• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmez Yara...

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Bence bir kadına bahşedilen en yüce duygu ''annelik''. Daha küçücükken oyuncak bebeklerimizle oynarken işlenmiş ruhumuza ''annelik''. Kendimiz parmak kadarken, oyuncak bir bebeğin annesi oluveriyoruz. Hiçbir şeye özenmiyorum anne olmaya özendiğim kadar. Hiçbir duygu bu kadar kutsal gelmiyor bana. Anne olursam sanki bütün dertlerim bitecek, bütün günlerim çok mutlu geçecek. 28 yıldır depreştiğim hastalığım bile bu kadar üzmüyor beni. Duymak istiyorum mesela. ''Anne'' desin küçücük bir beden bana. Benden yardım istesin. Eli olayım, kolu olayım, bacağı olayım, gözü olayım. Uykusuz bıraksın beni mesela. Uykusuz gecelerimin anlamı 'o' olsun. Hele onu sevmek, öpmek, koklamak... Her hayal edişimde tebessümler ve hıçkırıklar birbirine karışıyor. Onun kokusunda kaybolmak ne ulvi bir duygudur kim bilir. Ellerini ellerime kenetlemek.. Bütün parmak uçlarından tek tek öpmek.. Gülüşünü hayranlıkla izlemek. Onu giydirmek, ona banyo yaptırmak, tırnaklarını kesmek, yemek yedirmek, uyutmak, ninni söylemek...
O kadar çok, o kadar çok hayalim var ki seninle bebeğim. Biliyorum hiç gelmeyeceksin. Biliyorum hayallerim hiç gerçekleşmeyecek ama sen yine de bil bebeğim. Annen seni çok seviyor ve özlüyor..

Ne kadar zor olduğunu tahmin etmeye çalışıyorum ama eminim ki sizinle aynı durumu paylaşmayan kimde bu hissi tam olarak anlayamaz.. fakat eğer olmuyorsa bir hayır muhakkak ki vardır.
Evlat edinmeyi düşünmez misiniz?

Ne zamandır olmuyor?
Anne olmayı bu kadar isterken hayata yenik başlayan bir bebeğe annelik yapmak istemez misiniz?
İnşallah bir an önce dolar kucağınız..

Ne kadar zor olduğunu tahmin etmeye çalışıyorum ama eminim ki sizinle aynı durumu paylaşmayan kimde bu hissi tam olarak anlayamaz.. fakat eğer olmuyorsa bir hayır muhakkak ki vardır.
Evlat edinmeyi düşünmez misiniz?
Düşünmez olur muyum hiç? Ama uzun bir süre beklemem gerek. O kadar ömrüm olur mu bilmiyorum..

Siz evlat hasretiyle yanarken,
Küçücük çocuklarda anne baba hasretiyle yanıyor.
Evladı olmayan insanlar gibi,anne babası olmayan yavrucuklar var.
Yetiştirme yurdundan evlatlık alma konusunu düşünün araştırın derim.

Ne zamandır olmuyor?
Anne olmayı bu kadar isterken hayata yenik başlayan bir bebeğe annelik yapmak istemez misiniz?
İnşallah bir an önce dolar kucağınız..
İki yıldır ama zaten hastalığım sebep olduğu için çocuk yapamıyoruz..

Koruyucu aile olmak isterseniz çabuk veriyorlarmis sonra evlatlık için başvurursunuz
Ne kadar vaktimiz kaldığını ancak Allah bilir

Annelik kutsal değildir. Annelik en yüce duygu da değildir. Elbette ki çok özel ve güzel bir duygudur ama böyle medyanın pazarladığı eril akılla düşünmeyin lütfen. Çocuk yapabileceği halde (mutlu evlilik, para, sağlık vs olduğu halde) tercih etmeyenler var. Örneğin Gülse Birsel. Akıl da var kadında. "En yüce duygu"yu neden yaşamak istemesin?

Gerçekten egonuzdan vs arındığınızda hala çocuk istiyorsanız evlat edinirsiniz. Onla da gayet güzel bir şekilde anneliğinizi yaşarsınız.

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun.
Bence bir şey yasak olduğu zaman çok daha çekici oluyor.
Ulaşılmaz olmanın getirdiği bir şey bu.
Belki rahatsızlığınız olmasaydı bu duyguları bu kadar yoğun hissetmeyecektiniz.
Aynı yaştayız. Benim için hiç öyle bir özlem yok mesela.
Aynı duyguları evdeki evcil hayvanım için hissediyorum.
İleride çocuk sahibi olmayı düşünüyorum ama kim bilebilir ki hangimiz olabilecek hangimiz olamayacak? Hangimiz olduktan sonra kaybedecek?
Geçen gün bir haber vardı 29 yaşında kanserden vefat etmiş bir kadın 2 yaşında çocuğu kalmış.
Bunları gördükçe biraz daha geniş düşünüp hayırlısını istemek gerek diyorum.
Sevginizi paylaşacak çok şey var dünyada. Evlat edinilen bir çocuk da olabilir bu. Doğurmak sevmenin ön koşulu değil. Bunu bir düşünün isterseniz.
Sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim...

Annelik kutsal değildir. Annelik en yüce duygu da değildir. Elbette ki çok özel ve güzel bir duygudur ama böyle medyanın pazarladığı eril akılla düşünmeyin lütfen. Çocuk yapabileceği halde (mutlu evlilik, para, sağlık vs olduğu halde) tercih etmeyenler var. Örneğin Gülse Birsel. Akıl da var kadında. "En yüce duygu"yu neden yaşamak istemesin?

Gerçekten egonuzdan vs arındığınızda hala çocuk istiyorsanız evlat edinirsiniz. Onla da gayet güzel bir şekilde anneliğinizi yaşarsınız.

Bu neydi şimdi? Ne okudum ben ya? :KK70:
Gülse Birsel'e nasıl bağlandı konu? :KK70::KK70::KK70:

Ben zaten kendi duygularımı ve düşüncelerimi ifade ettim. Elbette ki herkese göre değişir 'kutsal'değerler. Kimine göre paradır bu, kimine göre aşk, kimine göre aile, kimine göre aile. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Anlamadığım şey ise paragrafın sonunda ''egomdan'' bahsetmeniz. Burda egoyla alakalı ufacık bir şey göremiyorum ben.

Allah şifa versin fakat her şeyin bir çözümü yok mudur?. Bence vardır.
Yengem 40 yıldır kalp hastası ve nakil bekliyor ona rağmen nasıl olmuş bilmiyorum 20 yıl önce Doğum yapmış ve ölecek diye evladını başkasına evlatlık vermiş. Fakat 20 yıldır yaşıyor çok zor yaşıyor ama yaşıyor.
Bilemiyorum kaderde varsa elbet oluyor. Allah hayırlı şifalar versin inşallah . Umarım bu duyguyu tadarsınız.

Bu neydi şimdi? Ne okudum ben ya? :KK70:
Gülse Birsel'e nasıl bağlandı konu? :KK70::KK70::KK70:

Tanınan bir kişiden örnek verdim. Anlamadığınız her şeye yerlere yatarak gülüyorsunuz galiba.

Ben zaten kendi duygularımı ve düşüncelerimi ifade ettim. Elbette ki herkese göre değişir 'kutsal'değerler. Kimine göre paradır bu, kimine göre aşk, kimine göre aile, kimine göre aile. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Anlamadığım şey ise paragrafın sonunda ''egomdan'' bahsetmeniz. Burda egoyla alakalı ufacık bir şey göremiyorum ben.

"''Anne'' desin küçücük bir beden bana. Benden yardım istesin. Eli olayım, kolu olayım, bacağı olayım, gözü olayım."

Tanınan bir kişiden örnek verdim. Anlamadığınız her şeye yerlere yatarak gülüyorsunuz galiba.

"''Anne'' desin küçücük bir beden bana. Benden yardım istesin. Eli olayım, kolu olayım, bacağı olayım, gözü olayım."
Bu kadar duygu yüklü cümleleri, içimden geçen cümleleri tutup egoyla bağdaştırmanız çok enteresan. Anlamanızı beklemiyorum.

Hehe bir tek siz biliyorsunuz zaten. İyi ki bir Gülse Birsel varmış tanıdığınız çocuk yapmayan kadın. Onun yapmamış olması anneliği basitleştirmez.. :işsiz:

Konu sahibi size herkes benim gibi düşünmek zorunda değil diyor. Kadının yazdığı duygusal paragrafa ego diyecek kadar egoistsiniz.
Annelik duygusu asıl size sorulamaz bence. 'Annelik kutsaldır' çünkü.

Bu kadar duygu yüklü cümleleri, içimden geçen cümleleri tutup egoyla bağdaştırmanız çok enteresan. Anlamanızı beklemiyorum.

Egoyu çok negatif bir şey olarak algıladığınız için savunmaya geçtiniz. Biraz araştırırsanız ne demek istediğimi siz anlarsınız. Ben anlamanızı bekliyorum :)

Back
X