Geçmeyen sarımsı yeşilimsi akıntı

Merhaba, benim geçmeyen sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Cinsel birlikteliğim olmadı fakat cinsel yolla bulaşan hastalıklar için toplu bir pcr testi yaptırdım hepsi negatif çıktı. Yalnızca bakteriyel vajinos yoktu bu testin içinde onun içinde doktorum antibiyotik yazdı ve 3 defa kullandım. Ancak geçmiyor. Crp testim temiz vajinal kültür testimde temiz. Probiyotiklede destekledim antibiyotik kullanımı sonrası en son antibiyotiğimi yaklaşık 1 ay önce kullandım. Neden geçmediğini anlayamıyorum çok kez doktora gittim ve vajinal akıntım düzelmedi. Neden geçmiyor aklım almıyor hayatta attığım her adımımda endişeliyim acaba gelecekte çocuğum olmaz mı diye. Acaba sadece vajinal floram mı bozuldu?Yaşayan var mı? Hiçbir şekilde mutlu olamıyorum. Şımarıklık ettiğimide düşünüyorum yine kendime kızıpyrum. İnsanlar onca zorluk çekiyor. Fakat çok zor geliyor. Yks dönemimde bunlar beni zorladığı için annemere anlatamadığım için beni çok etkilemişti… Belkide psikolojik bir destekde almalıyım.
Yeni gördüm yazmak istedim eğer yeşil akımtın varsa fitil de kullanamıyorsan hayıt otu dene bende havuzdan kapmıştım bekarken 3 günde geçiyor sabah akşam iki kaşık demle bi bardak iç hiç birdeyim kalmaz

Merhaba, gardnerella ya da belki candida olabilir. Bakteriyel vajinos için ben de çok antibiyotik kullandım doktorlar yüzünden ve bu florayı daha da bozdu, kaç yıl çektim Allah bilir. Cinsel birliktelik varsa eşli tedavi gerekiyor. İlk defa 1 aydır akıntım olmadı, bunun için gardnerella eliminasyon diyeti yaptım, chatgbt sağolsun diyeti öğrenmeme yardım etti. Önce bağırsağımı düzeltmeye çalıştım çünkü bağırsak florası da bozuktur ve asıl çeşme orası oluyor. Yani ilk bağırsak florası eliminasyonla düzeltilecek. Hiç şeker kullanmadım, pilav, patates yok, gece gölgesi sebzeleri yok, süt ürünleri, gluten yok detayları araştırabilirsiniz. Bu diyet şart mı mutlaka şart. Sonra gynoflor fitil kullandım 12 gün boyunca her gün, şimdi 2 günde 1 kullanmaya geçtim, toplamda 3 hafta kullanıp 1 hafta ara vericem. Bence regliden sonrası çok kritik mutlaka flora bozuluyor, gynoflor kullanmak şart özellikle regli biter bitmez. İlk defa sonuç aldığım ve 5-6 senedir uğraştığım için kendi tecrübemi paylaşmak istedim, kişiden kişiye değişecektir tedavi. Fonksiyonel tıp uzmanı bir kadın doğumcu bulmak şart, klasik tıpçıları denedim sayısız kadın doğum doktoruna gttim, çözemiyorlar, kefir iç diyorlar ya da antibiyotik dayıyorlar. Eğer ilişki yaşamış olsaydınız lazer tedavisi kesin sonuç olurdu, ama bunu yaptıramıyacaksanız benim önerilerimi araştırabilirsiniz.Maddi durumunuz el veriyorsa fonksiyonel tıp uzmanı bir kadın doğumcuya danışın, ben gidemedim çünkü çok maaliyetliydi benim için.Dediğim gibi sadece tecrübemi paylaştım, kişiden kişiye tedavi yöntemi değişiyordur.

şu konuya değinmemişim; pamuklu iç çamaşırı gerekli, diğerlerini kullanmayın. Çamaşırımı mutlaka ayrıca yıkıyorum makineden alınca da biraz lugol damlattığım suda bekletiyorum, asıyorum ve kuruduktan sonra ütülüyorum; ben saç maşamı kullanıyorum bunun için pratik oluyor dereceyi 200’e ayarlıyorum. Evdeyken mümkün mertebe iç çamaşırı giymeyin hava alması şart.

Merhaba, gardnerella ya da belki candida olabilir. Bakteriyel vajinos için ben de çok antibiyotik kullandım doktorlar yüzünden ve bu florayı daha da bozdu, kaç yıl çektim Allah bilir. Cinsel birliktelik varsa eşli tedavi gerekiyor. İlk defa 1 aydır akıntım olmadı, bunun için gardnerella eliminasyon diyeti yaptım, chatgbt sağolsun diyeti öğrenmeme yardım etti. Önce bağırsağımı düzeltmeye çalıştım çünkü bağırsak florası da bozuktur ve asıl çeşme orası oluyor. Yani ilk bağırsak florası eliminasyonla düzeltilecek. Hiç şeker kullanmadım, pilav, patates yok, gece gölgesi sebzeleri yok, süt ürünleri, gluten yok detayları araştırabilirsiniz. Bu diyet şart mı mutlaka şart. Sonra gynoflor fitil kullandım 12 gün boyunca her gün, şimdi 2 günde 1 kullanmaya geçtim, toplamda 3 hafta kullanıp 1 hafta ara vericem. Bence regliden sonrası çok kritik mutlaka flora bozuluyor, gynoflor kullanmak şart özellikle regli biter bitmez. İlk defa sonuç aldığım ve 5-6 senedir uğraştığım için kendi tecrübemi paylaşmak istedim, kişiden kişiye değişecektir tedavi. Fonksiyonel tıp uzmanı bir kadın doğumcu bulmak şart, klasik tıpçıları denedim sayısız kadın doğum doktoruna gttim, çözemiyorlar, kefir iç diyorlar ya da antibiyotik dayıyorlar. Eğer ilişki yaşamış olsaydınız lazer tedavisi kesin sonuç olurdu, ama bunu yaptıramıyacaksanız benim önerilerimi araştırabilirsiniz.Maddi durumunuz el veriyorsa fonksiyonel tıp uzmanı bir kadın doğumcuya danışın, ben gidemedim çünkü çok maaliyetliydi benim için.Dediğim gibi sadece tecrübemi paylaştım, kişiden kişiye tedavi yöntemi değişiyordur.
bakteriyel vajinos için kullanılan antibiyotikler neden işe yaramıyor acaba? Tekrar vajinal florayı bozduğundan diyet yapıncada mı toparlanıyor acaba? Diyet yapmaya çalıştım önceden ama hayattan hiç zevk alamıyorum gibi hissediyorum. Ama yine denicem. Çok teşekkürler yorumunuz için

bakteriyel vajinos için kullanılan antibiyotikler neden işe yaramıyor acaba? Tekrar vajinal florayı bozduğundan diyet yapıncada mı toparlanıyor acaba? Diyet yapmaya çalıştım önceden ama hayattan hiç zevk alamıyorum gibi hissediyorum. Ama yine denicem. Çok teşekkürler yorumunuz için
candida ise şayet o mantar çünkü, bakteri ilaçları ona etki etmiyor
gardnerella ise bakteri ilaçları işe yaramakla birlikte florayı da bozduysan, belki artık oral ilaçla çözülmeyecek aşamada olabilir.
senden alınan örnekler ister istemez daha az miktarda alınıyor smear alamadıkları için belki kültürlerin sonuçları net olmayabilir

bir de bakire olmayıp bu tür sorunlar yaşayan (belki ayrıca ekstradan kuruluk, cinsellik sırasında zedelenme, gebelik/doğumla ilgili ek sıkıntılar hormon vs gibi şeyler de eklenen) bi sürü fitiller, vajinal duşlar vs. kullanan kadınlar da aylarca uğraşıyor. gerçekten öyle 1 kere ilaç aldım geçti kadar kolay olmuyor herkes için. fitiller alınıyor tekrarlıyor.

maalesef.

"vajinal florayı bozduğundan diyet yapıncada mı toparlanıyor acaba"

bu enfeksiyon yapıcı etmenlerin çoğu bağırsak- vajen (üreme sistemi)- böbrekler (idrar yolu) hepsini etkiliyor. diyet yapman her 3 bölgede de yerlemiş ya da zaten var olup flora bozulduğu için sayısı artmış olan zararlılarla mücadele için etkili oluyor

diyet bakteriden çok mantar için işe yarar ama evet genel olarak antibiyotiğin bozduğu florayı düzeltmek için flora düzenleyici takviye al, probiyotik, ev yoğurdu bol bol tüket. şekeri azalt. ölümüne katı diyet yapmaya çalışıp 2-3 günde bırakmaktansa kesebildiğini kes. aşırı şekerli şeylerden başla mesela.

ben mantar için azalttım epey şekeri, (zaten çok tüketmezdim ama biraz daha azalttım) bana fayda sağladı.

öyle %100 asla pirinç makarna bile yeme hiç meyve yeme kadar da değildi ama bu yaz hiç üzüm yemedim mesela. çoğu meyveyi hiç yemedim. sadece birkaç kere kavun karpuz yedim. 2-3 tane de kayısı.

beyaz şeker, şurup vs. zaten çay kahve için kullanmıyorum, ambalalı gıdların çoğunu yemiyorum, meyve suyu, asitli içecek vs içmiyorum zaten. fast food zaten tüketmiyorum.

çok bol dondurma yerdim yazları, bu yaz çok az yedim (kendi normalime göre). onun da çoğunu az şekerli sorbe olarak tükettim.

gibi yani kesebildiğim yerlerden kestim ama %100 tüm kardonhidratı şekeri kesmedim.

candida ise şayet o mantar çünkü, bakteri ilaçları ona etki etmiyor
gardnerella ise bakteri ilaçları işe yaramakla birlikte florayı da bozduysan, belki artık oral ilaçla çözülmeyecek aşamada olabilir.
senden alınan örnekler ister istemez daha az miktarda alınıyor smear alamadıkları için belki kültürlerin sonuçları net olmayabilir

bir de bakire olmayıp bu tür sorunlar yaşayan (belki ayrıca ekstradan kuruluk, cinsellik sırasında zedelenme, gebelik/doğumla ilgili ek sıkıntılar hormon vs gibi şeyler de eklenen) bi sürü fitiller, vajinal duşlar vs. kullanan kadınlar da aylarca uğraşıyor. gerçekten öyle 1 kere ilaç aldım geçti kadar kolay olmuyor herkes için. fitiller alınıyor tekrarlıyor.

maalesef.

"vajinal florayı bozduğundan diyet yapıncada mı toparlanıyor acaba"

bu enfeksiyon yapıcı etmenlerin çoğu bağırsak- vajen (üreme sistemi)- böbrekler (idrar yolu) hepsini etkiliyor. diyet yapman her 3 bölgede de yerlemiş ya da zaten var olup flora bozulduğu için sayısı artmış olan zararlılarla mücadele için etkili oluyor

diyet bakteriden çok mantar için işe yarar ama evet genel olarak antibiyotiğin bozduğu florayı düzeltmek için flora düzenleyici takviye al, probiyotik, ev yoğurdu bol bol tüket. şekeri azalt. ölümüne katı diyet yapmaya çalışıp 2-3 günde bırakmaktansa kesebildiğini kes. aşırı şekerli şeylerden başla mesela.

ben mantar için azalttım epey şekeri, (zaten çok tüketmezdim ama biraz daha azalttım) bana fayda sağladı.

öyle %100 asla pirinç makarna bile yeme hiç meyve yeme kadar da değildi ama bu yaz hiç üzüm yemedim mesela. çoğu meyveyi hiç yemedim. sadece birkaç kere kavun karpuz yedim. 2-3 tane de kayısı.

beyaz şeker, şurup vs. zaten çay kahve için kullanmıyorum, ambalalı gıdların çoğunu yemiyorum, meyve suyu, asitli içecek vs içmiyorum zaten. fast food zaten tüketmiyorum.

çok bol dondurma yerdim yazları, bu yaz çok az yedim (kendi normalime göre). onun da çoğunu az şekerli sorbe olarak tükettim.

gibi yani kesebildiğim yerlerden kestim ama %100 tüm kardonhidratı şekeri kesmedim.
Ben bu diyeti yapmaya çalıştım yiyecek bir şey bulamadım ekmek bulamadım bir gün o kadar kötü oldum ki bırakmak zorunda kaldım ki ben Hindistan cevizi yağıyla ağzımı falan da çalkaladım ama öğürerek çok zorlandım ve maalesef bende bakireyim fitil vs yok çok Kötğ hissediyorum ilerde eşim ne der veya çocuğum olmazsa Allah hepimize şifa versin

Merhaba, benim geçmeyen sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Cinsel birlikteliğim olmadı fakat cinsel yolla bulaşan hastalıklar için toplu bir pcr testi yaptırdım hepsi negatif çıktı. Yalnızca bakteriyel vajinos yoktu bu testin içinde onun içinde doktorum antibiyotik yazdı ve 3 defa kullandım. Ancak geçmiyor. Crp testim temiz vajinal kültür testimde temiz. Probiyotiklede destekledim antibiyotik kullanımı sonrası en son antibiyotiğimi yaklaşık 1 ay önce kullandım. Neden geçmediğini anlayamıyorum çok kez doktora gittim ve vajinal akıntım düzelmedi. Neden geçmiyor aklım almıyor hayatta attığım her adımımda endişeliyim acaba gelecekte çocuğum olmaz mı diye. Acaba sadece vajinal floram mı bozuldu?Yaşayan var mı? Hiçbir şekilde mutlu olamıyorum. Şımarıklık ettiğimide düşünüyorum yine kendime kızıpyrum. İnsanlar onca zorluk çekiyor. Fakat çok zor geliyor. Yks dönemimde bunlar beni zorladığı için annemere anlatamadığım için beni çok etkilemişti… Belkide psikolojik bir destekde almalıyım.
benimde tekrarlayan vajinal akıntım vardı sizinkü gibi yeşilimsi sarımsı ilk doktorumun verdiği ilaclar işe yaramadı ikinci kez farklı doktora gittim onun verdiği fitilleri ilk kullandıgımda etkisini gördüm ve fitili 1-2 kez kullandım bitti. özelden yazın size akşam isimlerini yazayım

Vallahi canım şöyle söyliyim, Pandemiden beri bunu çekiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Bazen antibiyotiklerle veya iğneyle azalıyor sonra tekrar hop eski haline… bazen kendi kendine geçiyordu. Sonra ara ara az oluyordu. Şimdi hamileyim. Hamile halimle ped kullanıyorum. Doktora gidiyorum normaldir diyor ilgilenmiyor abuk subuk bir fitil verip gönderiyor. Şimdi hamileyim ama erken doğum veya başka bir şey beni endişelendiriyor. Bana bakteriyel vajinozis demişti bekarken doktor. Çok az demişti nasıl azsa geçmiyor

Benimkide anlattığınız gibi zamanla azalıyor antibiyotiklerle sonra geri eski haline dönüyor. Artık eğitim ve araştırma hastanesine gidicem tekrardan. Annemle konuştum ve annemde gençken bunu yaşamış. Bana sürekli önemli bir şey olmadığını söylüyor. Sonra zaten hamilelik geçiriyor ve ben dünyaya geliyorum. İnşallah sağlıklı bir hamilelik geçirerek sağlıklı bir doğum yaparsınız.

Antibiyotik, kötü bakterileri öldürür ama iyileri de öldürür
BV’nin ana nedeni, vajinadaki Laktobasil (iyi flora) baskılanırken, kötü bakterilerin (Gardnerella vaginalis ve anaeroblar gibi) çoğalmasıdır.
Metronidazol veya klindamisin gibi antibiyotikler:
  • Gardnerella’yı öldürür, ama aynı zamanda
  • Laktobasilleri de zayıflatır veya öldürür.
  • Sonuç: Kötü bakteriler geçici azalır ama iyi flora yeniden oluşmazsa BV tekrar eder.

Biofilm yapısı yüzünden bakteriler dirençli hale gelir
BV oluşturan bakteriler (özellikle Gardnerella) vajinal duvarda biofilm denen yapışkan bir tabaka oluşturur.
Bu yapı:
  • Antibiyotiğe karşı koruyucu kalkan gibidir
  • Tek başına antibiyotik biofilmi yıkamaz, bu yüzden enfeksiyon geçici düzelir ama sonra geri gelir
Altta yatan flora zayıflığı düzeltilmeden tedavi yapılırsa
Vajina zaten:
  • Menopoz/perimenopozda ise
  • Östrojen eksikliği varsa
  • Vajinal pH yüksekse
  • Bağışıklık sistemi zayıfsa

→ Antibiyotik sonrası kötü bakteriler daha kolay geri döner.

Cinsel partner tedavi edilmezse veya yaşam tarzı faktörleri düzeltilmezse
  • Cinsel partner taşıyıcı olabilir (semptomsuz)
  • Prezervatif kullanılmaması
  • Sık iç çamaşırı değişimi yapılmaması, dar/sentetik kıyafetler
  • Vajinal duş kullanımı gibi alışkanlıklar
    → nüks riskini artırır

Bağırsak tedavisi ve florayı da güçlendirmek lazım. Devletteki doktorlarla çözülecek gibi değil, lazer tedavisinden bağırsaktan haberdar değiller. Özellerde de bir çoğunda durum aynı. Ben anladım ki bu konu çok zor bir konu, doktorların bu konuda bilgileri eksik.
Bütüncül yaklaşan fonksiyonelci doktorlar daha çok bilgili.
Ben 3 ay şekeri tamamen kestim, çok şekerli hurma, muz gibi meyveleri de yememek gerekiyor.Candida varsa, o şekeri çok sever zaten. Karbonhidratı tamamen kesmemelisiniz, zararlı basit karbonjidratları kesin sadece, bunlar vücutta şeker gibi algılanıyor. Kompleks karbonhidratları tüketebilirsiniz. Kahvaltıda ekmek yerine içeriğinden emin olduğunuz %100 karabuğday ekmeği, karabuğday patlağı tüketebilirsiniz, ama bunların içinde de maya olabildiğinden maya da yasak. Kendiniz tahin ekmeği yapabilirsiniz, tahinle yumurtayı karıştırırsanız da doyurucu börek gbi oluyor. Izgara ve yeşillik yenebiliyor. Eliminasyon kişiye özel oluyor.

Back
X