• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gecerli bir sebep miydi bu

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Hanimlar selam.. Hic uzatmadan konuyu yazmak istiyorum. Ben, eski bir sevgilimden annem yuzunden ayrilmistim. Istememisti annem. Istememe sebebi de bana gore sacmaydi aslinda. Oncelikle (bence) annemin tuhaf takintilari var bazi konularda.. Mesela bu eski sevgilimi, ailesi yuzunden istemedi. Cunku benim bu eski sevgilim ilkokuldan arkadasimdi ayni zamanda ve cocukken ayni mahallede oturuyorduk.. Eskiden oturdugumuz o mahallede cokca komsuluk vardi.. Birbirlerine gelir giderlerdi insanlar, en azindan bayramlarda seyranlarda.. Fakat eski sevgilimin ailesi, herkesin disinda kaliyordu.. Yani nerdeyse mahallede hic kimseyle iletisimleri yok gibiydi.. Kimseye zararlari olmayan ama kimseyle komsuluk arkadaslik falan da kurmayan, sadece yuz yuze gelirse selam veren kisilerdi.. Mahalleden cogu kisi onlari tanimazdi bile.. Neyse, biz eski sevgilimle yillar sonra sevgili olunca annem bunlari cok dert etti ve ayrilmam icin baski yapti.. Ne bicim ailesi var o cocugun, ne akar ne kokar dedikleri tarzdan, hic kimseyle mi iletisimi olmaz insanin, kesin bir problem var o ailede deyip durdu hep.. Oysa eski sevgilim gayet aktif biriydi hatta bir satranc kulubunun baskaniydi.. Ama annem, ailesini cok kafasina takti.. Bir de eski sevgilimin ailesi cerkesdi ve bilirsiniz bazi cerkesler eski kati adetlerini hala devam ettiriyorlar, eski sevgilimin ailesi de iste o tarz bir aileydi.. Annem de, kimseyle iletisimleri olmadigi icin gelenekler konusunda daha da kati olacaklarini ve gelinleri olacak kisiyi hukumdarliklari altina alip ezebileceklerini dusundu.. Uzun lafin kisasi, sizce bunlar istememek icin gecerli sebepler miydi? Gercekten bunu merak ediyorum, sadece bu konu nezdinde de degil, dogruyu yanlisi bilmek istiyorum.. Cunku insan bazi seylerin icinde olunca dogruyu goremiyor.. Burdaki uyeler cogunlukla farkli acilardan bakmamizi sagliyor.. Simdiden sagolun

Geçerli bir sebep olabilir, evlenecek kişi anneniz olsaydı eğer.

Kendi kararlarınızı kendiniz verin, hayatınıza bu denli müdehale ettirmeyin.

Hanimlar selam.. Hic uzatmadan konuyu yazmak istiyorum. Ben, eski bir sevgilimden annem yuzunden ayrilmistim. Istememisti annem. Istememe sebebi de bana gore sacmaydi aslinda. Oncelikle (bence) annemin tuhaf takintilari var bazi konularda.. Mesela bu eski sevgilimi, ailesi yuzunden istemedi. Cunku benim bu eski sevgilim ilkokuldan arkadasimdi ayni zamanda ve cocukken ayni mahallede oturuyorduk.. Eskiden oturdugumuz o mahallede cokca komsuluk vardi.. Birbirlerine gelir giderlerdi insanlar, en azindan bayramlarda seyranlarda.. Fakat eski sevgilimin ailesi, herkesin disinda kaliyordu.. Yani nerdeyse mahallede hic kimseyle iletisimleri yok gibiydi.. Kimseye zararlari olmayan ama kimseyle komsuluk arkadaslik falan da kurmayan, sadece yuz yuze gelirse selam veren kisilerdi.. Mahalleden cogu kisi onlari tanimazdi bile.. Neyse, biz eski sevgilimle yillar sonra sevgili olunca annem bunlari cok dert etti ve ayrilmam icin baski yapti.. Ne bicim ailesi var o cocugun, ne akar ne kokar dedikleri tarzdan, hic kimseyle mi iletisimi olmaz insanin, kesin bir problem var o ailede deyip durdu hep.. Oysa eski sevgilim gayet aktif biriydi hatta bir satranc kulubunun baskaniydi.. Ama annem, ailesini cok kafasina takti.. Bir de eski sevgilimin ailesi cerkesdi ve bilirsiniz bazi cerkesler eski kati adetlerini hala devam ettiriyorlar, eski sevgilimin ailesi de iste o tarz bir aileydi.. Annem de, kimseyle iletisimleri olmadigi icin gelenekler konusunda daha da kati olacaklarini ve gelinleri olacak kisiyi hukumdarliklari altina alip ezebileceklerini dusundu.. Uzun lafin kisasi, sizce bunlar istememek icin gecerli sebepler miydi? Gercekten bunu merak ediyorum, sadece bu konu nezdinde de degil, dogruyu yanlisi bilmek istiyorum.. Cunku insan bazi seylerin icinde olunca dogruyu goremiyor.. Burdaki uyeler cogunlukla farkli acilardan bakmamizi sagliyor.. Simdiden sagolun
Sadece bu sebepten ayrildiysaniz zaten sizde olgun degilmissiniz...annenizin sözüne bakarak bir ilişkiyi bitirmek ???. Hani alkolü olur, işsiz olur, serseri olur anneniz laf eder haklıdır ama komşuları yok , Çerkes onlar şöyledir böyledir diyip sizi dolduruşa getirmiş. Bariz saçmalamış...sizde bu sebeplerden ayrildiysaniz eski erkek arkadaşınızın verilmiş sadakasi varmış derim kusura bakmayın. Anneniz bu evliliğin her yerinde olurdu zaten

Geleneklerin uyup uymaması kısmında bir şey diyemeyeceğim ama komuşuluk meselesi çok saçma annen yanlış düşünüyor. Ben komşuluk da misafirlik de sevmem, mahallemin de çoğu öyle. Herkesin kültürü isteği farklı, kimse annen gibi olmak zorunda değil ki.
Ama olan oldu bence artık kendi kararlarını kendin alabilmeye bak. Çok basit ve saçma sebepler bunlar yani birini hayatından çıkartmak için yeterli değil. Türkiyede bir sürü farklı farklı kültür var ve hepsinin iyi ya da kötü yönleri var bu bakış açısına göre annen seni hiç evlendirmeyecek.

Sizin kendi aklınız yok mu da annenizin aklıyla hareket ediyorsunuz. Ve hayatında tanımadığı cidden fikri olmadığı insanlara karşı önyargılı yorumuyla çocuğu bıraktıysanız. Çocuğun verilmiş sadakası varmış.

Yani artık ayrilmissiniz üzerinde fazla düşünmeye gerek yok.

Geçerli bir sebep mi demişsiniz bana göre değil herkes komşuluk yapmak zorunda değil. Komşuluk yapmıyor diye ilişki mi biter.

Sevgiliniz serseri olur kötü huyları olur,şiddete meyilli olur işi gücü olmaz,ailesinin kötü huyları olur o zaman anlarım ama bu durumda geçerli sebep değil.

Firsat kacirmissiniz. Guzel bir kulturu olur cerkes toplumunun. Ama uyusamazmissiniz, anneniz farkina varmadan iyilik yapmis size :)

Sen niye annenin ağzına bakıyorsun konu sahibesi, kendi beynin yok mu🙄

Evet, gayet saçma bir sebep çocuğun annesi babası neyse ne bana ne seviyorsam niye ayrılayım😶

Biten giden bir ilişki için çok düşünmeye gerek yok . Hayırlısı olsun deyin artık . Ama annenize yavaştan yavaştan bu benim hayatım , kararlarım vs demeye başlayın . Yazık olmuş oğlana . Erkek kardeşin var mı ?

Back
X