gece terörü

edayolcu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2012
65
92
288
Adana
kizim bir hafta sonra 1 yasina girecek ve son 3 gece uyuduktan iki saat sonra uyanip çok siddetli bir aglama krizine giriyor, gözleri açik ama sanirim uykuda çünkü hiçbir sekilde sakinlestiremiyoruz, beni bile tanimiyor, çok yipratici ailece perisan olduk, var mi böyle bir durum yasayan deneyimli anneler, ne yapabilirim yardim lütfen, biraz arastirdim, gece terörü olabilir, istanbulda gidebileceimiz bu konuda uzman iyi bir çocuk psikologu var midir?

kizim bir hafta sonra 1 yasina girecek ve son 3 gece uyuduktan iki saat sonra uyanip çok siddetli bir aglama krizine giriyor, gözleri açik ama sanirim uykuda çünkü hiçbir sekilde sakinlestiremiyoruz, beni bile tanimiyor, çok yipratici ailece perisan olduk, var mi böyle bir durum yasayan deneyimli anneler, ne yapabilirim yardim lütfen, biraz arastirdim, gece terörü olabilir, istanbulda gidebileceimiz bu konuda uzman iyi bir çocuk psikologu var midir?

Yatağın kenarlarima iyi bakın kırıntı dusmus olabilir,yoksa yatirirken dua okumayı unutmayın bunun yani sıra dis çıkarma veya rüya görme sıkıntısı da olabilir bence

Bebekler bu zamanlarda huy değiştirebiliyorlar,benim kızımda 1 yaşına kadar yatırırdım uyurdu güzel güzel ,ama 1 yaştan sonra yatırdıktan tam 1 saat sonra ağlayarak uyanırdı ,zamanla azaldı ve geçti ,bol bol okuyun uyuturken ,nazar da değiyor yavrulara.

Gündüz birşeylerden korkuyor olabilir mi? Belki sizin masum gördüğünüz bir cizgi film bile belki onu korkutuyor olabilir.

Yatağın kenarlarima iyi bakın kırıntı dusmus olabilir,yoksa yatirirken dua okumayı unutmayın bunun yani sıra dis çıkarma veya rüya görme sıkıntısı da olabilir bence

yattigi odayi çok her gün süpürüyorum, simdi sakinlesti, çok sinir bozucuydu çocugun dehset içinde korku ile çirpinmasi ve benim elimden bir sey gelmemesi...

bazen, bundan sonra buna dikkat edeyim, tesekkür ederim.

çocuğunuz çok küçük daha psikologluk falan olduğunu düşünmüyorum ben.
büyük ihtimalle uykusunda korkuyor rüya falan görüp.siz her gece yatmadan ayetel kürsi,felak-nas surelerini bol bol okuyup yatırmayı deneyin bakalım bir süre.
daha düşük bir ihtimal bazen bebekler böyle gece süt falan istediği için uyanıp ağlıyor emzirmek lazım.ama bu düşük bi ihtimal sizde.

Arkadaslara katiliyorum dua konusunda salati tefriciye ve salati tuncinayida oku bence cok etkili dualar.kizim 4 yasinda dogdu dogali yatinca basinda her gece okuyorum mutlaka.bazen cocuklarda oluyor hepimizin basina gelen birşey canim ozellikle kucukken .bide anlatamiyor yavrular dertlerini ya.

Çocuğunuzun uyuyabileceği stressiz bir ortam sağlayın.
-Çocuğun konfor düzeyine göre aydınlatmayı ayarlayın.
-Düzenli bir uyku programı ayarlayın ve ona sadık kalın.
-Yemek ve uyku saatlerinin de düzenli olmasına özen gösterin.
( en çok yemek ve uyku düzeni atlandiginda oluyormuş)
-Yatmadan önce bir kaç yudum ılık süt veya papatya çayı içirin.
-Uykuya yatırırken ona sarılın.
-Uyumadan önce sıcak bir banyo yapılması da faydalı olabilir.

Gece teroruru esnasinda yapılacaklar

-odanin isigini acin
-gece terörü esnasinda uyandırmaya calismayin, müdahale etmeyin
-ortalama saat kacta nöbet geçirdiğine bakin o saat yaklastiginda uyandirin (gece terörü başlamadan)

Umarim faydali olur:/

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Dua falan da edin elbet ancak allah akil fikir vermis, sizin de dediginiz gibi bi uzmandan yardim almalisiniz. Dua bana da guc verir ama hastaliklarimizi duayla iyilestirmiyoruz degil mi ? Tedaviyi uyguluyor sonra dua ediyoruz. Cok kucuk psikologluk degil falan denmis, pedagoglarin da isi cok kucuk cocuklarla zaten. Yani siz bi gorusun, o size sebeplerini ve nasil duzeltebileceginizi anlatsin. Psikolog olarak degil de pedagog olarak googlea yazarsaniz cikar sanirim. Belki biraz tuzluya malolur ama olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım cooook gecmis olsun
Ben seni cok iyi anlıyorum
Bizde yasadık oğlumda
Bebisini kesinlikle besmeleniz yatağa koyma
Alırken ve koyarken besmele çekmeyi ihmal etme

Eger inancliysan
Özelden mesaj atayim sana

Son düzenleyen: Moderatör:
Dua falan da edin elbet ancak allah akil fikir vermis, sizin de dediginiz gibi bi uzmandan yardim almalisiniz. Dua bana da guc verir ama hastaliklarimizi duayla iyilestirmiyoruz degil mi ? Tedaviyi uyguluyor sonra dua ediyoruz. Cok kucuk psikologluk degil falan denmis, pedagoglarin da isi cok kucuk cocuklarla zaten. Yani siz bi gorusun, o size sebeplerini ve nasil duzeltebileceginizi anlatsin. Psikolog olarak degil de pedagog olarak googlea yazarsaniz cikar sanirim. Belki biraz tuzluya malolur ama olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu bir süreç, belli bir sebebi olmakszin... nedeni tam bilinmiyormus... Belli bir yasa kadar devam ederse yardim almak gerekirmis.. (Söyleyen google amca az baktim da:)

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Son düzenleme:
Allah tıp ilmini de boşa yaratmamış. Elbet dua etmeliyiz ama doktora götürmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Gece korkuyor olabilir demişler. Fakat daha ciddi sorunlar da olabilir. Uykusundayken nöbet geçiriyor da olabilir. Mutlaka uzmana gidin.

Bol bol okuyun kiziniza ama bunun yani sira fiili dualarinizi da yerine getirmeyi ihmal etmeyin. Size tavsiyem Pedagog Adem Gunesin internet sitesinden arama butonundan gece teroru diye aratin ve cikan ses dosyslarini dinleyin. Eminim ki isinize yarayacak bieseyler bulursunuz. Allah kolaylik versin canim. Ben de oglumda bir kac kez yasadim ama cok surmedi. Seni anlayabiliyorum gercekten anne babayi cok uzen birsey

Çok geçmiş olsun.Aklıma şu sebepler olabilir gibi geldi;

-Ağlamalar yeni başladıysa yattığı yeri değiştirin,serin bir odada uyutun. Benim de 1,5 yaşında kızım var ve bu yaz odasında uyutamıyoruz sıcaktan dolayı.Şiddetli şekilde ağlıyor ve susmuyor 20 dk kadar. Ama salonda balkonu açıp uyutunca hiç uyanmıyor

-Yorum okumadım ama doktora götürdünüzmü? Bizim başımıza çok kötü olaylar geldiği için her ağlamasında aklıma kötü şeyler geliyor,psikolojim hala etkisinde galiba. Mutlaka ultrasonla baktırın,tahlil filan yaptırın bence. Ama öncelikle farklı yerde yatırın muhtemelen düzelecek.Düzelmezse doktor

benim bebeğimde 9 aylık oldu oda yapıyor ya gözü kapalı ağlıyor uyandıramıyorum kucağıma alıp konuşuyorum ninni söylüyorum ama yok zaten kendi sesinden beni duymuyoki hiç ağlamadığı kadar ağlıyo bazende gözleri açık ama beyni uykuda modunda ağlıyo bi çözüm bulamadım dra söylemiştim bişeyden korkuyosa ondan olabilir demişti bizimkide sağolsun elektrik süpürgesi meyve sıkacağı blendır ne var ne yok korkar dışarda çok gezincede öyle oluyo rüzgarmı çarpıyo anlamadım bide yanına sessizce gidincede korkar sanırım benden geçti bu durum oğluma :44:

Birebir aynısını tam 3 sene yeğenimde yaşadık. Hangi doktora götürdüysek "Gece terörü, 3 ya da 4 yaşında geçer" dedi ve hiçbir şey vermedi.. İnanılmaz yıpratıcı bir süreçti.. Ablam bizde kalıyordu artık. Çünkü insan çok çaresiz hissediyor, çok fena bir şey... Ama 3 yaşına geldiğinde bıçak gibi kesildi. Hala neden olduğunu bilemiyoruz..

Yardımcı olmuyor yazdıklarım, biliyorum ama yalnız olmadığınızı bilin diye yazıyorum.. Şu an çok normal bir çocuk, gayet de derin, güzel bir uykusu var şükür.. Kalıcı bir etkisi olmuyor..

Bizler okuyorduk ama belki de beceremedik... Dua ile halledilebilir belki inşallah... Belki dememin sebebi yanlış anlaşılmasın... Allah sebepsiz dert vermiyor, mutlaka bir hayıra hizmet ediyor dert.. Dolayısıyla bunu çekmesi gerekiyorsa eğer, dua ile önünü alamazsınız demek istedim.. Allah size sabır, miniğinize sakin, güzel uykular versin inşallah...

Çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşir bebeğiniz...sendromun ismi çok ürkütücü yaaa gece terörü...başka bir şey bulamamışlar mı:/

Back
X