Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhabalar bebeğim şu an 6 aylık. 5 aylıkken geçtik ek gıdaya. düzenli olarak yiyoruz hepsini. sütüm yeterli değil. sıkıntım şu ki gece yaptığım pirinç unu mamasına doktorun önerisiyle devam sütümüzden katıyorum. tat olsun diye de pekmez yada meyve rendeliyorum. fakat isteğim devam sütünü hiç kullanmamak. nasıl yapabilirim muhallebiyi sağlıklı olsun istiyorum. devam sütü gibi paketlenmiş şeylerden koymak istemiyorum. bu aralar irmikte eklemeye başladım. yaptığınız muhallebi tariflerini yazar mısınız??
merhabalar bebeğim şu an 6 aylık. 5 aylıkken geçtik ek gıdaya. düzenli olarak yiyoruz hepsini. sütüm yeterli değil. sıkıntım şu ki gece yaptığım pirinç unu mamasına doktorun önerisiyle devam sütümüzden katıyorum. tat olsun diye de pekmez yada meyve rendeliyorum. fakat isteğim devam sütünü hiç kullanmamak. nasıl yapabilirim muhallebiyi sağlıklı olsun istiyorum. devam sütü gibi paketlenmiş şeylerden koymak istemiyorum. bu aralar irmikte eklemeye başladım. yaptığınız muhallebi tariflerini yazar mısınız??
canım ben kızıma hiç muhallebi yedirmedim.. 2 yaşında ve kilo boy vs hiç sıkıntımız olmadı çok şükür.. doktorumuz da önermedi.. pirinç unu "boş kalori boş kilo" başka bişey değil der hep.. işlenmiş gıdadır.. yani muhallebiyi sağlıklı hale getirmek ancak "tam yulaf unu" kullanmakla olabilir.. pekmez meyve pirinç unu hepsi şeker zaten.. bol şekerli beslemiş oluyorsunuz.. hele gece yatmadan vermek diş sağlığı için de tehlike (ileriki aylarda).. naçizane yazmak istedim.. devam sütü yerine mama sütünden ya da kendi sütünüzden katabilirsiniz.. devam sütleri içinde sadece 2 marka da sofra şekeri yok sanırım bu da önemli tabi.. tabi her anne ne yedireceğini kendisi bilir ben bana göre olanı yazdım.. sevgiler..
mama sütünü bilemedim. kendi sütümde çok az o yüzden 5. ayda geçtik ek gıdaya. muhallebiyi de bize doktor verdi. hem tok tutuyo hemde gece çok sık uyanmıyo. malum süt olmayınca gece kalkması da mesele oluyo. aynı şekilde pekmezi de doktor koyabilirsin dedi. benim derdim paketli bişi katmamak. illa pirinç unu da değil. gece bebişi tok tutabilecek ne yedirebilirim hemde vitaminli. sonuçta annelerimize sorarsak onlar bizi sütle pişirdikleri pirinç unuyla büyütmüşler. hemde şeker kattıkları. sağlıklı bir nesil oldugumuzu düşünüyorum.ama işte gündemde süt yasak 1 yaşına kadar, şeker yasak, herşey yasak,bi devam sütleri, kaşık mamaları falan filan serbest. o da kafamı karıştırıyo açıkçası. sonuçta işlenmiş ürünler kutulular doğal diiller ki.
benim bebeğim de 4 aylık, Allah nasip ederse 1 ay sonra ek gıdaya geçmek istiyorum ve bu muhallebi tariflerini bende merak ediyorum, tecrübeli annişler bilgilendirirse sevinirim..
birincisi; 1 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı su, yarım çay bardağı ilk adım sütü pişirip ılıttıktan sonra bebeğinin sevdiği ölçüde pekmez kat istersen meyvede koyabilirsin buna
ikincisi; nohut kadar tereyağ, biberon yada kaşık hangisiyle besleniyorsanız ona göre un, pekmez pişirip muhallebi kıvamına gelecek..
bunlarda besleniyoruz genelde birde yulaf unu bulabilirseniz..
gündüz sütünü yeterli içiyorsa bende bir tarif vermek isterim 2 kaşık veya 1 buçuk kaşık irmiği pilav gibi pişiriyosun üzerinede herhangi bir meyveyi püre yapıp ekliyosun sütlü değil ama meyveli muhallebi oluyor yada irmiği sütle pilav gibi pişirip meyve ekle
veya keçi sütü al yarım litre olanlar var onunla yap mama vermek istemiyosan