• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece emzirmesine uyanamıyorum

senemsls

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
571
Puanlar
43
Kızlar şuan 12 günlüğüz ilk günler çocuk uyanmadan bile kalkabiliyordum şimdiyse asla kalkamıyorum oğlum ağladığında bile duymadığım oluyor bazen eşim uyandırıyor oda zor duyuyor yoğun çalıştığı için zaten alarm kuruyorum hiç birini duymuyorum gündüz uykularına alışamadım başta uykusuzluk bu kadar zorlamıyordu ama şuan çok kötüyüm ilk günler rh uyuşmazlığı da olduğundan sarılık riskimiz vardı değer biraz yükselmişti doktor kontrolünde devam ettik düştü ama uyanamadığım için kendimi suçlu da hissediyorum bi gece hiç acıkmamış 6 saat boyunca ağlamamış öncesinde doymamıştı çok yemişti ağlamayınca haliyle bende kalkamadım çok vicdan azabı çektim ne yapmalıyım ve ne zamana kadar bebeğimi kendim uyandırmalıyım?

Akıllı saatiniz var mı? Ben kolumda titreyince çok kolay uyanıyorum işe giderken rutinde. Ben de çok zor uyanırım normalde. Ama ikinizin de uykusu ağır sanırım gece uyanmıyorsanız alarma. Saat başı kurun bari. Gündüz yardım edecek birleri var mı? Yorulmuşsunuz da galiba.

En gıcık olduğunuz alarm sesini kurun titresimide ekleyin. Bebeğiniz gündüz 2 saatte bir ,geceleri 3 saati gecmemeli beslenmesi gerek. Sarılık uyumasına neden oluyor . Kendi uyanamaz acikiyordur şekeri düşebilir . Biliyorum zor fakat bu ilk aylar böyle geçiyor . Kendi uyanıp( 2 ay civari) 2-3 saatte bir ağlayana dek sabredin.

Akıllı saatiniz var mı? Ben kolumda titreyince çok kolay uyanıyorum işe giderken rutinde. Ben de çok zor uyanırım normalde. Ama ikinizin de uykusu ağır sanırım gece uyanmıyorsanız alarma. Saat başı kurun bari. Gündüz yardım edecek birleri var mı? Yorulmuşsunuz da galiba.
Akıllı saatim yok ne yazık ki. Evet ama normalde bu kadar ağır değildi uykularımız sanırım yorgunluktan daha da ağırlaştı. Saat başı kuruyorum öyle kurmasamda 2 saat sonrasına her 5 dakika için bir sürü alarm kuruyorum hiçbirini duymuyoruz işin ilginci. Yardım edecek birileri de yok geçtiğimiz günlerde kendi ailem kayınvalidem vs gelip yardım etmeye çalıştı ama bebeğim kimsede durmuyor babasının kucağında bile sakinleşmiyor genelde beni istiyor o yüzden bir faydası olmadı aksine bebeğimde bende daha huzursuzlandık iyi ki gittiler bebeğim ağlama krizlerine daha çok giriyordu sanırım bendeki stresten etkilenip

En gıcık olduğunuz alarm sesini kurun titresimide ekleyin. Bebeğinizin 2 saatte bir beslenmesi gerek. Sarılık uyumasına neden oluyor . Kendi uyanamaz acikiyordur . Biliyorum zor fakat bu ilk aylar böyle geçiyor . Kendi uyanıp( 2 ay civari) 2-3 saatte bir ağlayana dek sabredin.
Ben uyandırmazsam zaten normalde 3 saatte bir ağlayarak uyanıyor acıktığı için. O bahsettiğim gün sanırım çok yediği için uyanmadı o kadar uzun süre. Uyansada kaldırma ihtiyacı hissediyorum bir şey olacak diye :(

Kızlar şuan 12 günlüğüz ilk günler çocuk uyanmadan bile kalkabiliyordum şimdiyse asla kalkamıyorum oğlum ağladığında bile duymadığım oluyor bazen eşim uyandırıyor oda zor duyuyor yoğun çalıştığı için zaten alarm kuruyorum hiç birini duymuyorum gündüz uykularına alışamadım başta uykusuzluk bu kadar zorlamıyordu ama şuan çok kötüyüm ilk günler rh uyuşmazlığı da olduğundan sarılık riskimiz vardı değer biraz yükselmişti doktor kontrolünde devam ettik düştü ama uyanamadığım için kendimi suçlu da hissediyorum bi gece hiç acıkmamış 6 saat boyunca ağlamamış öncesinde doymamıştı çok yemişti ağlamayınca haliyle bende kalkamadım çok vicdan azabı çektim ne yapmalıyım ve ne zamana kadar bebeğimi kendim uyandırmalıyım?
Artık uykusuzluk error vermeye başlıyor. Sandalyede bile otursan uyuyacak hale geliyorsun.
Ama bebeğin gece beslenmesine şuan çok ihtiyacı var.
Telefonu yastığının altına koy o şekil alarm çalsın.
Saat aralığıyla alarmı kur.

Sarılık iyileştiyse eğer kendinizi bu kadar zorlamayın. Saat başı alarm kurup kalkmanıza gerek yok. 3 saatte bir diye de kendinizi şartlamayın. Kilo alımı iyi gidiyorsa ve doğum kilosunu yakaladıysa gece 4-5 saate çıkarın uyanma sürelerini. Anne iyi olmazsa bebiş de iyi olmaz bunu unutmayın. Önce kendinizi düşünün. Beslenmeden sonra gaz çıkarma işini eşiniz yapsın.

Örnek olarak bu süreçte yani bebeğim 10 günlük olduktan ve sarılık riskimiz ortadan kalktıktan sonra akşam 7de bebeğimi yatırıyordum ve 11de, gece 3te ve sabah 7buçukta besliyordum. Zaten bir süre sonra beslenme aralıkları arttı. Şimdi 4 aylık gece 1 kez uyanıyor. Bu şekilde dakik olmak zorunda değilsiniz, aşağı yukarı saat paylaştım. Ancak buna benzer bir düzen oturtursanız uykularınız düzene girer. Lütfen kendinize bu kadar yüklenmeyin.

40 gün lohusa yalnız kalmaz bu sebeplerden. Ailenizden yardım isteyin. Çok ciddi bir ameliyattan çıktınız,kan kaybettiniz, hormonlarınız değişiyor. Yanınızda aklıselim bir destekçi olmalı.

Sarılık iyileştiyse eğer kendinizi bu kadar zorlamayın. Saat başı alarm kurup kalkmanıza gerek yok. 3 saatte bir diye de kendinizi şartlamayın. Kilo alımı iyi gidiyorsa ve doğum kilosunu yakaladıysa gece 4-5 saate çıkarın uyanma sürelerini. Anne iyi olmazsa bebiş de iyi olmaz bunu unutmayın. Önce kendinizi düşünün. Beslenmeden sonra gaz çıkarma işini eşiniz yapsın.

Örnek olarak bu süreçte yani bebeğim 10 günlük olduktan ve sarılık riskimiz ortadan kalktıktan sonra akşam 7de bebeğimi yatırıyordum ve 11de, gece 3te ve sabah 7buçukta besliyordum. Zaten bir süre sonra beslenme aralıkları arttı. Şimdi 4 aylık gece 1 kez uyanıyor. Bu şekilde dakik olmak zorunda değilsiniz, aşağı yukarı saat paylaştım. Ancak buna benzer bir düzen oturtursanız uykularınız düzene girer. Lütfen kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Sarılığı geçti çok şükür kilo da aldı ama ister istemez endişe halindeyim. Şuan zaten dediğiniz gibi yapıyorum biraz daha toparladım yoksa uykusuzluktan baygınlık geçirecektim. Bebeğim iyi beslendiğinde gece 5 6 saat uyuyor o ağlamıyor bende uyanamıyorum bir şey olacak diye endişe ettim aslında ama gayet iyi durumu da. Zaten acıktığında ağlıyor mutlaka bir sorun olmaz sanırım. Gece sadece bir kez 5 6 saat uykuyu bölmüyorum onun haricindeki saatlerde en geç 2 3 saatte bir besliyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için içimi rahatlattı büyük ölçüde 🙏❤️

40 gün lohusa yalnız kalmaz bu sebeplerden. Ailenizden yardım isteyin. Çok ciddi bir ameliyattan çıktınız,kan kaybettiniz, hormonlarınız değişiyor. Yanınızda aklıselim bir destekçi olmalı.
Aslında başta benim ailem ve kayınvalidem vs yanımdaydı kv zaten 1 hafta falan kaldı ama daha da kötü oldu. Herkes bir şey söylüyor herkes bebeğimin ve benim herşeyime karışıyor çok bunaldım bu süreçte. Lohusalık hüznünü dibine kadar yaşadım depresyon eşiğindeydim. Bebeğim bile o kalabalıktan huysuzlanmıştı. Bu şekilde daha iyi zaten eşimde adapte olmaya başladı o da eve geldiğinde çocuk konusunda çok yardımcı oluyor kendisi geldiğinde bakıyor ben uyuyorum çoğunlukla. Teşekkür ederim yorumunuz için ❤️

Ama 12 günlük bebek sarılık geçti diye uyandirmaya gerek yok demiyor doktorlar, cok yediği icin kalkmadi sanirm dediğiniz mama mi anne sütü mü aldi?

Anne sütü aldıysa zaten iki saat duruyor bunuda sundan bilmiyorum, oğlum 3 aylıkken sünnet oldu doktor emiyorsa en son iki saat olabilir açlığı demişti. Telefon değilde eski tip calar saatlerden kurun .

En gıcık olduğunuz alarm sesini kurun titresimide ekleyin. Bebeğiniz gündüz 2 saatte bir ,geceleri 3 saati gecmemeli beslenmesi gerek. Sarılık uyumasına neden oluyor . Kendi uyanamaz acikiyordur şekeri düşebilir . Biliyorum zor fakat bu ilk aylar böyle geçiyor . Kendi uyanıp( 2 ay civari) 2-3 saatte bir ağlayana dek sabredin.
Gece emmesi kaç ay devam ediyor? Sürekli mi? Ben de yenş gebeyim merak ettim

Ama 12 günlük bebek sarılık geçti diye uyandirmaya gerek yok demiyor doktorlar, cok yediği icin kalkmadi sanirm dediğiniz mama mi anne sütü mü aldi?

Anne sütü aldıysa zaten iki saat duruyor bunuda sundan bilmiyorum, oğlum 3 aylıkken sünnet oldu doktor emiyorsa en son iki saat olabilir açlığı demişti. Telefon değilde eski tip calar saatlerden kurun .
Hem anne sütü hem mama ile besleniyor. Bebeğim biraz tombik olduğu için kolay kolay doymuyor. Ortalama her öğünde 60-90 ml mama+ 30 40 ml sağılmış süt içiyor ve bunun dışında 15 dakika da emziriyorum. Sanırım fazla doyduğu için uyanmıyor zaten. O uyanmadan uyandırıp beslediğimde de kusuyor mutlaka fazla geliyor

Gece emmesi kaç ay devam ediyor? Sürekli mi? Ben de yenş gebeyim merak ettim
40 günden sonra bebeğin özel bir durumu yoksa 4-5 saat beslenmeden uyuyabiliyor. Bu 10 15 günde bir artıyor. İlk 40 gün bebek uyanmasa da uyandırıp beslemek gerekiyor kan şekeri düşmesin diye.

40 günden sonra bebeğin özel bir durumu yoksa 4-5 saat beslenmeden uyuyabiliyor. Bu 10 15 günde bir artıyor. İlk 40 gün bebek uyanmasa da uyandırıp beslemek gerekiyor kan şekeri düşmesin diye.
Teşekkür ederim 🤩 🌸

Hem anne sütü hem mama ile besleniyor. Bebeğim biraz tombik olduğu için kolay kolay doymuyor. Ortalama her öğünde 60-90 ml mama+ 30 40 ml sağılmış süt içiyor ve bunun dışında 15 dakika da emziriyorum. Sanırım fazla doyduğu için uyanmıyor zaten. O uyanmadan uyandırıp beslediğimde de kusuyor mutlaka fazla geliyor
Sütünüz yeterliyse, tek besin sütle kilo alimi iyise aslinda mamayı bırakabilir. Gece mamadan dolayi kalkmamis olabilir. Aslında bugün hafta sonu eşiniz gece geç yatsa saatiniz de sizi kaldirsa derin uykuyla belki toparlanirsiniz. Kan ilacınızı içmeyi ihmal etmeyin. İnsan cok yoruluyor bu dönemde

Kan şekeri düşen bebek de uyanmayabiliyormuş, yenidoğan dönemindeyken ben de uyanamamıştım doktora sormuştum. Bu dönemde destek çok önemli valla çok zor beni de zorla kaldırıyolardı. Eşinizden destek almanız şart. Çalışıyor evet ama siz de insansınız sonuçta.

İlk 1 ay gece 3 saatte bir beslemeniz gerekiyor. Eğer uyanamıyorsanız, gündüz bebişiniz uyuyunca siz de uyuyun mutlaka

Uykunuz ağırsa kendi anneniz gelmiyorsa kayınvalide ile geçinmenin yolunu bulun en azından 1-2 hafta daha.

Sütünüz yeterliyse, tek besin sütle kilo alimi iyise aslinda mamayı bırakabilir. Gece mamadan dolayi kalkmamis olabilir. Aslında bugün hafta sonu eşiniz gece geç yatsa saatiniz de sizi kaldirsa derin uykuyla belki toparlanirsiniz. Kan ilacınızı içmeyi ihmal etmeyin. İnsan cok yoruluyor bu dönemde
Sütüm var ama tam olarak doyurmuyor bebeğimi denedim daha önce ama 40 dk 1 saat bile emzirsem azda olsa mama içmeden rahatlamıyor. Zaten başta doktorumuz sütüm yetersiz diye mama başlatmıştı ama yine kontrolde soracağım. Aslında dediğinizi geçtiğimiz günlerde yapmıştık ben uyudum eşim çocukla ilgilendi emzirmem gerektiğinde uyandırmıştı ama öyle de zorlandım 2 3 saatte bir uykum bölündüğü için alışık değil bünyem. Öyle yaptığımız halde gece yine kalkamamıştım yine çocukla eşim ilgilenip beni zorla uyandırmıştı ikimizde uykusuz kalmıştık. O yüzden diğer yorumda anlattığım gibi yapıyoruz şuan. Şimdilik sarılık ve kilo alımında bir sorun yok bakalım yinede doktorla görüşeceğim bu durumu. Umarım bu yorucu Yenidoğan süreci bir an önce biter. Teşekkür ederim yorum için 🙏❤️

Back
X