Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar arkadaslar
benim 5 aylik bi oglum var ve gece uyumuyor ne yapacagimi bilemiyorum. Gunduz 15 dak en fazla yarim saat sekerleme yapiyor. Internette aksam 9da uyutun yaziyor ama oglum 6da basliyor huysuzlanmaya uykusu geliyor gece 2ye kadar uyuyor sonra uyut uyutabilirsen nasil durcak 9a kadar. Gercekten artik agliyorum uykusuzluktan. kafayi yemek uzereyim.Cok kotu bisey. Tecrubeli annelerden hanimlardan yardim istiyorum.
ne yapabilirim nasil uyku saatini degistirebilirim.
sado ban kaldır :-D
Kayıtlı Üye
Degistirmeye çalışmayın.. İlk aylarda zaten başlıyor uyku düzeni.. sonradan malesef duzene sokmak pek mümkün değil.. küçük o daha.. bırakın ne zaman uykusu gelirse uyusun uyansin.. zamana bırakın.. giderek uzayacak saatleri.. duzene girecek.. strese gerek yok.. allah sabır versin..
Degistirmeye çalışmayın.. İlk aylarda zaten başlıyor uyku düzeni.. sonradan malesef duzene sokmak pek mümkün değil.. küçük o daha.. bırakın ne zaman uykusu gelirse uyusun uyansin.. zamana bırakın.. giderek uzayacak saatleri.. duzene girecek.. strese gerek yok.. allah sabır versin..
Aminn gercekten cok zorlaniyorum bazilarida 6da uyusun 7de geri kaldir diyorlar kiyamiyorum ama uyartmaya
Uğraşmayın, daha çok küçük sizin istediğiniz saatte uyuması için en az bir yaşında olmalı. Siz de o uyudukça uyuyun başka seçenek yok maalesef..
Aminn gercekten cok zorlaniyorum bazilarida 6da uyusun 7de geri kaldir diyorlar kiyamiyorum ama uyartmaya
Kalksa bile bu sefer huysuz olur. Benim kızım da uykusu azıcık bölünse sabaha kadar uyumazdı. Daha yeni yeni güzel uyuyor o da full gece değil ( 1,5 yaşında)
Onun uyku duzenini degistiremezsiniz de siz uykunuzu onun uyudugu saatlere ayarlayabilirsiniz. Buyudukce duzene girer merak etmeyin. Gule gule buyutun bebeginizi.
Uğraşmayın, daha çok küçük sizin istediğiniz saatte uyuması için en az bir yaşında olmalı. Siz de o uyudukça uyuyun başka seçenek yok maalesef..
Zaten o uyuyunca hemen bende yatiyordum ramazan ayinda cok zorlandim cunku avrupada kaliyorum burda iftar 9bucukta oluyor oglum yatiyor yemek yapiyorum iftarini yap demeye saat 11 oluyor e geri sahur geliyor. Oruc 18 saatse toplam 15 saatini ayakta tutuyorum halsizlik uykusuzluk cok yoruyor.
sado ban kaldır :-D
Kayıtlı Üye
Bir de erkek bebeklerin uyku düzeni çok çok daha farklı çevremde hep aynı örnekler.. çok kısa uyuyorlar.. ama 2. Yaş itibarı ile duzene girip uzuyor saatleri.. siz bebeginizi uykusu geldiği gibi uyutun.. ne zaman isterse o zaman uyansin.. müdahale etmeyin.. annesi sizsiniz.. her kafadan çıkan sese kulak asmayın.. bildiginizden şaşmayın..
Şu açıdan söylüyorum; bebek vücudunun ve bünyesinin ihtiyacı kadar hareket eder.. uyur uyanır süt içer.. bizlerin müdahale etmesi onları huzursuzlastirip daha da çok aglamasina huysuzlanmasina neden olur..
Bir de erkek bebeklerin uyku düzeni çok çok daha farklı çevremde hep aynı örnekler.. çok kısa uyuyorlar.. ama 2. Yaş itibarı ile duzene girip uzuyor saatleri.. siz bebeginizi uykusu geldiği gibi uyutun.. ne zaman isterse o zaman uyansin.. müdahale etmeyin.. annesi sizsiniz.. her kafadan çıkan sese kulak asmayın.. bildiginizden şaşmayın..
Şu açıdan söylüyorum; bebek vücudunun ve bünyesinin ihtiyacı kadar hareket eder.. uyur uyanır süt içer.. bizlerin müdahale etmesi onları huzursuzlastirip daha da çok aglamasina huysuzlanmasina neden olur..
Tesekkurler mudahale etmeyecegim herkes farkli bsy söylüyor cevremde annem birak uyusun uyusunda kacta uyursa uyusun diyor teyzem aaa uyart ozaman daha gzl uyur diyor bende ne yapacagimi sasirdim
benim huzurumun gectıgını dusunuyorum ogluma 17 aylık uyutmak ıcın zorlarsam saat bası kalkıyor kendı haline bırakırsam guzel uyuyor hamagı var sallayaraknuyuyor genelde mıkırdadımı gece 2 sallıyorum devam edıyor cok rahat ettım ben hamakla tavsıye ederım