- 17 Aralık 2015
- 27.153
- 49.680
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
- #4.321
evet buldumDediğim şarabı buldun mu?
Oo afiyet olsuunevet buldum
tesekkur ederimOo afiyet olsuun
Vasıfsız beden iscisine kurban ol sen!Eskiye dön bak, hep en düşük yüzde on alıyorlar, alsınlar tabii. Ama memura zam değil sadaka veriliyor senelerdir. Yüzde dördü aşmıyor zaten. Üni kazanacağım diye kendimi paraladım, okulu bitireceğiz diye hem emek hem para döktük, kpss için de 2 koca sene çalıştım. Karşılığı vasıfsız beden işçisiyle aynı olacaksa bu kadar maddi manevi harcamama gerek yokmuş.
Adil bir zam olmalı. Sadece popülist bir şekilde asgari ücrete zam verilirken, diğer emekçilere bu kadar haksızlık yapılmasını kabul etmiyorum ben. Bu şekilde devam ederse ileride ne mühendis ne öğretmen ne doktor bulunmaz. Kim neden uğraşsın eğitim almak için asgari ücretten bin tl fazla alınacaksa sadece.
beden iscilerine bir sey dedigi yok ki ?Vasıfsız beden iscisine kurban ol sen!
Vasıfsız beden iscisi diyemez arkadasım.beden iscilerine bir sey dedigi yok ki ?
egitimlerine karsilik aldiklari zam oranlarinin ve beden iscisi ile egitim almis bir muhendisin arasinda maddi hic bir fark kalmadigindan bahsetmeye calisiyor
vasifsiz kelimesini yaptigi isin egitimini almamis anlaminda kullaniyor, is ilanlarinda dahi vasifli yada vasifsiz elrman ariyoruz derler ya, o anlamda kullaniyor hor görmek aşşagilamak amacli degil yani.öyle bir uyede degil kendisi.Vasıfsız beden iscisi diyemez arkadasım.
Herkes dr mühendis olmak zorunda değil.
Ben yarı zamanlı calısıyorm bebegimden ötürü.
Tam calıssam 4 bin üzeri maasım vardı.
Lise mezunuyum.
Memur da olsam bu civarda alırdım.
Prim vs artıyor cok sükür.
Ozman daha kollektif meslekler secsin insanlar.
Memur olmasın,memurun sabit geliri olacagı belli.
Yada mühendis.
Ben de ozman elini sallasan mühendise carpıyor memlekette derim.
Herkes mühendis.
Maası düsük kalıyorsa herkes mühendis oldugu icindir.,
Vasıfsız beden iscisi diyerek sucu baskasında aramasınlar.
Uzattım ama okuyunca dellendim kusura bakmayın
Dellenecek bir şey yok. Bir kesim çalışana her yıl yüzde 10-20 bandında zam verilirken bir kesime sürekli yüzde 3-4 veriliyorsa burada insanların tepki göstermesi normal. Uzmanlığı olan insanlar fakirleştiriliyor. Herkese ortalama aynı miktar ödenirse ileride düzgün öğretmen de bulamazsınız devlette. Benim eşim iyi aranan bir matematikçidir. Bu hızla maaşı düşerse kendi bürosunu açar. Kaybeden biz değil fakirin çocuğu olur özetle. Yada devlette iyi kazanamayan doktor özel hastaneye gider nir muayeneye 400 tl verebilene bakar, yine halk kaybeder.Vasıfsız beden iscisi diyemez arkadasım.
Lise mezunuyum.
Yada mühendis.
Herkes mühendis.
Benim esim teknik ün. mezunu 2 yıllık.vasifsiz kelimesini yaptigi isin egitimini almamis anlaminda kullaniyor, is ilanlarinda dahi vasifli yada vasifsiz elrman ariyoruz derler ya, o anlamda kullaniyor hor görmek aşşagilamak amacli degil yani.öyle bir uyede degil kendisi.
muhendisi ben ornek olarak verdim arkadas zaten dr dan vs de bahsetmis,
ben size bununla ilgili bizim yasadigimiz bir ornegi vereyim,
esim bir kurumda calisiyor maasi 5.500 kimyaci ve o kurumda ki ust ler haric iscilerin hepsi bu maasi aliyor muhendisleri 7000 civari, is yerinin bir bolumunu taseron firma calistiriyor gecenlerde bir ilan verdiler muhendis ariyorlar, tanidigimiz bir muhendise soyledik basvuru gorusmeye gitti, eşim işcı gorunmesine ragmen 5500 alirken adamlar bu isin egitimini almis esimden kat kat daha ileri egitimlerden gecmis muhendise asgari ucret+ yol parasi dediler.
adam kabul etmedi asgari ucreti duyunca esimin bile morali bozuldu dusunsenize isi o adam ogretecek ama 2.800 alacak adama gore daha vasifsiz olan esim 2 kat ucret aliyor,
zoruna gitmez mi insanin bence gider.
Vasıfsız beden iscisi diyemez arkadasım.
Lise mezunuyum.
Yada mühendis.
Herkes mühendis.
Hanımefendi işçi statüsü ikiye ayrılıyor. Bunu ben değil iş jargonu söylüyor. Vasıflı vasıfsız işçi diye ayrılıyoruz. Ben vasıflıyım, yanş uzmanlığım var. Bunu o diplomayı almayan yapamaz. Hakaret değil, üslupla alakası yok, aç gazete ilanlarına bakın, vasıfsız işçi alımı yazar, iş işçi bulma kurumu da böyle der.Benim esim teknik ün. mezunu 2 yıllık.
Calısma arkadası mühendis esimle aynı maası alıyor.
Esim sınava girdi amir oldu.
Bakın buna bende hak veriyorum.
Cok ciddi bir mühendis kitlesi var ülkede.
Yani artk bölümü komple kapasalar 50 yıl yetecek kadar mühendis var ülkede.
Yani asgari ücrte kadr düsmesinin sebebi bu.
Temizlik iscisi de vasıfsz ordan bakarsak.
Valla benden fazla maası var temizliğe giden kadınların.
Helali hos olsn benim vasıfsız ama benden fazla maas alıyr diyemem.
Onca insanın pisliğini temizliyor kadın.Alsın.
Ben üslüba önem veririm.
Üslüp önemli.
Okumakla da kazanılmıyor maalesef.
herkes emeginin hakkini alsin herkes fazla fazla alsin tabi ama bunum bir duzeni olmali bana göre.Benim esim teknik ün. mezunu 2 yıllık.
Calısma arkadası mühendis esimle aynı maası alıyor.
Esim sınava girdi amir oldu.
Bakın buna bende hak veriyorum.
Cok ciddi bir mühendis kitlesi var ülkede.
Yani artk bölümü komple kapasalar 50 yıl yetecek kadar mühendis var ülkede.
Yani asgari ücrte kadr düsmesinin sebebi bu.
Temizlik iscisi de vasıfsz ordan bakarsak.
Valla benden fazla maası var temizliğe giden kadınların.
Helali hos olsn benim vasıfsız ama benden fazla maas alıyr diyemem.
Onca insanın pisliğini temizliyor kadın.Alsın.
Ben üslüba önem veririm.
Üslüp önemli.
Okumakla da kazanılmıyor maalesef.
Ben zaten asgari ücret düşsün demiyorum. Adil zam olmalı diyorum. Senelerdir asgari ücret yüzde on yirmi alırken okuyan kesime sadaka gibi yüzde üç verildi. Enflasyon sadece tek kesime mi var? Ben ilk atandığımda maaşımla 10 çeyrek alırdım şimdi 4 çeyrek alıyorum. Bu adil midir?herkes emeginin hakkini alsin herkes fazla fazla alsin tabi ama bunum bir duzeni olmali bana göre.
mesela puan almis ama atanamamis bir ogretmenle atanmis ogretmen arasinda bir fark olabilir mi ? bence olmaz atanmis atiyorum 5 bin aliyor atanamayan ogretmen 2000 aliyor buda uygunsuz bir sey bana göre, herkes yuksek maas alsin herkes gecinsin ama okumus egitim almis dirsek curutmus murekkep yalamis kesim bu kadar zorlanmamali bence.
yoksa az once khomyukunda dedigi gibi herkes özellesmeye baslarsa herkes ayni kalitede hizmeti alamaz saglikta bile.
sezarin hakki sezara verilsin demek istiyoruz biz.
Alt metinde lise mezununu da küçümsüyorsunuz.Dellenecek bir şey yok. Bir kesim çalışana her yıl yüzde 10-20 bandında zam verilirken bir kesime sürekli yüzde 3-4 veriliyorsa burada insanların tepki göstermesi normal. Uzmanlığı olan insanlar fakirleştiriliyor. Herkese ortalama aynı miktar ödenirse ileride düzgün öğretmen de bulamazsınız devlette. Benim eşim iyi aranan bir matematikçidir. Bu hızla maaşı düşerse kendi bürosunu açar. Kaybeden biz değil fakirin çocuğu olur özetle. Yada devlette iyi kazanamayan doktor özel hastaneye gider nir muayeneye 400 tl verebilene bakar, yine halk kaybeder.
Vasıfsızdan kasıt uzmanlığı olmayan demektir. Biz senelerce uzmanlık alıp nispeten iyi şartlarda kazanmak için uğraşıp liseden sonra direkt işe girenlerle aynı kazanıyorsak burada sorun var.
Ben direkt liseden mezun olup çalışsaydım eğitime harcadığım para da olmayacaktı. Hakkım yeniyor. Dershane için, okul harçları, yurt için, kitaplar için ailem dişinden tırnağından arttırıp beni okuttu. Neden? İyi kazanayım diye, e kazanamayacaksak neden o zaman hem zaman hem emek hem para döktük? Tabii ki uzmanlığı olmayan birinden farklı olması için.
Bir mühendisin sorumluluğuyla bir kasiyerinki bir mi? Bir binayı ayakta tutmak için gece gündüz emek veriyorlar bir hesaplama hatası kaç can demek? Tabii ki bunun karşılığında çok kazanmalı işçiden. Kazanamazsa bu işleri yapacak nitelikli insan bulamazsınız.
Bence sizin kompleksleriniz var. Zira ben kimseyi küçümsemiyorum, az kazansın da demiyorum. Başından beri sadece dediğim şey maaşlara senelerdir verilen zamların arasında uçurum var. Bir kesime haksızlık ediliyor. Konuyu vasıfsız dedinize çevirmeye çalışıyorsunuz da ben hakaret etmiyorum, iş jargonunda geçeni kullanıyorum. Israrla belirtiyorum ki derdim kimsenin maaşı değil. Zam oranları. Ben zam oranlarının adaletsizliğinden bahsediyorum.Alt metinde lise mezununu da küçümsüyorsunuz.
Lise mezunu (2 yıl acıkögretim okumus)2 sene ögle yemeğine stajer calısmıs sigortacıyım.Yol parası bile almadım.Teknik personel olabilmem icin 2 yıl staj yapmam gerekiyordu
Oldum
Sizin eğitime veridğiniz parayı bilemem.
Ben de kendimce kendimi yetistirmek icin verdim.
Sınavlara girdim
13 senedir bu isi yapıyırm.
Belli bir portföyle gidiyorm isverenimin karsına.
Bana asgari ücret teklif edemez.
Edip kabul ettim diyelim ilk ay kendi utanır vermeye o maası.
Mühendis kasiyer olmustr belki?
Maas farkı konusunda tmm dogrusunuz.
Ama bu kasiyerin,iscinin sucu değil.
Sizin isvereninizin suıcu.
Sizin isvereniniz sizi isci kadar görmüyoır diye,iscinin emeğini yok sayıp kücümseyemezsiniz.
Neden kurban olsun? Ya da neden buna alındınız? Vasıfsız beden işçisi denilince suç atılmış mı oluyor? Bu ne zihniyet.Vasıfsız beden iscisine kurban ol sen!
+1Bence sizin kompleksleriniz var. Zira ben kimseyi küçümsemiyorum, az kazansın da demiyorum. Başından beri sadece dediğim şey maaşlara senelerdir verilen zamların arasında uçurum var. Bir kesime haksızlık ediliyor. Konuyu vasıfsız dedinize çevirmeye çalışıyorsunuz da ben hakaret etmiyorum, iş jargonunda geçeni kullanıyorum. Israrla belirtiyorum ki derdim kimsenin maaşı değil. Zam oranları. Ben zam oranlarının adaletsizliğinden bahsediyorum.
Yüksek zamlar sadece uzmanlık eğitimi almamış insanlara veriliyor, eğitim alan kesimle maaş farkı kapatılıyor bu adil değil diyorum.
Hemşire maaşları dahi asgari ücrete yaklaştı. Sizce bu adil mi? Canını ortaya koyuyorlar asgari ücretten neredeyse 1500 kira fark için. Bu düzenle devam edilirse düzgün insan bulup hizmet alamayacağız.
Çocuğunuzun iyi öğretmenler tarafından eğitim almasını mı istersiniz, eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli bir öğretmenden mi? Bu hızla maaş düşerse yakında başarılı öğretmen bulamayacaksınız diyorum.
Ben size hak veriyormherkes emeginin hakkini alsin herkes fazla fazla alsin tabi ama bunum bir duzeni olmali bana göre.
mesela puan almis ama atanamamis bir ogretmenle atanmis ogretmen arasinda bir fark olabilir mi ? bence olmaz atanmis atiyorum 5 bin aliyor atanamayan ogretmen 2000 aliyor buda uygunsuz bir sey bana göre, herkes yuksek maas alsin herkes gecinsin ama okumus egitim almis dirsek curutmus murekkep yalamis kesim bu kadar zorlanmamali bence.
yoksa az once khomyukunda dedigi gibi herkes özellesmeye baslarsa herkes ayni kalitede hizmeti alamaz saglikta bile.
sezarin hakki sezara verilsin demek istiyoruz biz.
Bakın tdk da bu kelimeyi sözlüğüne almış. Bu hakaret değil iş jargonudur. Belli bir alanda uzmanlığı yoksa vasıfsızdır.Ben size hak veriyorm
Ben biz 4 snee okuduk siz vasıfsız aynı parayı alıyorsunuz kafasına karsıyım.
Memur 4 bin alıyor ama ,is garantisi var.
Ekstrem bi suc islemediği sürece emekli olana kadr isi var.
Özel sektör öyle değil üzgünüm.
Ben demiyormki memur almasın.
Alsın ama iscinin cektiği sıkıntıları da bi zahmet bilsin .
Vasıfsız isci diyip kenara atarken. Ay çıldıracağım tdk vasıfsızı
Kompleksim var mı bilemiyorm.Bence sizin kompleksleriniz var. Zira ben kimseyi küçümsemiyorum, az kazansın da demiyorum. Başından beri sadece dediğim şey maaşlara senelerdir verilen zamların arasında uçurum var. Bir kesime haksızlık ediliyor. Konuyu vasıfsız dedinize çevirmeye çalışıyorsunuz da ben hakaret etmiyorum, iş jargonunda geçeni kullanıyorum. Israrla belirtiyorum ki derdim kimsenin maaşı değil. Zam oranları. Ben zam oranlarının adaletsizliğinden bahsediyorum.
Yüksek zamlar sadece uzmanlık eğitimi almamış insanlara veriliyor, eğitim alan kesimle maaş farkı kapatılıyor bu adil değil diyorum.
Hemşire maaşları dahi asgari ücrete yaklaştı. Sizce bu adil mi? Canını ortaya koyuyorlar asgari ücretten neredeyse 1500 kira fark için. Bu düzenle devam edilirse düzgün insan bulup hizmet alamayacağız.
Çocuğunuzun iyi öğretmenler tarafından eğitim almasını mı istersiniz, eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli bir öğretmenden mi? Bu hızla maaş düşerse yakında başarılı öğretmen bulamayacaksınız diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?