi kesin 2 yaştan sonra artık oral dönem bitiyor emmeye ihtiyacı yok.

Vallahi Bilemeyeceğim Bacım şimdi karı koca arasına girmekten hiç hoşlanmam ama yaptığı yanlış onun da uğraşması gerekiyor Eğer cahil de değilse çocukların 2 yaşında gece beslenmemesi gerektiğini de biliyordur Bence yaptığı çok yanlış oturun konuşun beraber birlikte aşın bu konuyu Yani ne zamana kadar geceleri sürekli kalkıp bir şeyler vereceksiniz size de yazık

Emzirmeyi 1 bucuk yaşında bıraktım 2 ci bebegime hamileyken geceleri süt yada meyve suyu vs yemek için kalkıyordu bn doguma gitmeden önce içip uyuyordu hemen smdi artık komple kalkıyor eşime bırakmıştım 1 bucuk ay boyuncada bn bebegimle hastahanelerde gecirdik o sürede de kızıma babası baktıgı için gece beslenmeleri cogaldı

Eski insanları yada kaynanamdan örnek veriyor cogunlukla knşyorum ztn de belli süreye kdr aklında kalıyor sonra başkası bişiy dedi mi onuda dinliyor anlayacagınız cahilde olmasa kendi annelerinden örnek verirler hep

Siz gece beslenmesi diyince tabi akla emzirme geliyor ama bu daha da kötü ya midesi rahatsız olur hiç iyi bir alışkanlık değil bunun ilerisi var çocuk obez olur gece iç ye yat. ama bununda çözümü vermemek bırakın uyumasın bi iki gece hayır yemek yok diyin sabah güneş açınca yiceğiz diyin ve asla vermeyin.

Sürekli bişeyler yiyip içmeyi seviyor bu yaşına kdr abur cubur alışkanlıgı kazandırmadım çünki enerjiside fazla uyku şurubu ble aldım bebegim için almıştım aslında ilk kızımda deneyeyim dedim etki yapmadı hc 2 yaş sendromunda huysuzluk bagırma mızmızlanma fln gece yarısı yaptıgı için tabi herkez rahatsız oluyor

O zaman bebeğinizle başka odada yatın alışana kadar madem sesten bu kadar rahatsız oluyor sevgili eşiniz(!)
Çünkü cidden bırakmanız gereken bişey hem çocuğa hem size yazık eziyet yani
Doktorum bana 9.ayda bıraktırdı gece beslenmesini
2 yaş nedir?
Bırakması gerek emin olun sağlığına zararlı ye iç uyu obez olur çocuk

Herkes dediğiniz komşularsa boşverin. Evdekilerse bir kaç gün çekeceksiniz yapacak bi şey yok. benim kızımda 2 yaşında evet ağlıyor bağırıyor ama onun iyiliği için bırakmanız lazım. Eline bıçak alsa siz o bıçağı aldınız diye ağlayınca ne yapacaksınız geri mi vereceksiniz hayır çünkü zararlı bu da bir o kadar zararlı emin olun. Siz tavsiye istediniz biz de söyledik yapacak olan sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…