geçmiş geçmemiş olunca

kötülük yapan ettiğini bulmadan ölemezmiş
merak etme içini ferah tut ilahi adalet var...
hem bu dünyada hem öteki dünyada...

bi düşün eşininde eski sevgilisinin düğününü böyle kafasına takmasını...
nasıl rahatsız olurdun...
anlasan sorsan eşin ne söylese tatmin etmezdi hiçbir cevap seni değilmi...
eşin senin geçmişini sorgulamıyorsa sende asla ve asla kendi geçmişini sorgulama yıpranırsın kendine ve eşine yaparsın...
şöyle düşün o zırtapoz şuanda evliliğini düğününü düşünüyor sen onun aklının ucundan bile geçmiyorsundur şuanda,o kimki senin aklını meşgul edecek...
bikaç gün sonra bu konuyu açtığına ve silinemediği için sayfanda olmasından çok ama çok rahatsızlık duyucaksın...
bir anlık sıkkınlıkla açıyosun bunu yarın aklına bile gelmez büyük ihtimalle...

mutlu bi evliliğim mi var :26:
5745454 tane konu açan kim ameneda
mutlu olmadığın için evlenmesi bu kadar canını yakmış bu kadar basit

ne yaptı ki eski sevgilin seni incitecek

Sürekli sorunların, kavgaların yaşandığı; inişli-çıkışlı, orta şekerli bile olmayan evliliğinden bahsederdin..
Şimdi yine; zamanında sana çektiren, sıkıntıya sokan, seni üzen birinin mutluluk haberini almışsın..
O kişinin evliliği nasıl olur, yürür mü yürümez mi.. neler yaşar veya ona neler yaşatılır.. yaptıklarını çeker mi bilinmez.. Orası Allah'a kalmış..
Ama sanırım sorun; insanların hem seni üzüp, hem de üstüne bir şey olmamış gibi davranıp, mutlu görünmeleri..
Yani bu eski sınıf arkadaşın da olsa, eski sevgilin de olsa, eski patronun da olsa, eşinin ailesi de olsa..
İnsanları üzerek, onların haklarını gasp ederek bir yerlere gelmeyi normal sayan, anormal insanlar..
Arkalarında bıraktıkları enkazın, bir gün onların başına yığılabileceğinden bi haberler..
Ne demişler; ne ekersen, onu biçersin..!! Yani Karma felsefesi..
Sana yapılanları unutamaman, içinde nefret olması bana göre son derece doğal..
İnsan çocukluğunda, televizyonda gördüğü olayları bile unutamazken.. Bizzat yaşadığın olayları unutabilmen çok zor..
Ama önemli olan, bunun senin hayatını etkilemesine izin vermemelisin..!!
Eğer seni üzenler mutlu olduklarını düşünüyorsa; sen, onlara inat onlardan daha mutlu bir hayat sürmeye çalışmalısın..
Başkalarının seni üzgün ve mutsuz görmesine izin verme..!
" Siz belki mutlu olabilirsiniz ama benim daha mükemmel bir hayatım var"
Bu biraz da, aynaya bakıp "ben dünyanın en güzel kadınıyım" demek gibi.. Dünyada binlerce kadın var ama en önemlisi, senin 'kendini' önemli ve özel kılman.!!
Çünkü herşeyden ve herkesten önce, önemli olan Sensin..!!

kımın ne olacağını Allah bılır..ama herkes burada da ote tarafta da günahlarının bedelını oder; buna ınanmısımdır hep....ılahı adalete güvenmekten başka carenız yok o yüzden...acaba boşluktan fln mı bu konuya boyla takılıyorsunuz? bana ılgınc geldı doğrusu...ayrıca da evlenmek demek esıttır mutlu olmak mı demek? ne bılıyorsunuz yarın obur gun ayrılmayacağını? veyahut alakasız bır konuda cok sıkıntıya dusmeyecegını....hatta belkı su anda bıle cok mutsuz olabılır; kım bılebılır kımın neler yasadıgını yani.....1 kere; hıc kımsenın hayatta hıc 1 konuda garantısı yok kı; herkes bu dunyada ımtıhanlarını verıp kaderını yasıyor sdc....

Son düzenleme:

alıntısını yaptığım cümlerelere aynen katılıyorum.
Sizin canınızı sıkan durum da bu.
Anlıyorum. Kim olsa buna canı sıkılır
Ama siz üzülmeyin. Allaha havale edin.
Herkes ettiğinin hesabını mutlaka verecek...
Ha bu dünyada belki 'mutlu' olurlar... cünki mutluluk bana göre görecelidirde aslında . Kiminin mutluluğu öyledir kiminin mutluluğu şöyledir...
Ama gerçek mutluluk, insanın huzurulu oluşudur.
Kötülük yapan insanlar ise asla kalben huzurlu olamazlar.
Ve bu yönüyle aslında çok betbahttırlar bana göre...

Unutma Ahiret var. İnsanın bütün yapıp ettiklerini an an kayıt altına alan sağındaki ve solundaki melekler var. Onun da defteri dürülecek ve eline verilecek bir gün. İşte o büyük hesab gününde kimseye haksızlık yapılamaz, herkez hakkını alacaktır.
Bunları hatırlayın ve hayırlı bir ömür geçirmek için çabalayın.

hayırlı huzurlu mutlu nice seneler geçirmeniz duasıyla kalın...

Son düzenleme:
Şu an yaşadığın duyguyu eninde sonunda yaşayacaktın.
O da evlenecekti.
Yeni bir hayat kuracaktı , hakediyor olsun veya olmasın.
Şimdi o anı yaşıyorsun. Neden yaşıyorum diye kendine kızma.
Bu düşüncelerinden korkma. Öfkenin olması da normal.
Elinde olsa onların mutluğunu bozup hayır bu evlilik olamaz çünkü bu insan bu mutluluğu haketmiyor bile diyecek öfkedesin .
Ama nafile.
Geçecek. BU öfken bitecek,
eskiyi düşünmen geçecek.
Biraz zaman ver kendine.
Tabi ki bir kaç güne veya bir iki haftaya yine normale dönersin.
Şu an ki durumundan daha kötü bir durumda olabileceğini düşün.
Kendin için hayırlısı neyse onun olduğuna inanmaya çalış.
Ağzının tadının böyle bir insan tarafından bozulmasına izin verme.
Gereken bişey yapılacaksa bunu Allah a bırak. Er veya geç .
Sen görürsün veya görmessin.
Yaşatılan herşey bir gün insanın karşısına çıkıyor.
Bunu sakın unutma

Ben evliliğimde ya da ilişkimde mutlu olsam,değil eski sevgili,babam yapsa kötülük gözüm görmez ne hali varsa görsün derim.

Ya eskide bitirdim sandığın ama bitiremedin şeyler var ya da evliliğinde sorun.

İkisine de hayır yok diyorsan.Ee neyi takıyorsun kafana Allah aşkına mutluluğunu yaşasana sen.

Ölen ölsün,kalan kalsın

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

onun evlendiği kişi sen olsaydın, mutlu mu olacaktın? seni üzmeye devam etmeyecek miydi? seni şimdiki evliliğinen, eşinden daha mı mutlu edecekti? üzmeye devam etmese bile, daha önce yaptıklarını unutacak mıydın? burnumdan fitil fitil getirdi diye, sen söylüyorsun. seninle evlenseydi de yine mi getirseydi burnundan fitil fitil? bunların cevabını düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…