• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece lambası

mart09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
1.388
271
123
Merhabalar;
Bebekleriniz gece uyurken ışık açıyormusunuz? Biz odanın içinde az güçlü bir gece lambası kullanıyoruz, ama bu arada duydum ki melatonin hormonu ışıkta salgılanmıyormuş. Bu hormonda büyümeyi saglayan hormonmuş. Kafam karıstı bu durumda. Odayı tam karanlıkmı yapmamız lazım? Tam karanlık olursa bebişimi nasıl görücem ve birde gece o kadar karanlıkta emzirmeye kalktığımda ışık açacak olursam kızımın uykusu kaçacak. Siz ne yapıyorsunuz??? Odalarda ışık var mı yok mu?

karanlıkta yatırıyorum cnm ben..ama odasının güneşliğini kapatmıyorum çok az bi dışardan ışık sızıyo..bide insanın gözü karanlığa alışıyo bisüre sonra ya..uyandığımda btün ew karanlık olduu için görüyorum.ama ille açmam gerekirse antrenin ışığını açıyorum ki o da gece lambasının accık fazlacası ışık weriyo..

tabi bukadar karanlığa emzirirken uyumamak için zor duruyorum o da ayrı mesele:))

canım ben açmıyorum lambayı sadece gece gerekli durumlarda açıyorum ama kadir tuğcunu soyle bi yazısını okumuştum sanada kopyalayım için rahatlar belki

merhaba dr bey,
kızım 4. ayından beri kendi odasına yatıyor, çok karanlık olmasın diye odasında gece lambası yakıyoruz, ama bunun zararlı olduğunu okudum. Doğruluk payı var mı sizce?

Doğruluk payı hiç yok.... ısveç, Norveç gibi, kutup ülkelerinde biliyorsunuz, kışın geceler çok uzun, yazın gündüzler. 3-4 ay hiç karanlık olmuyor. Gece karanlıkta uyumak şart olsa idi, bu memleketler de bazı bozukluklar ortaya çıkardı.

bençok loş bır lamba yakıyorum arada...bişey olcağını zattenmıyorum lakin bana saçma geliyor..herşeyde bişey aramak iyi değil..

Bizde doğduğundan beri holümüzün ışığını açık bırakıyoruz geceleri kapıyıda hafif aralık azcık aydınlatıyo yanii

Offffffff bu gece kapatmaya çalışacagım ışığı bebeğim heralde henüz farkı anlayamaz ama bakalım ben karanlıkta kolayca halledebilecekmiyim.

Bende anahtarı kısmalı aldım 5 ay kısık yattık loş ışıkta fakat 1 aya yakındır kapatıyorum mama verirken hafif açıyorum bittikten sonra tekrar kapatıyorum.

bende oda kapalı oluyo koridorun ısıgı acık oluyo ama yıne yattıgımız odanın kpaısını kapatıyorum hafif sızıyo ışık :)

biz doğduğundan beri dimmer (kısmalı) anahtar kullanıyoruz sürekli kısık bi şekilde yanıyo ışığımız...

benim kızda uyuyacağı zaman lamba açık durur.uyuduktan sonra lambayı kapatırım.ve gece lambası acık olmaz.karanlık olur.

dogdugu günden beridir gece lambası kullanıyorum ki ben zaten normalde de kullanırım...kendim için yani valla şimdiye kadar ben büyümüşüm ve cok şükü r de bi eksikliğim yok ( sanırım:)) şimdi de buhar makinasının gece lambasını kullnıyorum loş hafif bi ısık..

oglum kendi odasinda uyursa perdeyi aciyorum disardan baya bir isik geliyor bide mutfakta kucuk bi isik var o herzaman acik kaliyo onun odasinida hafif aydinlatiyor..biz kendi odamizda surekli gece lambasi kullaniriz...

ay bizimki gece gündüz zifiri karanlıkta uyuyo panjurlarını kapatıyorum ben öyle seviyo kuzucuk.mama verirken abajurunu yakıyorum sonra kapatıyorum gene

doğduğundan bu yana gece lambası kullanıyoruz, ama mobilya arkasına gizlediğimden oldukça azaldı tabii ışık.. şimdilik karanlıkta bırakmayı düşünmüyorum..

bn doğduğundan beri gece lambası yakıyorum valla duymamıstım bu hormon olayını?? nasıl görcem oğlumu yakmassam? !

Back
X