geceleri korkudan uyuyamiyorum.bunu nasil yenebilirim?

Ben de bu ara evdeydim, seri katil olayina ben de takildim, uzanicam direkt kalkip balkon kapisini kapatiyorum, hic de oyle adetlerim yoktur ama insan urperiyor. Bunlar normal herkes yasiyor ama kontrol edilemeyen ve huzursuzluk raddesindeyse uzman destegi alin derim.

Bi korku filmi izledigimde yada korkunc bi hikaye duydugumda en az 1 hafta uyuyamiyorum ben her seyden cok etkilenen bi yapim var zaten.ödleğin tekiyim Oyuzden mumkun oldugunca bilerek korku filmine gitmem, korkunc seyler okumam vs.

Ama bugunlerde herkesin agzinda su seri katil olayi var zaten arkadaslariim anlattilar ve ben yine cook etkilendim :(
Dun uyuyamadim korkudan
Surekli evde biri varmis gibi hissediyorum gozumu kapattigim an korkudan terliyorum yaaa niye boyle tirsak biriyim ben :( çıt sesine ayaklanıyorum icerileri dolasiyorum küçük çocuklar gibi annemgilin odasina gittim dün :( onlarda bebek misin sen diyolar ama napiyim elimde degil penceremden biri girecek gibi falan hissediyorum .
Isigi aciyorum fayda yok ayetel kursi okuyup durdum yine de gecmedi korkum :(

Kizlar nasil yenicem ben bunu yarin bi gun yalniz yasamaya kalksam iki gune bir polisi ararim herhalde. Sizce ben bunu nasil yenebilirim? Benim gibi olan var mi?

Valla o seri katilden bende korkuyorum bi tanişliğinda yok:-)
Ama insan endişeleniyor birde başladığı yere geri döner diyorlar ayyy Allah korusun
:-)
Bir psikologa gidin

Amaaan türkiyeden seri katil çıkmıyor merak etme.
O kadar zeki insan yok burda.

Hee ama bildigimiz adi katil diyorsan da kapını kitle.
Soğukkanli ol.
Irrasyonel kadin tipi iticidir. Mıy mıy mıy

Bi korku filmi izledigimde yada korkunc bi hikaye duydugumda en az 1 hafta uyuyamiyorum ben her seyden cok etkilenen bi yapim var zaten.ödleğin tekiyim Oyuzden mumkun oldugunca bilerek korku filmine gitmem, korkunc seyler okumam vs.

Ama bugunlerde herkesin agzinda su seri katil olayi var zaten arkadaslariim anlattilar ve ben yine cook etkilendim :KK43:
Dun uyuyamadim korkudan
Surekli evde biri varmis gibi hissediyorum gozumu kapattigim an korkudan terliyorum yaaa niye boyle tirsak biriyim ben :KK43: çıt sesine ayaklanıyorum icerileri dolasiyorum küçük çocuklar gibi annemgilin odasina gittim dün :KK43: onlarda bebek misin sen diyolar ama napiyim elimde degil penceremden biri girecek gibi falan hissediyorum .
Isigi aciyorum fayda yok ayetel kursi okuyup durdum yine de gecmedi korkum :KK43:

Kizlar nasil yenicem ben bunu yarin bi gun yalniz yasamaya kalksam iki gune bir polisi ararim herhalde. Sizce ben bunu nasil yenebilirim? Benim gibi olan var mi?
Bir an yalnız yaşıyorsunuz sandım :)
Eviniz şenlikken yani yanınızda aileniz varken bu korkuyu yenmeye çalışın bende çok tırsaktım ama korkularımın üzerine giderek yendim
Arkamdan birşey geliyor gibi hissetsem onu haklarım diyerek dönüp baktım ve korkunun yersiz olduğunu anladım ayrıca rabbime sığındım o kadar rahatlatıyor ki beni rabbime sığınmak
Düşünün ki olacaksa olacak siz tedbir alın taktir zaten Allah'ın :)
Allah'a emanet olun

Ben küçükken hayaletli filmler izlerdim,onlardan çok korkardım,sonra büyüdüm hayaletli filmlerden korkmuyorum,çünkü gerçek değil ama bu sefer de katilli filmlerden korkmaya başladım,çünkü gerçek olma ihtimali çok yüksek :KK70:
Valla bizim eve bir kere hırsız da girdi,tam yılbaşı gecesi,biz yemek yedikten sonra odamıza çekilmiştik ,babam da gitmişti ,kapı falan kapalı ışıklar da kapalı ,annem de oturma odasında.Bizim babamın gittiğinden haberimiz de yok bu arada.
Neyse film izliyoruz falan bir baktım ,kapının önünde insan şeklinde bir karaltı geçti baya baya.Dedim babamdır ama ışık falan açılmayınca işkillendim ,filmin de sesi bayağı yüksek .
Kardeşime şakayla söyledim,"babam mı o" diye,Kardeşim de "ben de gördüm abla "dedi.Sonra hala ışık açılmayınca ben gittim oturma odasına dedim "Anne babam namaz mı kılıyor arka odada." Annem dedi "yok baban çoktan gitti."
Abooooo ama o an var ya benim kanım çekildi :KK70:
Yani kısaca korku filmi izlemeyin,ama temkinli olmakta da fayda var tabi çok abartmamak şartıyla:sus:

Korku filmi izleme o zaman:) Ben korku filmi izlerdim,korkardım da tabii ama yalnız kalırdım.

Asıl çocukluk korkumu geçen gün Obama Hiroşima'yı ziyaret edince hatırladım.
Atom bombasından korkuyordum.o_O Ne izlemişsem nasıl etkilenmişsem artık.

Bende çok ödlektim
Annem işe giderdi ben elimde bıçakla okul saatimi beklerdim hatta ödevleri geçtim evde ses olsun diye tv açar ders çalışamazdım korkudan:olamaz:
Evlendikten sonra da eve giremiyordum kendi başıma :silah:
Sonra geçti ama Nasıl geçti bilmiyorum ama büyük oğlumda aynı ben maalesef aynı ben :KK17:

Kendinize güvende ve rahat hissettirecek bir ortam ve rutin oluşturun, mesela eve girer girmez kapımı kitlerim, telefonumun hep şarjda ve el altında olmasına dikkat ederim, görece güvenli bir mahalle ve apartmanda oturun imkanınız elveriyorsa, apartmana rastgele insanların sokulmamasına çalışın . İnternetten biber gazı spreyi aldım kullanabileceğimden değil ama varlığı daha iyi hissettiriyor, eğer anksiyeteniz gelişirse sizi rahatlatan bir şeyi yapın, dua etmek olur, şarkı söylemek, tanıdığınız birini arayıp 5 dakika konuşmak ya da buraya girip bir başlığa birşeyler yazın dikkatiniz dağılır. Hızlı arama tuşlarına polis ambulans itfaiye gibi acil numaraları atayabilirsiniz. Korktuğunuz durumlara karşı hazırlıklı olur, yapabilecekleriniz hakkında kendinizi bilgilendirirseniz korkunuz azalır. Savunma dersleri alabilirsiniz, yakın dövüş vs gibi, hem de spor olur.

Bu kadar korkmanız normal değil büyük ihtimalle anksiyete psikaytrise gitmelisiniz bunun sonu panik atak ilerlemeden gidin

Bende sizin gibiyim evde yalniz olunca aksamlari cok korkarim yada geceleri yatakfan kalkmaya korkarim tuvalete gitmeye korkarim su icmeye gitmeye korkarim. Evlerin icinde bodrum kstina inmeye korkarim. Korkarim da korkarimyani hic birsey alamadi bu korkumu

Ama bugunlerde herkesin agzinda su seri katil olayi var zaten arkadaslariim anlattilar ve ben yine cook etkilendim :KK43:
Dun uyuyamadim korkudan
Surekli evde biri varmis gibi hissediyorum gozumu kapattigim an korkudan terliyorum yaaa niye boyle tirsak biriyim ben :KK43: çıt sesine ayaklanıyorum icerileri dolasiyorum küçük çocuklar gibi annemgilin odasina gittim dün :KK43: onlarda bebek misin sen diyolar ama napiyim elimde degil penceremden biri girecek gibi falan hissediyorum .
Isigi aciyorum fayda yok ayetel kursi okuyup durdum yine de gecmedi korkum :KK43:

KORKU FILMI IZLEMEYIN

Back
X