• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçim derdine dustuk niye el atan yok niyeeeee

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valla çocukları küçük, yeni yapmış
bu kira sorunu bu ay çıkmadı son 2 senedir var ve daha da çoğalacak...

ben yapmasın filan demiyorum demek de haddime değil zaten
sadece kirada oturup, tek maaşlı olup 2 çocuk yapanın yürek yemiş olduğunu düşünüyorum

biz tek maaşla 2 çocuk büyütüp kira verilebilecek bir ülke değiliz.
son 2-3 senedir değiliz. bundan sonra hiç olmayacağız.

ha köyüne gider ninesinin evinde oturur bağ bahçe yapar tavuk inek besler
kayınbabasının 3+1 evinde çocuklarıyla birlik oturur
annesinin evinin altına tşaınır çocukları ona bırakır kendi işe girer

bilemem yani bence bu yürek yemektir, size göre insanların çocuk yapma hakkıdır.
kucuk derken 6 ve 3.5 yaşında her neyse simdi bunumu tartisalim uzgunum üzgünüz...

Yalnız ben şimdi için yorum yapmadım. Genel olarak 5 6 yaşlarında çocuğu olanlar naapsın. Ben zavallı halka yüklenilmesindem yoruldum.

ben yarin gidem de çadır alam da parkin oraya kuram... gerci cadir kac para acaba😜 ayyy aglancak halime tobe tobe

kucuk derken 6 ve 3.5 yaşında her neyse simdi bunumu tartisalim uzgunum üzgünüz...
çocuklarınız küçük değil bu durumda biri okul diğeri kreş çağında. pekala çalışabilirsiniz.

valla üzgün olmakla karın doyuyorsa da sabaha kadar üzülelim hep beraber.

ben ülke dışında görevliyken göreve gönderen kurumum lojmandan çıkarttı beni :D apar topar geldim eşya topladım, geri döndüm,
daha 1 hafta önce ülkeye gelip ev tuttum kira + aidatım 1.5 asgari ücret yapıyor çünkü bulunduğum yerde daha uygun ev yok. var da 40-50 m2 ve ben çoğu zaman evden çalışıyorum çalışma odası istedim.

bunun böyle olacağını biliyordum bekliyordum da lojmanları -çünkü kurumda müdür değişikliği oldu- kendi akrabasına eşine dostuna vereceğini öngürüyordum. öyle de oldu.

ha ben ülkeye dönene kadar bari dururlar diyordum onu bile yapmadılar....

yapcak bir şey yok. ülke bu. biraz öngörülü olmak lazım.

çocuklarınız küçük değil bu durumda biri okul diğeri kreş çağında. pekala çalışabilirsiniz.

valla üzgün olmakla karın doyuyorsa da sabaha kadar üzülelim hep beraber.

ben ülke dışında görevliyken göreve gönderen kurumum lojmandan çıkarttı beni :KK70: apar topar geldim eşya topladım, geri döndüm,
daha 1 hafta önce ülkeye gelip ev tuttum kira + aidatım 1.5 asgari ücret yapıyor çünkü bulunduğum yerde daha uygun ev yok. var da 40-50 m2 ve ben çoğu zaman evden çalışıyorum çalışma odası istedim.

bunun böyle olacağını biliyordum bekliyordum da lojmanları -çünkü kurumda müdür değişikliği oldu- kendi akrabasına eşine dostuna vereceğini öngürüyordum. öyle de oldu.

ha ben ülkeye dönene kadar bari dururlar diyordum onu bile yapmadılar....

yapcak bir şey yok. ülke bu. biraz öngörülü olmak lazım.
1.sinifa giden okkuldan 2 buçukta cikiyor kim alacak... digeri icinde kres fiyatlarindan da haberin var mi peki... yoksa niye calismayacagim ben.

Zengin zenginleşecek, fakir fakirleşecek. Yaşlı amcalar ve teyzeler ise, geçmişte biz neler gördük diyerek, biz gençleri de kendi kaderlerine mahkum edecekler.

Bazıları da "dünyada da kriz var." argümanıyla insanların sinirleri ile oynayacak.

Ama görünen o ki, biz bir süre daha bu krizden çıkamayacağız ve durumu kabulleneceğiz.

kiralar 10 bin oldu asgari ucret 11.400 napalim biz ev sahibine mi calisalim niye el atilmiyo. ev sahipleri isine gelmedi mi cikin diyor. bize çıkın dedi ev arıyorum 8000 olan evler kelepir evler... o bile cok fiyat olarak cadirda mi yasayalim biz. niye hukumet el atmiyor niye ne zaman düzelecek... pskolojim bitti. iki kucuk cocuk calisamiyorum esim calisiyor. ev sahibi tutturdu evi satacagim cikin diyor. Allah im mazot olmus 40 tl. market desen el yakiyor...

Çok zor Allah yardımcınız olsun insanlar çocukları bırakıyor anneye falan mecburen tek maaşla geçim çok zor imkansız. İnsanlar çocuk bile düşünemiyor. Kiralara ve zamlara kimsenin çözümü yok bu ne iğrenç bir durum yaa.. Herkes çıkarcı herkes daha para delisi olmuş. İçim çok kararıyor bu çağa.
Bu gidişle nüfus Türkler olarak azalacak diğerleri üreyecek sadece umursamıyolar da. Bu çok hüzünlü.

kiralar 10 bin oldu asgari ucret 11.400 napalim biz ev sahibine mi calisalim niye el atilmiyo. ev sahipleri isine gelmedi mi cikin diyor. bize çıkın dedi ev arıyorum 8000 olan evler kelepir evler... o bile cok fiyat olarak cadirda mi yasayalim biz. niye hukumet el atmiyor niye ne zaman düzelecek... pskolojim bitti. iki kucuk cocuk calisamiyorum esim calisiyor. ev sahibi tutturdu evi satacagim cikin diyor. Allah im mazot olmus 40 tl. market desen el yakiyor...
millet nasıl sokaklara düşmüyor ben de şaşıp kalıyorum valla.

Cikmayin. Ev sahibinin istegini yapmak zorunda degilsiniz ki. Dava mi aciyor napiyorsa yapsin. %100 hakli olsa bile en az 2 sene surer. Kulaginizin ustune yatin. Artisi da %25 yapin yollayin. Laga luga ederse banane secimde iktidari secmeseydiniz kanun var nizam var deyin.

İşte onu diyorum şimdi önceden çocuğu olanlar napalım yani kapının önüne mi koyalım bir anda ipler koptu. Aslında bir anda kopmadı da öyle oldu diyelim. Maalesef zaten biz 2 kişi birde bir buçuk yaşında oğlum sadece mutfak masrafı 5 6 bin tutuyor
Çocukla 5 6 bin mutfak masrafı yine hesaplıymış . Bir markete gidiyosun ekmek su falan gibi üç beş parça bişe alsan 200 lira bırakıp çıkıyorsun zaten 😕

Çünkü bizim milletimiz cok cabuk sindiriyor elin adamı 10cent zam gelsin ortalıgı yıkıyor..
Yoo gerçekten.mesela kimsesi olmayan ve asgari ücret alan kişi hiç yok mu şimdi koca ülkede.eee adam ev tutamaz.ya da sadece erkeğin emekli olduğu bir yaşlı çift.koskoca ülkede bunlar yok mu? Eee nerede kalıyor bu millet ?

Şu çalışma kısmına katılıyorum normalde ama devlet anaokulu sabah 9 öğlen 12
Yine aynı şekilde ilkokul sabahtan öğlene kadar
İnsanlar nasıl çalışacak böyle olursa devlet tam gün yapmalı şu okulları sabah 8 akşam 5 olmalı istisnasız.
Babanne anneanne yok mu hiç destek olan biri

1.sinifa giden okkuldan 2 buçukta cikiyor kim alacak... digeri icinde kres fiyatlarindan da haberin var mi peki... yoksa niye calismayacagim ben.
hanımefendi
hangi şehirdesiniz hangi mahalledesiniz kreş fiyatı heryerde değişen bir gider...ama merak etmeyin uzayda yaşamıyorum, yeğenim 3 senedir kreşe gidiyor mesela. ki kayınvalidesi de evde olup çocuk bakıyor olmasına rağmen biri kreşte.

etrafımda çift maaşlı bir çok insan da çocuk yapmıyor. çünkü nasıl bakacaklarını kestiremiyorlar. ya da önce ev alıp anca ondan sonra çocuk yapıyorlar.

öyle bir konusuyorsunuz ki!

siz çocukları yaparken kreşin ücretli olduğunu okulların tam gün olmadığını, bakıcının parasıyla çalışan bir eleman olduğunu bilmiyor muydunuz gerçekten?

yani deseniz ki eşim galericiydi, müetahhitti vs. idi battı hadi diyecem tamam normal kadının birden güüüm diye standartları değişmiş, adapte olamamış. zordur Allah kimseye yaşatmasın.

ama sizin şartlarınız belli

kiraların günden güne böyle olacağını, ev sahibiyle kiracıların gırtlak gırtlağa geleceğini, 2-3 senedir herkesler konuşuyor...sağır sultan bile duydu. siz ülkeden sorunlardan azade misiniz?

yani hani ülke olarak battık batıyoruz derken ne kast edildiğini düşüyordunuz ki?

Yoo gerçekten.mesela kimsesi olmayan ve asgari ücret alan kişi hiç yok mu şimdi koca ülkede mesela.eee adam ev tutamaz.ya da sadece erkeğin emekli olduğu bir yaşlı çift.koskoca ülkede bunlar yok mu? Eee nerede kalıyor bu millet ?
bende bunu merak ediyorum emekli. maas 7 bin 8 binmis... eee nasil geciyorlar kiraysa ev. ki böyle olan çok. o yasta calismakta zor

Şu çalışma kısmına katılıyorum normalde ama devlet anaokulu sabah 9 öğlen 12
Yine aynı şekilde ilkokul sabahtan öğlene kadar
İnsanlar nasıl çalışacak böyle olursa devlet tam gün yapmalı şu okulları sabah 8 akşam 5 olmalı istisnasız.
Babanne anneanne yok mu hiç destek olan biri
kendilerine hayirlari yok desem... cocuk birakilmaz hele kucuk olan..

Yoo gerçekten.mesela kimsesi olmayan ve asgari ücret alan kişi hiç yok mu şimdi koca ülkede mesela.eee adam ev tutamaz.ya da sadece erkeğin emekli olduğu bir yaşlı çift.koskoca ülkede bunlar yok mu? Eee nerede kalıyor bu millet ?
3+1 evlere 8-10 tane ranza atıyorlar orada kalıyorlar.

sadece erkeğin emekli olduğu çift derken mesela 70-80 yaşında olan eski emekliler zaten asgari ücretliden filan iyi para alıyor. onların evi de var genel olarak

asıl az para alanlar yeni emekliler onlar da çalışmaya devam ediyor zaten. ha onlar çalışamaz hale gelecek bi 10 sene sonra o zaman gör sen asıl rezilliği.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X