Geçirdiğim sistit tüplerimin tıkanmasına sebep olmuş olabilirmi?

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
merhabalar bende size birşey sormak istiyorum.
ben 23 yaşında 2.5 yıllık evliyim ilk günden bu güne hiç korunmadık ve hiçte gebelik oluşmadı.hormon tahlillerim normal sperm normal yumurtlama rahim herşey normal bi hsg kaldı onuda mayısta çektircem bazı yerlerde okuduğum kadarıyla geçirilen enfeksiyonlar tüplerin tıkanmasına sebep oluyormuş ben 1 yıl boyunca sistit le uğraştım gecen hafta yaptırdığım idrar tahlili ile kurtulduğumu gördüm şimdi aşırı dikkat ediyorum bir daha bu hastalığa yakalanmamak için acaba benimde geçirdiğim sistit tüplerimin tıkanmasına sebep olmuş olabilirmi?ama bu seferde şunu düşünüyorum ben bu sistite evliliğimin 5.ayında yakalandım peki ya ondan önce niye gebe kalamadım?bu arada smear test sonucumda servisit belirtileri yazıyordu bu konuda doktorum tarafından kontrol altındayım.neyse gelelim önemli soruma diyelimki hsg sonucumda temiz çıktı inş öyle olur o zaman nasıl bir tedavi beni bekliyor olacak iğne mi ilaç mı yoksa direk aşılama yada tüp bebekmi denilecek.cevaplarsanız çok memnun olurum.

merhaba hsg sonucunuz temiz cikarsa basit ilaclar ile birkac asilama denenebilir ondan sonraki asama ya laparoskopi olacaksiniz ya da direkt tup bebek deneyeceksiniz burada karar sizin esinizin ve dr unuz yapacagi gorusmenin sonucuna bagli olacaktir sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…