- 26 Temmuz 2016
- 2.426
- 3.038
- 133
- Konu Sahibi KahveNutella
-
Allaha şükür iyi bir yerde maaşlı çalışıyor yani geliri sabit ama o da ailesiyle yaptığı borçları ödüyor şu an bildiğim bir birikimi yok.Ben yeni yeni başladım birikime,o da ailemden aldığım para yani ne kadar olacaksa artıkNiye sorun olsun ki siz anlayışlı olduktan sonra
Eşyalar nisanlinin istediği ücret tutarında secilir sonra begenmezseniz değiştirilir nolcak
Senin aile çeyiz bulaşık makinesi fln
Gelinlik kına elbisesi vs özel seyleride ailen yada nisanlin alır bitti gitti. Benceee yani
Ama siz istemiyorsunuz
O zaman geliri ne kadar nisanlinin
Birikim varmiymis
Rezillik vallahi rezillik hiç sormayın yaOnlar abartma versiyon
Onun diğer bir okunuşu "sırf aileleri borca sokmak" veya "flaş flaş flaş milyarder aileler dünür oldu" oluyor sanırım :) cevabınız için teşekkürler
Nasıl ferahladım yazdıklarınızı okuyunca anlatamam çok teşekkürler.Tam da hayalimiz öyle işte yani temel ihtiyaçlar sağlam olsun,gösteriş olmasın,millet ne der diye harcama yapılmasın.Umarım bizim de (tüm isteyenlerin de) sizin gibi düzeni,yuvası olur.Tekrar teşekkürlerBorcsuz evlendim ve ne benim ne eşimin ailesini ise katmadık. Evlenmeden önce 1 sene boyunca eşimle birikim yaptık. Millete gösteriş olacak şeylerden uzak durduk. Uygun fiyatlı ama kaliteli ürünlere yöneldik. Herşey tam takım olsun demedik. Bütçemize uygun elimizden ne geliyorsa ona razı olduk. 5 sene içinde hem ev hem araba aldık evimizi de istediğimiz gibi dosedik. Önemli olan nasıl birikim yapacağını bilmek. Bu arada ikimiz de öğretmeniz. Öyle ahım şahım bir gelirimiz de yok.
Güle güle oturun öncelikle :) Ben de öyle diyordum,bazı şeylerin kalitesi mühim kalanları zamanla yaparız filan.Ama müstakbel eşim öyle düşünmüyor "yaparız her şeyi olur illa ki o olmadan olmaz bu olmadan olmaz kızım senin neyin eksik" diyorsanırım kendine sorumluluk olarak görüyor bunları. bir de bizim aile ilişkilerimiz iki taraftan da çok sıkı.Ben hayırlı olsuna oturmaya gelip halısız koltuk takımsız bir ev gören akrabaları hayal edemiyorum bile.Yanlış anlamayın millet ne der diye değil aileler öyle zamanla tamamlamamıza gözyummaz yani normal karşılamaz,illa destek olup tamamlamak ister.
Çok sağolun cevabınız için
Biz borçsuz olarak evlendik. Ailelirimiz de milyarder degil düşünceli insanlar. Ayrıca biz yardım talep etmedik kendileri kosturdular. Yakın akraba altın takacaklarina ortaklaşa beyaz eşyalari aldılar. Aileler de bütçeleri dahilinde mobilyaları aldılar. Düğünümü de gorumcemin evinin bahçesinde yaptık. Stüdyoya da gitmedik. Fotoğraf kendimiz çektik Nisan yapmadık. Sözü ev içinde aile arasında kestik vs.Onun diğer bir okunuşu "sırf aileleri borca sokmak" veya "flaş flaş flaş milyarder aileler dünür oldu" oluyor sanırım :) cevabınız için teşekkürler
Kimseye takılmazsaniz olur. Bir şey alacağım zaman su 3 soruyu sorarımNasıl ferahladım yazdıklarınızı okuyunca anlatamam çok teşekkürler.Tam da hayalimiz öyle işte yani temel ihtiyaçlar sağlam olsun,gösteriş olmasın,millet ne der diye harcama yapılmasın.Umarım bizim de (tüm isteyenlerin de) sizin gibi düzeni,yuvası olur.Tekrar teşekkürler
Allaha şükür iyi bir yerde maaşlı çalışıyor yani geliri sabit ama o da ailesiyle yaptığı borçları ödüyor şu an bildiğim bir birikimi yok.Ben yeni yeni başladım birikime,o da ailemden aldığım para yani ne kadar olacaksa artık
Haklısınız biz "kendimiz yapalım kendimiz başaralım" konusunda biraz ısrarcıyız galiba :) inşallah dediğiniz gibi hallolur,sırf kendime değil herkese duacıyım
Ya ne kadar güzelmiş güle güle oturun bu arada maşallah :) herhalde biz de yok kendimiz yapacağız desek de aile yardıma koşturacak haklısınız.En çok da gösterişe çarçur etmediğimiz parayla gezme,eğlenme,YAŞAMA kısmı mutlu ediyor beni düşündükçe :) çok teşekkürler cevabınız içinBiz borçsuz olarak evlendik. Ailelirimiz de milyarder degil düşünceli insanlar. Ayrıca biz yardım talep etmedik kendileri kosturdular. Yakın akraba altın takacaklarina ortaklaşa beyaz eşyalari aldılar. Aileler de bütçeleri dahilinde mobilyaları aldılar. Düğünümü de gorumcemin evinin bahçesinde yaptık. Stüdyoya da gitmedik. Fotoğraf kendimiz çektik Nisan yapmadık. Sözü ev içinde aile arasında kestik vs.
Çok sade bi evlenme ve ev duzme oldu. Ama yapamadigim hicbirsey içimde kalmadı. Sasali törenle milleti eglendirip borç odeyecegime borca vereceğim parayla evlendikten sonra eşimle gezdik.
EvlendiğiM gün 1 tl bile borcum yoktu.
Rica ederim. 4 yıllık evliyim ben. Parami biriktirip sonra esyalarimin hepsini istediğim gibi değiştirdim. Geç oldu güç olmadı :) ve milleti eglendirecegim parayla tatlı tatlı cicim ayı hatıraları birktirdim :)Ya ne kadar güzelmiş güle güle oturun bu arada maşallah :) herhalde biz de yok kendimiz yapacağız desek de aile yardıma koşturacak haklısınız.En çok da gösterişe çarçur etmediğimiz parayla gezme,eğlenme,YAŞAMA kısmı mutlu ediyor beni düşündükçe :) çok teşekkürler cevabınız için
Darısı biz ve her isteyenin başınaBenim arkadaş evlendi eşinin ailesi moda life tan almışlar mobilyayı
Beyaz Eşya iyisinden kız ailesi ortak alınmış
çok takı istemedi eşim eli bollasinca alır dedi
Uygun bir de salon tuttular
Kendi aileside ceyiz fln yaptı
Bi tek bilezik lerini eşi yaptı.
Cok mutlular :)
Ama önemli bir nokta var aileler teklif etmeli biz soylesek ederler demissiniz demek ki pek niyetleri yok
Çok şükür 0 borçla evlendik ve ailelerimiz milyarder değil ne eşimin ne benim herşeyi eşim kendi birikimiyle yaptı ailesinin bir çöpünü görmedim kaldiki benim ailemden de görmedim bişey ama böylesi en güzeli oldu kimse aldığımız yaptığımız hiç birşey de söz hakkı olamadıOnun diğer bir okunuşu "sırf aileleri borca sokmak" veya "flaş flaş flaş milyarder aileler dünür oldu" oluyor sanırım :) cevabınız için teşekkürler
İyi geceler kızlar,bu saatte takıldı kafama buradaki evli nüfus biraz içime ferahlık verir diye düşündüm.
Derdim güncel değil aslında herkes için her daim devam eden ve gelecekte de herkesin karşılaşabileceği bir dert. Erkek arkadaşımla 2 yıl sonra evlilik yoluna girmeyi planlıyoruz kısmetse.O çalışıyor ben henüz eğitimimi sürdürüyorum.
Onun aksine ben şimdiye kadar ne dişedokunur bir birikim yaptım ne de bir borca girdim.
Sorum şu: evlenmişler veya evlilik hazırlığında olanlar, evdi,eşyaydı,düğün masrafıydı bunları nasıl yaptınız?Bir yandan da ocakta aş kaynayacak sonuçta ikimizin de maaşı olsa bile tüm para evlilik hazırlığına ayrılmayacak.Benim gözümde çok büyüyor bir kırık iğne bile edinemeyecekmişiz gibi bunalıyorum düşündükçe.Bir yandan her şeyin en dandiği bile çok pahalı görünüyor gözüme; bir yandan da diyorum ki herkesin kıyıda biriktirdiği altınları yok herkesin borcu olabilir sonuçta.
Ailelere de mümkün olduğunca yüklenmek istemiyoruz, ben de işe girebilirsem çoğu şeyi kendimiz yapalım diye umuyorum.
Uzun lafımın kısası,tecrübelerinizi biraz yazarsanız içim çok rahatlayacak.Şimdiden teşekkürler sevgiler :)
İyi geceler kızlar,bu saatte takıldı kafama buradaki evli nüfus biraz içime ferahlık verir diye düşündüm.
Derdim güncel değil aslında herkes için her daim devam eden ve gelecekte de herkesin karşılaşabileceği bir dert. Erkek arkadaşımla 2 yıl sonra evlilik yoluna girmeyi planlıyoruz kısmetse.O çalışıyor ben henüz eğitimimi sürdürüyorum.
Onun aksine ben şimdiye kadar ne dişedokunur bir birikim yaptım ne de bir borca girdim.
Sorum şu: evlenmişler veya evlilik hazırlığında olanlar, evdi,eşyaydı,düğün masrafıydı bunları nasıl yaptınız?Bir yandan da ocakta aş kaynayacak sonuçta ikimizin de maaşı olsa bile tüm para evlilik hazırlığına ayrılmayacak.Benim gözümde çok büyüyor bir kırık iğne bile edinemeyecekmişiz gibi bunalıyorum düşündükçe.Bir yandan her şeyin en dandiği bile çok pahalı görünüyor gözüme; bir yandan da diyorum ki herkesin kıyıda biriktirdiği altınları yok herkesin borcu olabilir sonuçta.
Ailelere de mümkün olduğunca yüklenmek istemiyoruz, ben de işe girebilirsem çoğu şeyi kendimiz yapalım diye umuyorum.
Uzun lafımın kısası,tecrübelerinizi biraz yazarsanız içim çok rahatlayacak.Şimdiden teşekkürler sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?