Geçici bir süreçmi ?

Iyi geceler. ✋
Bir onceki konumda dogumdan sonra yaşadiklarimi bunaldigimi yazmiştimm.
Velhasil taşındık. 1 hafta oldu. Ilk iki gün yerleşmeyle geçti. 5 aylik bebegimle biz mi eşyalari yerleştirdik 5 aylik bebegim mi bize yerleştirdi bilmiyorum ama çoook zordu. 🙄 bir yer silmeyi 10 defa cocugun yanina giderek yapiyordum. Neyse ayrintilarla bogmayayim sizi.
Sonra annemlere geçtik. Resmen içim huzurla doldu. Ordan eve gitmek istemedim.
Yeni ev bana o kadar bogucu geldi ki anlatamam. Biran taşindigima pişman olmuşum gibi geldi.
Annemlere baya uzak kaldim. Şimdi dusunebiliyorum anca cunku bir hışımla çiktim kurtulayimda nasil olursa olsun diye.
Bebekle ilgileniyordu ben uyuyordum bazen 😔 hastaykende , cagirdigimda hemen geliyordu ( 5 dk var aramizda ) şimdi bebegimle tek basima kaldim tam istedigim gibi ama sanki hizli karar almisim gibi hissediyorum. Eşim durup durup sen kalabaliga alistin burada yapamayacaksin diyor.
Yapacam diyorum ama derken buna bende inanmiyorum. Geçici bir süreçmidir ? Ilk gelin gittigim evdede aynisi olmuştu. Kendimi çok guvensiz hissediyorum. Mesela bisey olacak ve ben kimseye ulasamayacagim gibi. Alişmişim baya annemin her cagirdigimda gelmesine. Bazen keske annem gelse dedigimde kapida bitmesine. Gecermi bunlar 😔
Gecer ama sen alışmaya çalışırsan gecer ben 6 yıldır evliyim hic komsum yok yanlzm oturdugm yerde alıştım

İnsan farklı ülkelere, farklı şehirlere alışıyor da siz de mutlaka alışırsınız. Her yeni duruma insan bir şüpheyle yaklaşabilir. Şimdi zorlansanız da bir süre sonra yoluna girecektir. Her durumun artısı eksisi var. Belki anneniz her gel dediğinizde gelemeyecek ama herkesten uzak kalıp kafanızı dinlediğiniz anlar da sizi rahatlatacak. Farklı açılardan bakarsan biraz daha rahatlatabilirsin kendini. Bebek bakımı zaten stresli, birde kendini acabalarla bunaltıp huzursuz etme derim. Zamana bırakmak en güzeli.

Bende aynı sekilde olmuştum. Kiradan çıkıp ev aldık halbuki ısınmam sevmem gerekirdi. Evi alırken çok beğenerek aldım ama taşındıktan sonra ev beni boğuyordu resmen. Mutfaktan salona geçerken bile eski evimi özlüyordum orda iken mutfak uzaktı salona burda yakın böyle ev mi olur diye. Kapılarını bile yabancı geldi sevemedim. Şimdi çok seviyorum evimi alıştım hemde çok alıştım

5 aydir çok rahata aliştigimdan da olabilir diye düsünüyorum. Eşime bisey demedim. Dersem ciddi sorunlarim oldugunu düşünecek tasinalim diye basinin etini yedim cünku umarim geçer
Niye tasinmak istedin bu kadr bnu dusun neydi kurtulmak istedgnse kurtuldun oyle dusun . Profile de yazmstm ama cvbni gormedim annen suan ne kdr mesafede cokmu uzak gel desen gelemezmi hafta 1 o gelse 1 de sen gtsen yeter nornaldir alisirsin bence

Annem dogmdan sonra 1 ay benle kaldi benekle ben ilgilendim cogu zaman ama diger isleri annem yapmisti genelde acayp korkmstm o gdnce nasl hem bebegmle ilgilenip yemek temizlk alsveris yapacagm bebegmi nasl yikayacagm vs vs diye cok ciddi korkmustum ama annem gitti bir bir yaptim herseymi ve yaptikca dha ozguvenim artti dha iyi hissettim brnce bu hayatta en guzeli Allah etmesin ama kimseye bagimli olmadan kendine yetebilmek annende esinde km olursa olsun isimi kendim halledebilmek bana dha cok mutluluk verir .

Yani ben burda annemlere on saat uzaktayım
Ablamda keza öyle
Çocuklarını yalnız büyüttüler ikiside berbat bı evde üstelik çünkü tayinleri Allah'ın dağına çıktı ücra köşelere .onlardan böyle şeyler duymadım .

Benimde kocam geceye gidiyor zaten ailemde çok uzağım ama mesela hiç öyle kimsem yok modunda değilim banane kimselerden . Kocan senden sen kocandan güç almalısın
Yarın çocuklarınız bile büyüyüp gidecek kocanizla yine başbaşa kalacaksinizz

Bu komşusuzluk olayı beni çok üzüyor:KK43: Bende 2 yıldır istanbuldayım kimsem yok
Kimse k8mseye güvenmiyor artik bence bizim sitede birbirine çoğu kişi selam bile vermiyor hep yaşımdan büyük teyzeler muhabbet etmek istiyor onlarlada kafam uyuşmuyor malesef ama alıştım yapicak bisey yok insan istiyor bi kahve içecek biri olmasını:(

Iyi geceler. ✋
Velhasil taşındık. 1 hafta oldu. Ilk iki gün yerleşmeyle geçti. 5 aylik bebegimle biz mi eşyalari yerleştirdik 5 aylik bebegim mi bize yerleştirdi bilmiyorum ama çoook zordu. 🙄 bir yer silmeyi 10 defa cocugun yanina giderek yapiyordum. Neyse ayrintilarla bogmayayim sizi.
Yeni ev bana o kadar bogucu geldi ki anlatamam. Biran taşindigima pişman olmuşum gibi geldi.
Annemlere baya uzak kaldim. Şimdi dusunebiliyorum anca cunku bir hışımla çiktim kurtulayimda nasil olursa olsun diye.
Bebekle ilgileniyordu ben uyuyordum bazen 😔 hastaykende , cagirdigimda hemen geliyordu ( 5 dk var aramizda ) şimdi bebegimle tek basima kaldim tam istedigim gibi ama sanki hizli karar almisim gibi hissediyorum. Eşim durup durup sen kalabaliga alistin burada yapamayacaksin diyor.
Yapacam diyorum ama derken buna bende inanmiyorum. Geçici bir süreçmidir ? Ilk gelin gittigim evdede aynisi olmuştu. Kendimi çok guvensiz hissediyorum. Mesela bisey olacak ve ben kimseye ulasamayacagim gibi. Alişmişim baya annemin her cagirdigimda gelmesine. Bazen keske annem gelse dedigimde kapida bitmesine. Gecermi bunlar 😔
Bence bunu ancak esinizle aşabilirsiniz... esinizin sevgisi ve sefkatiyle bu surec cok guzel asilir. Esler birbirinin antidepresanidir bosa denmemis :)

Iyi geceler. ✋
Bende 3-4 ay oluyo taşınalı eve alışamadım ısınamadım komşularımı evimi düzenimizi çok özlüyorum insan alışmaya çalışmayınca alışamıyor malesef 😌kendimi ot gibi hissediyorum kocaman evin içinde sadece temizliği düzeniyle akşam oluyo komşuluk da sıfır sosyal hayatımda sıfır.eşim yoğun çalışıyor. Sadece yiyerek mutlu oluyordum taşındığımdan beri 10 kilo aldım. Buhünde diyete başladım hooop bi mutsuzluk daha ama milyonlarca şükürler olsun halimize

Bende 3-4 ay oluyo taşınalı eve alışamadım ısınamadım komşularımı evimi düzenimizi çok özlüyorum insan alışmaya çalışmayınca alışamıyor malesef 😌kendimi ot gibi hissediyorum kocaman evin içinde sadece temizliği düzeniyle akşam oluyo komşuluk da sıfır sosyal hayatımda sıfır.eşim yoğun çalışıyor. Sadece yiyerek mutlu oluyordum taşındığımdan beri 10 kilo aldım. Buhünde diyete başladım hooop bi mutsuzluk daha ama milyonlarca şükürler olsun halimize

Bugun iyiydim aslinda sakinligi sevdigimden oglumla bol bol uyuduk. Tv acmakta pek huyum olmadigindan

Back
X