Hanimlar selam.. Hic uzatmadan konuyu yazmak istiyorum. Ben, eski bir sevgilimden annem yuzunden ayrilmistim. Istememisti annem. Istememe sebebi de bana gore sacmaydi aslinda. Oncelikle (bence) annemin tuhaf takintilari var bazi konularda.. Mesela bu eski sevgilimi, ailesi yuzunden istemedi. Cunku benim bu eski sevgilim ilkokuldan arkadasimdi ayni zamanda ve cocukken ayni mahallede oturuyorduk.. Eskiden oturdugumuz o mahallede cokca komsuluk vardi.. Birbirlerine gelir giderlerdi insanlar, en azindan bayramlarda seyranlarda.. Fakat eski sevgilimin ailesi, herkesin disinda kaliyordu.. Yani nerdeyse mahallede hic kimseyle iletisimleri yok gibiydi.. Kimseye zararlari olmayan ama kimseyle komsuluk arkadaslik falan da kurmayan, sadece yuz yuze gelirse selam veren kisilerdi.. Mahalleden cogu kisi onlari tanimazdi bile.. Neyse, biz eski sevgilimle yillar sonra sevgili olunca annem bunlari cok dert etti ve ayrilmam icin baski yapti.. Ne bicim ailesi var o cocugun, ne akar ne kokar dedikleri tarzdan, hic kimseyle mi iletisimi olmaz insanin, kesin bir problem var o ailede deyip durdu hep.. Oysa eski sevgilim gayet aktif biriydi hatta bir satranc kulubunun baskaniydi.. Ama annem, ailesini cok kafasina takti.. Bir de eski sevgilimin ailesi cerkesdi ve bilirsiniz bazi cerkesler eski kati adetlerini hala devam ettiriyorlar, eski sevgilimin ailesi de iste o tarz bir aileydi.. Annem de, kimseyle iletisimleri olmadigi icin gelenekler konusunda daha da kati olacaklarini ve gelinleri olacak kisiyi hukumdarliklari altina alip ezebileceklerini dusundu.. Uzun lafin kisasi, sizce bunlar istememek icin gecerli sebepler miydi? Gercekten bunu merak ediyorum, sadece bu konu nezdinde de degil, dogruyu yanlisi bilmek istiyorum.. Cunku insan bazi seylerin icinde olunca dogruyu goremiyor.. Burdaki uyeler cogunlukla farkli acilardan bakmamizi sagliyor.. Simdiden sagolun