geçen salı polikistik over olduğumu öğrendim :(

gulerresim

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2007
109
15
298
Bursa
eşimle bebek planları yaparken polikistik over olduğumu öğrendimher iki yumurtalıktada küçük kistler varmış ultrasonda bakıldı, 15 aydır evliyim 26 yaşındayım , ilk adet günümden bu yana yani 12 yıldır 2 ay hariç hiç düzensizliğim olmadı 1.50 boyundayım 43 kiloyum düzenli adet görüyorum ama bu hastalık beni çok üzdü bu aydan sonra bebek çalışmlarına başlayacağız inş. Allah nasip eder. doktor daha önce hiç denemediğimiz için ilaç vermedi akıntım var ona bir krem ve fitil verdi sadece :( desteğinize ihtiyacım var

bende pko'yum ama kist yok bende çok şükür..
bitek yumurtalıklarım pko'yu andıran şekilde..
ama bende tüm belirtileri mevcut (düzensizlik,kilo problemi vs)
ben bisüre diaformin ilaç kullandım..aslına şekerle ilgili bi ilaç bu ama bende şeker olmamasına rağmen doktorum pko için verdi bana..

2 kez düşük yaşadım,boş gebelik sebebiyle..
kürtaj olmadım yine çok şükür ki,kendiliğinden düşük oldu 7.haftada ikiside..

şimdi Allah'ım bu kez nasip ederse 3.kez hamileyim bu defa bebişi gördük..kalp atışı duyduk..:nazar:

yani uzun lafın kısası,korkma..
sorun olucak bişey değil, ki en büyük örneği ben ve benim gibiler..
üstelik sende pko'nun bariz belirtileri bile yok,kolay hallolacak bişeydir..

merhaba hikayenizde olumsuz bir durum yok. adet düzensizliği bu hastalıkta çocuk sahibi olmanın önündeki engel olabiliyor. gerek duyulan testlerinizin yapılmasının ardından kısa sürede çocuk sahibi olacağınıza inanıyorum. sevgiler

eşimle bebek planları yaparken polikistik over olduğumu öğrendimher iki yumurtalıktada küçük kistler varmış ultrasonda bakıldı, 15 aydır evliyim 26 yaşındayım , ilk adet günümden bu yana yani 12 yıldır 2 ay hariç hiç düzensizliğim olmadı 1.50 boyundayım 43 kiloyum düzenli adet görüyorum ama bu hastalık beni çok üzdü bu aydan sonra bebek çalışmlarına başlayacağız inş. Allah nasip eder. doktor daha önce hiç denemediğimiz için ilaç vermedi akıntım var ona bir krem ve fitil verdi sadece :( desteğinize ihtiyacım var

Back
X