Eşim kısa süre önce işi bıraktı, kendisi de mühendis.
İstanbulda evimiz olmasına rağmen tası tarağı toplayıp yalnız yaşayan anneme geldik benim memlekete ama gelmemizdeki en büyük kıstas, eşimin de buna gönüllü olması. Yani o gönülden istemese asla olmazdı, bu açıdan eşinizi haksız buldum.
fakat bir durum var, eşim 12-13 yıllık mühendis ve bu yörede alanında çalışabileceği bir yer yok, sırf burada yaşamaya devam edebilmek için kargo kuryeliğinden beyaz eşya servisine kadar her yere başvurdu ama diploması ve mühendislik tecrübesi karşısına hep dezavantaj olarak çıktı. Yani tecrübeli bir beyaz yaka olarak mavi yaka iş bulmak düşünülen kadar kolay değil. Büyük ihtimalle şehir dışındaki işlere bakacak mecburen zira ufak işlere fazla kalifiye kaldığını birkaç işveren açık açık yüzüne söyledi.
eşinizin işsizlik maaşının asgari ücrete yakın olacağını tahmin ediyorum(sigortasının tam yattığını düşünerek söyledim bunu), kiranız o kadar yüksek olmasa bir süre daha şansınızı deneyin derdim ama birikmişiniz yoksa köy dışında çok fazla seçenek göremiyorum ben.
veya o işsizlik maaşı alıp evde bebekle ilgilenip bir taraftan iş bakarken siz de hemen asgari ücretli bir iş bulabilirseniz geliriniz kirayı kurtarabilir ama bu tabi ki max 6 aylık bir çözüm olur.