• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmi? Yapabilirmiyim ?

Hayatta hiçbirşey için geç değildir. Yapabileceğine inanıyorsan git ve al. En azından dene. Bundan 10 sene sonra keşke yapsaydım yerine en kötü ihtimalle, "En azından denedim" diyebilirsin.

Geç değil tabiki sizin zamanızdan bu zamana sınav sistemi değişti. Ygs ye başladınız mı bilmiyorum ama başlamadıysanız geç kalmak üzeresiniz. Tıp için ygs bellirleyici olur. Şöyle açıklayayım mf de 400 puan üzeri yapanlar daha çoktur bu sıralama tm ts diye gider. Mf de hem alan fazla olduğu hemde sayısaldan full ve fulle yapan daha fazladır. Ygs nizin iyi olması lazım Türkçeyi iyi yaparsanız o da sıralamayı öne atar. Fen bilgisi öğretmeniymişsiniz halledersiniz mat çalışırsınız. Sosyalden de coğrafya tarihe bakarsınız ygs konularına oda iyi olur. Deneme çözerek başlayın ilk başta eksiklerinizi görün sistemi kavramış olursunuz en azından. Site adı verebiliyormuyuz bilmiyorum ama bazı forumlarında ygs lys grupları var onları takip ederseniz güncel test, konu anlatımlı kitap paylaşımı var. Şimdiden kolay gelsin. Gönlünüzce olur umarım :)
Ygs de coğrafya tarih zorunlu mu ydu ya..ay ben calışmaya başlayayım.özelden o siteleri yasarsan çok memnun olurum canımmm

Bir de öğretmenler daha iyi bilir ayrıntısını ama okul puanı var

Tam puan 500 imiş benimki 450 geldi yerleştirme puanında sıralamamı bayağı yükseltmiş

Tıp normalde bile kazanması oldukça zor bi bölüm. Cevaplarınıza baktım da sistemden dahi haberiniz yok.Evet hayaller güzel belki ama ben ulaşılması çok zor bi hayal olduğunu düşünüyorum bunun.Tıp kazanmak öyle evde ders çalışmakla olacak bi şey değil ciddi manada ders çalışmanız lazım e yaş faktörü de var.
Gerçekçi olursak ben yapabileceğinizi düşünmüyorum.

bizim fakültede sizden daha büyük birisi var. 2 tane de çocuğu var hatta

dersleri benden daha iyi mesela :D

Tıp normalde bile kazanması oldukça zor bi bölüm. Cevaplarınıza baktım da sistemden dahi haberiniz yok.Evet hayaller güzel belki ama ben ulaşılması çok zor bi hayal olduğunu düşünüyorum bunun.Tıp kazanmak öyle evde ders çalışmakla olacak bi şey değil ciddi manada ders çalışmanız lazım e yaş faktörü de var.
Gerçekçi olursak ben yapabileceğinizi düşünmüyorum.

Son 2 yılda, 10 tane ösym sınavına girdim. Burada olaya benden daha hakim birileri var mıdır bilmiyorum. Kimse kolay olduğunu iddia etmiyor, lakin imkansız değil. Gerçekten çok çalışırsa yapabilir. Kimsenin umudunu kırmaya hakkınız yok. Ygsyi atlatırsa zaten fen öğretmeni lysde fen Bilimlerini fullemesi çok mümkün. Mat temeli de varsa neden olmasın ?
Ama, ygsye çok az kaldı. Tıp için bu sene yetişmez açıkçası. Çünkü ygs için, coğrafya tarih türkçe yapması lazım. Fulle çok yakın hemde

Şöyle bir şey var vakit biraz geç olmuş olabilir insanlar 1 sene önceden başlıyor bu sene nerye kadar yabilceğinizi ölçün sistemden çok haberdar değilsiniz anladığım kadarıyla bu sene lys mat fen konuarıında bazı konular eklendi bazıları çıkarıldı diye biliyorum onu netten araştırısınıız.

O kadar değil 110 yapıp tıp kazanan biliyorum. Hacettepe Çapa gibi tıplar istiyorsanız ayrı.

Hangi senede girdiğine bağlı, bu 2015te girmişse mümkün, az netle sıralamalar coştu. Ama 2016 diyorsanız, lysye çok çok kasmış olması lazım. Tabii, konu sahibi herhangi bir yerde tıp istiyorsa. . Ygsde ilk 15-20k içinde olmazsanız(ygs2) imkansıza yakın lysde

Son 2 yılda, 10 tane ösym sınavına girdim. Burada olaya benden daha hakim birileri var mıdır bilmiyorum. Kimse kolay olduğunu iddia etmiyor, lakin imkansız değil. Gerçekten çok çalışırsa yapabilir. Kimsenin umudunu kırmaya hakkınız yok. Ygsyi atlatırsa zaten fen öğretmeni lysde fen Bilimlerini fullemesi çok mümkün. Mat temeli de varsa neden olmasın ?
Ama, ygsye çok az kaldı. Tıp için bu sene yetişmez açıkçası. Çünkü ygs için, coğrafya tarih türkçe yapması lazım. Fulle çok yakın hemde
Başka bi bölüm olsa haklısınız derim ama tıp için bence imkansız.
Fen bilimleri öğretmeni olarak fizik kimya biyolojiden iyi bir net yapacağını sanmıyorum ben çalışmadan.Çok farklı şeyler çünkü.Matematiği var coğrafya tarihi var.En az bi sene çok yoğun tempoyla çalışması lazım.Lisede 4 sene boyunca çalışan bilgileri taze olan insanların dahi kolay kolay kazanamadığı bi bölümden bahsediyoruz.
Bende 2 kez sınava girmiş biriyim sisteme en az sizin kadar hakimim yani.Mevcut durumda bence çok zor.Meslegini dahi bırakmaktan bahsediyor konu sahibi ben bunu bile bile yaparsın diyecek kadar polyanna değilim ne yazık ki.
Bu arada fikir sorulmuş bende kendimce fikrimi yazdım.Kaldı ki çoğunlukla olumlu yorumlar var.Konu sahibi de çocuk değil benim bir iki cümlemle umudu kırılacak değildir herhalde

Fen bilimleri öğretmeni olarak fizik kimya biyolojiden iyi bir net yapacağını sanmıyorum ben çalışmadan.Çok farklı şeyler çünkü.Matematiği var coğrafya tarihi var.En az bi sene çok yoğun tempoyla çalışması lazım.Lisede 4 sene boyunca çalışan bilgileri taze olan insanların dahi kolay kolay kazanamadığı bi bölümden bahsediyoruz.
Bende 2 kez sınava girmiş biriyim sisteme en az sizin kadar hakimim yani.Mevcut durumda bence çok zor.Meslegini dahi bırakmaktan bahsediyor konu sahibi ben bunu bile bile yaparsın diyecek kadar polyanna değilim ne yazık ki.
Bu arada fikir sorulmuş bende kendimce fikrimi yazdım.Kaldı ki çoğunlukla olumlu yorumlar var.Konu sahibi de çocuk değil benim bir iki cümlemle umudu kırılacak değildir herhalde

8. Sınıf fen konuları, ygsye o kadar da uzak değil. Bu sene için geç kalındığını söyledim zaten. Şu zamandan itibaren, çok yoğun bir çalışmayla 2018 ygs/lys için umut olduğunu düşünüyorum ben. İnsan isterse herşeyi yapabilir. Yeter ki, vazgeçmeden yoluna devam edebilsin

Canım neden istiyosun ki tıp okumak. Okuma yapma ben yaptım pişmanım. Allahın dağına gönderdiler. Sınavı çok zor. Her açıdan zorluyor yıprandım ve ben 24 yaşındayım. Kndimi hauatın çok dışında hissediyorum. Uzamnalığı kazansam bir daha mecburim var. Bu dağa bi kere daha atayabilirler ? İstediğin yerde yaşama hakkını elinde alıyolar minicik ilçede doğru düzgün teykik yapamadığın hastanede dilini anlamadığın resmen afganistan gb bi yerde çalışmak ZORUNDAsın.

8. Sınıf fen konuları, ygsye o kadar da uzak değil. Bu sene için geç kalındığını söyledim zaten. Şu zamandan itibaren, çok yoğun bir çalışmayla 2018 ygs/lys için umut olduğunu düşünüyorum ben. İnsan isterse herşeyi yapabilir. Yeter ki, vazgeçmeden yoluna devam edebilsin
Uzak değil mi?Aynı sınavlardan bahsettiğimizi sanmıyorum çünkü oldukça uzaklar.
Insan isterse her şeyi yapabilir evet.Ama bunun için işinden istifa etmeye en az 8 sene sürecek bi öğrencilik hayatına hazır mı konu sahibi bilemiyorum.Her şey hayallerimizdeki kadar güzel olmuyor ne yazık ki.

Canım neden istiyosun ki tıp okumak. Okuma yapma ben yaptım pişmanım. Allahın dağına gönderdiler. Sınavı çok zor. Her açıdan zorluyor yıprandım ve ben 24 yaşındayım. Kndimi hauatın çok dışında hissediyorum. Uzamnalığı kazansam bir daha mecburim var. Bu dağa bi kere daha atayabilirler ? İstediğin yerde yaşama hakkını elinde alıyolar minicik ilçede doğru düzgün teykik yapamadığın hastanede dilini anlamadığın resmen afganistan gb bi yerde çalışmak ZORUNDAsın.
Insan ayırıyorsunuz siz resmen nerde kaldı hipokrat yemini?Hakikaten keşke sizin yerinize konu sahibi okusaymış tıpı.

Bu tür konularda genelde desteklerim ama mevzu tıp okumaksa, yukarıda taşlanan arkadaşa kulak ver derim... Okul biter mecburi, 4 yıl asistanlık yap (tus kazanabilirsen, ve kim bilir nerede) bitir mecburi, yandal yap sonra mecburi, bi mecburi yetmez birr daha mecburi.. Kimse kusura bakmasın ama, insan yanında sevdikleri olmadan yaşayamıyor, insanları yaşatması çok mümkün değil bu durumda... Sağlıkla alakalı başka birşeyler düşünebilirsiniz belki...

Back
X