- 3 Haziran 2023
- 4.273
- 4.791
- 53
- 25
AminAllahtan zamaninda evlerini almislar diyorum bende. Insanin basini sokacak evi oldugunda maasiyla rahatca gecinebiliyor. Allah evlatlarimizin yardımcısı olsun

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AminAllahtan zamaninda evlerini almislar diyorum bende. Insanin basini sokacak evi oldugunda maasiyla rahatca gecinebiliyor. Allah evlatlarimizin yardımcısı olsun
Allah yardımcınız olsun.Benim babamda memlekete gitmek istiyor kiraya ben istemiyorum şuan oturduğumuz ev kira değil.Ankara'nin kuzeyinde en köşede 2+1 evler 7000 lira çok pahalı bizde tek maasiz.Ben iş buluyum bir sene çalışıp öyle gidelim diyorum babama.Tartisiyoruz.kiralar 10 bin oldu asgari ucret 11.400 napalim biz ev sahibine mi calisalim niye el atilmiyo. ev sahipleri isine gelmedi mi cikin diyor. bize çıkın dedi ev arıyorum 8000 olan evler kelepir evler... o bile cok fiyat olarak cadirda mi yasayalim biz. niye hukumet el atmiyor niye ne zaman düzelecek... pskolojim bitti. iki kucuk cocuk calisamiyorum esim calisiyor. ev sahibi tutturdu evi satacagim cikin diyor. Allah im mazot olmus 40 tl. market desen el yakiyor...
Aminartık insanların şükretmeyi bırakıp biraz gözünün mnüne bakması gerekiyor
Yol parası olurdu gerçekten sadece. Yani.artık bir şeyleri böyle detaylı anlatmaya da gerek yok ki. Ekmek 10tl bu her şeyi açıklıyor ama bizim nsanlarımız görmemekte ısrarcıBazilari halinden memnun herhalde. Ben babamdan aldigim yetim aylığı ve devlet bursu ile hic zorlanmadan üniversite egitimimi tamamladim. Bugun olsa ayni aylik ve burs ile sadece okulun yol parasini verebilirdim(baska sehire gidip geliyordum). Oyle bi durum var yani şu an
Çok doğru yazmışsınız yine eskilerin aldığı emekli maaşı iyiydi benim babam memur emek kişiydi üç çocuğunu ünv okutup ev alabilmişti. Özel sektördeki bizler 7000 gün çalışacazda emekli olabilecez ondada yaşı beklememiz lazım en az 58 ölmezsek bugunki durumda alacağımız para 7500 tl3+1 evlere 8-10 tane ranza atıyorlar orada kalıyorlar.
sadece erkeğin emekli olduğu çift derken mesela 70-80 yaşında olan eski emekliler zaten asgari ücretliden filan iyi para alıyor. onların evi de var genel olarak
asıl az para alanlar yeni emekliler onlar da çalışmaya devam ediyor zaten. ha onlar çalışamaz hale gelecek bi 10 sene sonra o zaman gör sen asıl rezilliği.
Çok haklısınız. Bu yoruma katılıyorum aylık evime 100k girmesine rağmen harcamalarıma dikkat ediyorum. Rızkını verir diyorlar vermiyor. Birde ülkeyi bu hale biz getirdik. Bunun en iyi örneği mayıs ayında görüldü. Gelen mülteciler de ekonomin özellikle kiraların artma sebebi. Ama insanlar böyle şikayet edip sonra bazı kişilere tapmaya devam ediyorlar. Özellikle maddi gücü olmayıp çocuk yapanlar. O yüzden üzülmüyorumvalla çocukları küçük, yeni yapmış
bu kira sorunu bu ay çıkmadı son 2 senedir var ve daha da çoğalacak...
ben yapmasın filan demiyorum demek de haddime değil zaten
sadece kirada oturup, tek maaşlı olup 2 çocuk yapanın yürek yemiş olduğunu düşünüyorum
biz tek maaşla 2 çocuk büyütüp kira verilebilecek bir ülke değiliz.
son 2-3 senedir değiliz. bundan sonra hiç olmayacağız.
ha köyüne gider ninesinin evinde oturur bağ bahçe yapar tavuk inek besler
kayınbabasının 3+1 evinde çocuklarıyla birlik oturur
annesinin evinin altına tşaınır çocukları ona bırakır kendi işe girer
bilemem yani bence bu yürek yemektir, size göre insanların çocuk yapma hakkıdır.
Hayır efendim çok saçma! O çocuklar niye iyi şartlar altında büyümesin? Niye istediği oyuncaklar alınmasın, yine milletin verdiği eski şeyleri giysinler?? Niye güzel okullarda okumasınlar? Niye canlarının çektiği yiyecekleri yemesinler ?Aman ne alaka sizde. Şimdi insanlar evlenince dur bakalım ekonomi nasıl olacak diye çocuk mu yapmasın. Bence iki çocuk çok aşırı değil eşiyle sorunları yoksa
İnşallah bulursunuz iş belki yardımcı olan biri çıkarAllah askina bu mu tavsiyen napam gidem kv kp le durup huzurum daha mi. kötü olsun. kiram su an 3000 di çıkın dedi asgari ucretten biraz fazla aliyor ama. kiralar 8000 esas simdi bittik iste benim calismam gerek ama oda su an icin zor.... evde is arayacağım bulursam
Siz ağustos ayında "Ülkeyi terk edenler teker teker geri dönecekler. Altın Çağ'a az kaldı." demiştiniz, Altın Çağ dediğiniz bu muydu?Bugünleri de arayacaksınız.
Bu konularda bir şey yazmamaya karar vermiştim ama dayanamadım yine. En azından finalden bahsetmeyeyim.
Allahim kafayi yicem birde ev sahipleri geliyor ustumuze.