Gece kremi şart mı?

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Bazı nemlendiricilerde sabah akşam yüzünüze uygulayın diyor. Bu tür kremleri gece kremi niyetine de kullanabilir miyiz? Yoksa ille ayrı bi gece kremi almak mi lazım?

Bazı nemlendiricilerde sabah akşam yüzünüze uygulayın diyor. Bu tür kremleri gece kremi niyetine de kullanabilir miyiz? Yoksa ille ayrı bi gece kremi almak mi lazım?
Gece kremlerinin özelliği daha uzun süre nemlendirmesidir, cilt tarafından hemen emilmemesidir. Çok kuru ciltliler, gün içinde sürekli cildini nemlendirir, benim karma mesela, ben gece kremi kullanmıyorum. Ama ihtiyaç duyuyosan, kullan tabiki. Yani tek özellik o, ambalajlara falan aldanma 😂 Bir tanesi var, çok merak ettiğimden alacağım onu muhtelemen ama, ne kadar kullanırım bilemiyorum 🥰

gece cilt yenilenme hızı artar o yüzden gece rutini önemlidir. ayrıca gündüz güneş gördüğümüz için kremdeki kimyasallar tepkimeye girmesin diye özellikle gece kremi yazarlar. gündüz kremlerinde de güneşten koruyucu özelliği olan kimyasallar var. dolayısıyla gündüz kremini gece sürerseniz, gereksiz yere güneş koruyucu kimyasallar kullanmış olup cildi yorarsınız

Back
X