Geçim sıkıntımız da mı benim suçum

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba hanımlar,eski konularımdan bilen bilir; eşim iş değişikliğine gitti ve yepyeni bir işe başladı. 3 hafta oldu..Alarm satış işinde tanıdık vasıtasıyla ele geçen fırsatı değerlendirelim dedik kendisini geliştirmesi açısından çok hevesliydi dışardan liseyi de bitirme fikri benim aklıma çok yatmıştı.Gel gelelim bir tane bile satışı yok ,çevresindekiler kuru kalabalık kimseye birkendi ailesi de dail satış yapamadı.Evde beş kuruş kalmadı,faturalar birikti,eşim çok geç saatler de geliyor,koşuşturuyor bu iş için bu işte yapanların ortak görüşü 2 ay sağlam lazım ki çevre edinebilsin.Neyse kaç gündür bende surat asık geldiğinde konuşmak içimden bile gelmiyor.Çocuğun bir sürü ihtiyacı var evin ihtiyacı yüklen kredi kartına sabah artık dayanamadım patladım hiç sormuyorsun dimi evde ne var ne yok tuz bile kalmadı tuzsuz yaptım yemeği,ekmek yok v.s,faturalar gelmiş her şeyi mokoko düşünsün dedim''Bu da sesini yükselterekten hep kendi düşüncelerine inanıyorsun dimi?Ben aylak aylak mı dolaşıyorum diyor. Ben görmüyormuyum v.s gider ayak konuşuyor benim umrumda değil sanıyorsun hep dedi.Al dedi adam gibi iş beni soktun demez mi evet ben destekledim ama sanki bununda suçlusu benmişim gibi üzerime yıktı... Herşey, bütün sorumluluk üzerimdeymiş gibi geliyor kızlar ya evet çalışıyor aylaklık etmiyor çırpınıyor eşim ama o faturalar ödenmesi,çocuğun ihtiyaçları sanki hem karı hem kocayım ne bilim çok mu üzerine geliyorum nasıl bir ders vermeliyim çekim anamın evine mi gitsem otobüs param bile yok bugün çok düşündüm gideyim diye ordada duvarlar geliyor üstüme ne konuşayım ne yapayım bir akıl verin bilmiyorum

Niye çekip gideceksiniz?Eşinize destek olmuşsunuz,yeni bir iş sonuçta riskleri de göze almış olmanız gerekirdi.Bu saatten sonra;eşinize destek olmaya çalışın,çalışabilirsiniz yada evde bir şeyler yapıp satarak olabilir.İşleriniz düzelene kadar en yakınlarınızdan maddi anlamda destek alsanız nasıl olur?Bu durum eşinizinde hoşuna gitmediği belli,ortak bir karar alın ama çok da üstüne gitmeden.

cok afedersin bu zamana kadar hic birikim yapmadiniz mi
kiyida kösede bankada vs paraniz yok mu hic?

esiniz o isi birakmak icin ne bekliyor
simdiye kadar ne is yaptiysa onu yapsin yine
düzenli para girsin eve
yazik cocuk var o evde

Merhaba hanımlar,eski konularımdan bilen bilir; eşim iş değişikliğine gitti ve yepyeni bir işe başladı. 3 hafta oldu..Alarm satış işinde tanıdık vasıtasıyla ele geçen fırsatı değerlendirelim dedik kendisini geliştirmesi açısından çok hevesliydi dışardan liseyi de bitirme fikri benim aklıma çok yatmıştı.Gel gelelim bir tane bile satışı yok ,çevresindekiler kuru kalabalık kimseye birkendi ailesi de dail satış yapamadı.Evde beş kuruş kalmadı,faturalar birikti,eşim çok geç saatler de geliyor,koşuşturuyor bu iş için bu işte yapanların ortak görüşü 2 ay sağlam lazım ki çevre edinebilsin.Neyse kaç gündür bende surat asık geldiğinde konuşmak içimden bile gelmiyor.Çocuğun bir sürü ihtiyacı var evin ihtiyacı yüklen kredi kartına sabah artık dayanamadım patladım hiç sormuyorsun dimi evde ne var ne yok tuz bile kalmadı tuzsuz yaptım yemeği,ekmek yok v.s,faturalar gelmiş her şeyi mokoko düşünsün dedim''Bu da sesini yükselterekten hep kendi düşüncelerine inanıyorsun dimi?Ben aylak aylak mı dolaşıyorum diyor. Ben görmüyormuyum v.s gider ayak konuşuyor benim umrumda değil sanıyorsun hep dedi.Al dedi adam gibi iş beni soktun demez mi evet ben destekledim ama sanki bununda suçlusu benmişim gibi üzerime yıktı... Herşey, bütün sorumluluk üzerimdeymiş gibi geliyor kızlar ya evet çalışıyor aylaklık etmiyor çırpınıyor eşim ama o faturalar ödenmesi,çocuğun ihtiyaçları sanki hem karı hem kocayım ne bilim çok mu üzerine geliyorum nasıl bir ders vermeliyim çekim anamın evine mi gitsem otobüs param bile yok bugün çok düşündüm gideyim diye ordada duvarlar geliyor üstüme ne konuşayım ne yapayım bir akıl verin bilmiyorum

niye ders vericekmişsin ben onu anlamadım.
eşini zor durumda bırakıp gitmek kolay değilmi?
adam çabalıyor daha ne yapsın, gitsin bankamı soysun? dilençilikmi etsin?

iyide bu tür sıkıntılar her evde yaşanabilir...
biraz sabırlı davransaydınız keşke adam zaten boş gezmiyormuş...
ona bu şekilde patlayarak eşini rencide ettiğini düşünüyorum...
bu tür davranışla dan dolayı herkes anasının evine gitseydi evli insan kalmazdı ortada..
kusura bakmayın bu benim düşüncem:44:
allah yardımcınız olsun

Niye çekip gideceksiniz?Eşinize destek olmuşsunuz,yeni bir iş sonuçta riskleri de göze almış olmanız gerekirdi.Bu saatten sonra;eşinize destek olmaya çalışın,çalışabilirsiniz yada evde bir şeyler yapıp satarak olabilir.İşleriniz düzelene kadar en yakınlarınızdan maddi anlamda destek alsanız nasıl olur?Bu durum eşinizinde hoşuna gitmediği belli,ortak bir karar alın ama çok da üstüne gitmeden.

bebegıme bakan olsa,kımse bakmıyor calısamıyorum o yuzden esımın aılesı destek vermıyor benımkılere zaten yukuz kıradakı bır evlerınde oturuyoruz annemın ama bır turlu cıkamadık allah sonumuzu hayır etsın

bebegıme bakan olsa,kımse bakmıyor calısamıyorum o yuzden esımın aılesı destek vermıyor benımkılere zaten yukuz kıradakı bır evlerınde oturuyoruz annemın ama bır turlu cıkamadık allah sonumuzu hayır etsın

ee madem geçim sıkıntınız var, eşinin doğru düzgün bi kazancı yok ne diye çocuk yapıyorsunuz. yazık değilmi o çocuğa şimdi?

eşiniz aileniz için bir risk almış belki daha çok kazanmak istemiş bir adım atmış ama önemli olan çalışıyor çabalıyor ilk zamanlar biraz sıkıntılı olabilir tabi böyle durumlarda daha planlı davranmak gerekiyor bence sizin eşinize destek olmanız bir şekilde moralini yüksek tutmanız lazım yaptığı iş satış moral ve enerji satış için çok önemlidir, siz ona güvendiğinizi gösterin elinizden geleni bir şekilde yapın ama kocanıza destek olun, iyi günde kötü günde yanyana olmak, sıkıntıları beraber atlatmak önemli bunlar evliliğinizi ve ilişkinizi ileriye taşıyacaktır

Son düzenleme:
iyide bu tür sıkıntılar her evde yaşanabilir...
biraz sabırlı davransaydınız keşke adam zaten boş gezmiyormuş...
ona bu şekilde patlayarak eşini rencide ettiğini düşünüyorum...
bu tür davranışla dan dolayı herkes anasının evine gitseydi evli insan kalmazdı ortada..
kusura bakmayın bu benim düşüncem:44:
allah yardımcınız olsun

Evet ama tutamadım kendımı caresızlık,hersey yaptırıyor sınırlerım altust artık.

Evet ama tutamadım kendımı caresızlık,hersey yaptırıyor sınırlerım altust artık.

onunda aynı şekilde sinirleri altüst olmuştur emin ol bundan
hani ilgilenmeseydi, çalışmasaydı, kıvırsaydı, yada kazansaydı kumar oynasaydı karılarla kızlarla yeseydi tamam ama adam çabalıyor sende biraz anlayışlı davran

yeni iş risk demektir, geride az biraz paranız olsaydı daha rahat geçerdi belki bu süreç, ama annemin evine gideyim ders vereyim falan nasıl laflar, emin ol eşinde düşünüyodur faturaları falan

Hayır ders verme olayını anlamadım ben.
Neden ders vereceksin ki ...
Adamcağız çabalıyor didiniyor.
Onun yanında olmak yerine köstek olup ananın evine gideceksen sen bilirsin daha ne diyeyim.

ee madem geçim sıkıntınız var, eşinin doğru düzgün bi kazancı yok ne diye çocuk yapıyorsunuz. yazık değilmi o çocuğa şimdi?

ayni seyi bende düsündüm ama benim düsüncem daha kati
yani evlenecegin adam bir ev bile kiralayamiyorsa demekki sartlar henüz evlilik icin uygun degil
ayni sey kadin icinde gecerli calismasi bakimindan
yani sartlar evlilik icin uygun degilken birde ailenin kiradaki evinden oturmak ne derece dogru
evlenmek icin acele etmemek lazim
para biriktirmek guzel saglam bir is ve kimseye yük olmadan yasamak
en güzeli budur

burda üstüste yapilan bir sürü yanlis var
durumlar böyleyken hemde bir cocuk
ccouk rizkiyla dogar diye bir düsünce var ya

Son düzenleme:
Neden hemen ders versem geliyor aklınıza.

Bebeğiniz varmış sonuçta siz bir ailesinind değilmi.

Adam da bunalmış zaten birde üstüne gidiyorsun yapma bunu anne olmak kadın olmak zor.

Her cefaya sus demiyorum ama durum bu kocan çocuğun var al kocanı konuş usuluca adam evden kaçar, bunaltma oda görüyor evine 5 kurşu getiremedğini.
Biraz sabret zor ama yetinmeye çalışmalısın

Allah tamam der verir

Allah bekle der çok verir

Allah sabret der her kapıyı açar

niye böyle birşey düşünüyorsunuz ki
hiç olmazsa eşiniz çabalıyor.
benim eşimde işsiz 4/5 aydır işten çıkmasını isteyen bendim.
halen bir iş beğenip başlamıyor mesela. iyi bir iş bulana kadar hiç olmazsa gidip bir yerde çalışsa 3 kuruş alsa diye düşünüyorum inanın.
elinizde avucunuzda birşey olmadığı için birbirinizden çıkarıyorsunuz acınızı başka bir açıklması olduğunu sanmıyorum. akşama skince güzelce konuşun ve birbirinize destek olmaya devam edin

eşinizin asıl mesleği nedir.

anladığım kadarıyla şu an eşiniz satış görevlisi,maaş+ artı prim usulü bir işte çalışıyor.satış elamanı olmak için üniversite,yada lise mezunu olmasına gerek yok eşinizin.diksiyonu düzgün,kılık kıyafeti düzgün olsun ha tabii en önemliside ağzı iyi laf yapan birinin olması gerekiyor.

ben diğer konunuzu okuduğumda aklıma gelen şeyler eşinizin tecrübesiydi.eğer gerçekten ağzı iyi laf yapıp,müşteriyi etkileyebilecek birisiyse biraz daha sabredin derim ben,eğer eşinizde o potansiyel yoksa bu bi kaç ayla daha bekleyerek olacak bi iş deil.

eşinizede bağırıp çağırmayın.oda sizin kadar parasızlığa üzülüyordur.heleki bu zor zamanda bırakıp gitmek gibi bir hata yapmayın.:20:

eşiniz aileniz için bir risk almış belki daha çok kazanmak istemiş bir adım atmış ama önemli olan çalışıyor çabalıyor ilk zamanlar biraz sıkıntılı olabilir tabi böyle durumlarda daha planlı davranmak gerekiyor bence sizin eşinize destek olmanız bir şekilde moralini yüksek tutmanız lazım yaptığı iş satış moral ve enerji satış için çok önemlidir, siz ona güvendiğinizi gösterin elinizden geleni bir şekilde yapın ama kocanıza destek olun, iyi günde kötü günde yanyana olmak, sıkıntıları beraber atlatmak önemli bunlar evliliğinizi ve ilişkinizi ileriye taşıyacaktır

tesekkur ederım cok guzel yazmıssınız ama caresız kalınca ne yapıcagını sasırıyor.

ayni seyi bende düsündüm ama benim düsüncem daha kati
yani evlenecegin adam bir ev bile kiralayamiyorsa demekki sartlar henüz evlilik icin uygun degil
ayni sey kadin icinde gecerli calismasi bakimindan
yani sartlar evlilik icin uygun degilken birde ailenin kiradaki evinden oturmak ne derece dogru
evlenmek icin acele etmemek lazim
para biriktirmek guzel saglam bir is ve kimseye yük olmadan yasamak
en güzeli budur

burda üstüste yapilan bir sürü yanlis var
durumlar böyleyken hemde bir cocuk
ccouk rizkiyla dogar diye bir düsünce var ya

zaten olan çocuklara oluyor.

baba bir evin temelidir, ana ise duvardır.
temel sarsılınca duvarlar çöker ve o enkazın altında çocuklar kalır.

Son düzenleme:
Eşinizin derdi kendine yeterken siz destek olmak yerine fena patlamışsınız
Tamam belki haklı olarak zorluklar karşısında en son tutamadınız kendinizi ama
Onları düşünen tek siz değilsiniz
Eşinizin dediği gibi aylak aylak dolaşan bir sürü erkek kılığında dolaşan kimsecikler var
Sizin eşiniz en azından birşeyler yapıyor
Sadece tek çalıştığı için en ufak bi aksama da ailece çok zorlanmışsınız
Evlilik yemininde bile 'iyi günde kötü günde' denir.. Siz bu kötü günlerde ona biraz hoşgörülü davranın..
O da bir süre daha dener, yaptı yaptı yapamadı başka iş bakar.. Bekar ya da sorumluluğu olmayan değil artık çünkü..

Evlenirken verdiğiniz söz nerede kaldı ? Hayat bu herşey insanlar için.
Eşiniz bu zamanları atlatıcak sizin de göreviniz onun yanında olmak.Sıkıntılarınız var anlıyorum ama eşiniz de boş boş oturmuyor.
Sonuçta bişeyler kazanmak için çaba sarf ediyor.Lütfen bunları göz önünde bulundurun.Anlayışlı davranın.Rabbim bir kapıyı kapatır bir kapıı açar.Hakkınızda hayırlısı.

Back
X