Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından bir olan Obezite nin bir çok sebebi vardır. Bu makalemizde sizlere sürekli yemek yeme isteği duyama , gece yemelerini bir türlü kesememe özellikle akşamları bir türlü doymama konuları hakkında bilgiler sunacağız.
Gün içinde fazla yemek yemeyip akşamları ise bir türlü doymak bilmeme sendromu sıklıkla görülür. İş yoğunluğu vb. sebeplerle gün içinde yemek fazla aklınıza gelmiyor ama akşamları ise bir türlü doymak bilmiyorsunuz.
Sebeplerini sıralayalım.
Hayat bir denge üzerine kuruludur. İnsan vücudunun alması gereken bir kalori miktarı vardır ve bunun da dengeli bir şekilde dağıtılması gerekir.Sabah ve öğle öğünlerini atlıyorsanız akşamları doymamanızın sebebini bulmuş oluyorsunuz. Unutmayın az da olsa her öğün bir şeyler yemek gerekir.Bir kaç akşam kendinizi sınırlayın sabahları kahvaltınızı yapın öğle de bir şeyler yiyin göreceksiniz ki akşamları açlık hissini azalacak.
Akşamları doymama bir hastalık sebebiyle olabilir. Mutlaka hormonlarınızı kontrol ettiriniz.Bir endokrin uzmanına görünmek en doğru seçim olacaktır. Sürekli tatlı yeme ihtiyacı duyanlar mutlaka hekime görünmeliler.
Günlük hayatta yaşadığınız stress ve buna bağlı olarak gelişen depresif durum sebebiyle de çok yeme isteği duyabilirsiniz.Psikolojik olarak kendini kötü hisseden hayatıyla ilgili problem yaşayan insanlarda yemek yeme isteği çok fazla artabilir.
Uzun süre aç kalıp tatlı ile yemeğe başlamak sakıncalıdır.Bu huyumuzu değiştirmek gerekir.
Aşağıda soracağımız sorulara 3-4 tane evet cevabınız varsa mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.
Sabah ve öğle öğününü atlıyorum. Gece çok yediğim için pişman oluyorum.
Akşam yemeğinden sonra hemen acıkıyorum.Bir şeyler yeme isteği duyuyorum.
Gün içersinde yediklerimin çoğunu akşamdan sonra oluyor.
Geceleri yemek yemek için kalkıyorum.
Bir veya iki ay akşamdan sonra yeme isteğim kesilmiyor.
Sürekli yeme isteği sebebiyle suçluluk duygusu hissediyorum.
Psikolojik sıkıntılarım var. Stressli bir yaşam sürüyorum.
Uyuma problemleri yaşıyorum.
Karbonhidratlı besinleri sıkça tüketiyorum.
Tatlı yeme isteğimi bir türlü kesemiyorum.
Gün içinde fazla yemek yemeyip akşamları ise bir türlü doymak bilmeme sendromu sıklıkla görülür. İş yoğunluğu vb. sebeplerle gün içinde yemek fazla aklınıza gelmiyor ama akşamları ise bir türlü doymak bilmiyorsunuz.
Sebeplerini sıralayalım.
Hayat bir denge üzerine kuruludur. İnsan vücudunun alması gereken bir kalori miktarı vardır ve bunun da dengeli bir şekilde dağıtılması gerekir.Sabah ve öğle öğünlerini atlıyorsanız akşamları doymamanızın sebebini bulmuş oluyorsunuz. Unutmayın az da olsa her öğün bir şeyler yemek gerekir.Bir kaç akşam kendinizi sınırlayın sabahları kahvaltınızı yapın öğle de bir şeyler yiyin göreceksiniz ki akşamları açlık hissini azalacak.
Akşamları doymama bir hastalık sebebiyle olabilir. Mutlaka hormonlarınızı kontrol ettiriniz.Bir endokrin uzmanına görünmek en doğru seçim olacaktır. Sürekli tatlı yeme ihtiyacı duyanlar mutlaka hekime görünmeliler.
Günlük hayatta yaşadığınız stress ve buna bağlı olarak gelişen depresif durum sebebiyle de çok yeme isteği duyabilirsiniz.Psikolojik olarak kendini kötü hisseden hayatıyla ilgili problem yaşayan insanlarda yemek yeme isteği çok fazla artabilir.
Uzun süre aç kalıp tatlı ile yemeğe başlamak sakıncalıdır.Bu huyumuzu değiştirmek gerekir.
Aşağıda soracağımız sorulara 3-4 tane evet cevabınız varsa mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.
Sabah ve öğle öğününü atlıyorum. Gece çok yediğim için pişman oluyorum.
Akşam yemeğinden sonra hemen acıkıyorum.Bir şeyler yeme isteği duyuyorum.
Gün içersinde yediklerimin çoğunu akşamdan sonra oluyor.
Geceleri yemek yemek için kalkıyorum.
Bir veya iki ay akşamdan sonra yeme isteğim kesilmiyor.
Sürekli yeme isteği sebebiyle suçluluk duygusu hissediyorum.
Psikolojik sıkıntılarım var. Stressli bir yaşam sürüyorum.
Uyuma problemleri yaşıyorum.
Karbonhidratlı besinleri sıkça tüketiyorum.
Tatlı yeme isteğimi bir türlü kesemiyorum.