• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen enfeksiyon

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.551
2.738
63
32
Kızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.

Serklaj olduğum dönem 1 hafta antibiyotik kullandım ona rağmen yine enfeksiyon çıktı hem idrarda hem de kanda. Ama yine enfeksiyon düzeyi düşüktü. Örnek veriyorum maximum 6 olmalıysa benim 7 8 çıktı gibi.

Ben de serklajdan sonra suyu 3 litreye çıkardım, hijyene dikkat ediyorum elimden geldiğince,şekeri bile çıkardım hayatımdan ama bir türlü bu enfeksiyon geçmek bilmedi :(

Yani artık napmalıyım farklı bi doktora gidip iyi bir antibiyotik yazmasını mı söylemeliyim, suyu 4 litre mi yapmalıyım, yani az olması güzel tamam ama kronikleşti artık geçmiyor. Erken doğumu tetiklemesi için sanırım çok çok yüksek olması lazımmış. Ondan korkmuyorum ama bebeğime geçer etkiler diye korkuyorum :/

Enfeksiyon antibiyotik olmadan geçmiyor maalesef ki bende de serklajdan bir gün önce hafif enfeksiyonun var demişti doktorum antibiyotik verdi iki tane onları kullandım geçti ama işin kötü tarafı enfeksiyon geçti bu sefer de antibiyotik kaynaklı mantar oldum şimdi onun için ilaç kullanıyorum insanı çok rahatsız ediyor . Bana doktorum enfeksiyondan korunmak için ekstra nioli yağı kullan da dedi onu bir doktoruna danış istersen

Cranberry içeren genital bölge florasını düzenleyen bir probiyotik kullanın Her gün bir kupa kefir için. Genital bölgenizi kuru tutun, tercihen evdeyken çamaşır giymeyin bol, pamuk pijamalar tercih edin.
Gebelikte bağışıklık düştüğü ve hormonlar alt üst olduğu için bu tür enfeksiyonlara açık hale geliyoruz. Vajen florasını güçlendirmeniz gerek

Enfeksiyon antibiyotik olmadan geçmiyor maalesef ki bende de serklajdan bir gün önce hafif enfeksiyonun var demişti doktorum antibiyotik verdi iki tane onları kullandım geçti ama işin kötü tarafı enfeksiyon geçti bu sefer de antibiyotik kaynaklı mantar oldum şimdi onun için ilaç kullanıyorum insanı çok rahatsız ediyor . Bana doktorum enfeksiyondan korunmak için ekstra nioli yağı kullan da dedi onu bir doktoruna danış istersen
Nioli yağını çok duydum , bi deneyeyim doktora sorup

Sağ olun geri dönüşünüz için 🌸

Cranberry içeren genital bölge florasını düzenleyen bir probiyotik kullanın Her gün bir kupa kefir için. Genital bölgenizi kuru tutun, tercihen evdeyken çamaşır giymeyin bol, pamuk pijamalar tercih edin.
Gebelikte bağışıklık düştüğü ve hormonlar alt üst olduğu için bu tür enfeksiyonlara açık hale geliyoruz. Vajen florasını güçlendirmeniz gerek
Günde 3 4 kere pamuklu iç çamaşırı değiştiriyorum, giymesem daha havadar olur muhtemelen ama akıntı vs olursa nasıl olacak 🙄

Günde 3 4 kere pamuklu iç çamaşırı değiştiriyorum, giymesem daha havadar olur muhtemelen ama akıntı vs olursa nasıl olacak 🙄
İç çamaşırı da fark ediyor maalesef, dediğiniz gibi daha havadar olunca daha kuru kalıyor. Hele de akıntınız varsa iç çamaşırı sürekli nemli tutar orayı ve bakteri ürer. Bol pijama giyin belini düşürün veya elbise/etek giyin. Zaten tahminimce lavabo ihtiyacınız sıklaşıyordur, gittikçe siler kurularsınız. Probiyotik ve kefir de çok önemli bu arada çok fayda görürsünüz

İç çamaşırı da fark ediyor maalesef, dediğiniz gibi daha havadar olunca daha kuru kalıyor. Hele de akıntınız varsa iç çamaşırı sürekli nemli tutar orayı ve bakteri ürer. Bol pijama giyin belini düşürün veya elbise/etek giyin. Zaten tahminimce lavabo ihtiyacınız sıklaşıyordur, gittikçe siler kurularsınız. Probiyotik ve kefir de çok önemli bu arada çok fayda görürsünüz
Mantıklı , deneyeceğim ☺️ probiyotik ve kefiri de ekleyeyim yediklerime , inş iyi gelirler sağ olun tavsiyeleriniz için 🌸

Back
X